Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap este türelmem vesztve (eddig még sosem apropóztam) : Mégis miért nem akarsz feleségül venni? (nem felhánytorgatva, hanem kiváncsi hangnemben)
- Mert hülyeség. Minek megváltoztatni a neved. Hát megérdemli az állam azt a sok illetéket?
?!
Annyira megdöbbentem, hogy itt véget is ért az eszmecsere. Sejtettem én, hogy neki egy nem fontos és formaság, mert kb. én is azt gondolom, de azért egy visszafogott, nem felhajtásos esküt elfogadnák. Arra számítottam, hogy azt mondja majd, neki ez formaság, de esetleg a kedvemért megtenné, de ez a válasz, amit adott, nagyon nincs helyén. Pláne, hogy arról más kontextusban volt már szó, hogy én a névváltoztatás ellen vagyok, elvből, és praktikumból is.
Én 31, ő 35. 3 és fél éve együtt, 1 és fél éve lakunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, közösen van cégünk, házat építünk együtt, jövőre tervezünk gyermeket.
Ő volt már eljegyezve és szétmentek.
Mondd meg neki,találjon ki értelmesebb kifogást :) mi ez,hogy ne házasodjunk,ha úgy is elválunk duma? :D Akkor minek eszel,ha úgy is elmész wc-re? Bocsánat ,ha közönséges voltam,de nem jutott most eszembe más :D Elvált nő vagyok,36 éves,két gyerek,és most volt eljegyzés,második házasságom felé tartok ;)
Nyilván van félelem a párodban,kérdezd meg,hogy mi az pontosan,amitől tart.
Kötelék már van köztetek,ez már félig-meddig házasság.
Közös vagyon van,mint egy házasságban.
Értse meg,nem a házasság a kötelék,hanem a gyerek! Az szól egy életre!
A házasság,mint szó fogalma,hivatalossá tenni szerelmetek. Tisztelet a nő felé,hogy ő az,akivel az életét leélné. Társ egy életen át. Az idő megérett rá,minek kell várni? Ti sem lesztek fiatalabbak!
Ha meg szülők elváltak,az nem ti voltatok! Két emberen múlik egy kapcsolat!
Maga a névváltoztatás sem kötelező.Bár ellene vagyok :) igenis változzon meg az a név!
Mikor baráti társaságba mentek,akkor ne úgy mutatkozz már be,mint a testvére :) hogy felveszed a vezetéknevét és marad a keresztneved!
Mikor mész orvoshoz,akár nőgyógyászhoz,mindenhol másképp bánnak azzal a nővel,aki férjezett.Sajna saját tapasztalatból írom,a feleség mindenhol tiszteletet kap! Ők ezt nem tudják,nem élik át,így fel sem fogják!
Így nem látja át! Az állam így is-úgy is sok illetéket kap,főleg,ha telket vásárolsz,házat,lakást veszel. Nah ott van ám illeték rendesen :) Gyenge kifogások! Ezzel az erővel ne fizess rezsit sem :)
Próbáld megfogalmazni magadban az ésszerű érveket,miért szép és fontos egy házasság,és beszélgessetek erről. Neki mit jelent,neked mit jelent. Hátha észhez tér :) drukkolok!
Előttem már szinte mindenre válaszoltak, mindent leírtak, de azért egy dologra reagálnék, amin megakadt a szemem..
Valami olyasmit írtál, hogy ha a felek az elején megbeszélik, hogy mi a helyzet a házassággal, akkor hol a meglepetés.
Hát ilyen meglepetést sem akarnék kapni, mint te. Lehet meglepetés a lánykérés mikéntje, a gyűrű, na de hogy a nyakamba kapjam év kapcsolat után, hogy "ja hát én nem akarok, azt hittem te se..", hát ilyen meglepi tényleg nem kell.
Valóban nem értettél meg semmit abból, amit írtak a többiek, de hát megérdemlitek egymást, egyikőtök sem beszél a másikkal.
Az írásaid alapján pedig inkább hinnélek egy 14 éves kislánynak, mint egy 31 éves felnőtt nőnek.. Bár írtad is magadra, hogy lány, így meg sem lepődök.
Hát én már csak ilyen hülye és gyerekes vagyok, hogy nem toporzékoltam már a kapcsolat elején, hogy na de vegyél már feleségül, feleségül fogsz-e venni valaha, de mit is gondolsz a házasságról (és ugye ez nem egyenlő azzal, hogy ELVETETI MAGÁT AZ EMBER)
:)) Komolyan szánalmas, ahogy manapság már egyáltalán nem nő a nő, és nem férfi a férfi.
Meg az is, hogy ha nincsenek meg ezek a formaságok, ELVESZTEGETTE AZ EMBER AZ IDŐT.
Üzenem azt is, hogy sokan boldogabbak házasságon kívül, mint belül, erre sincs egy modell. Láttam már ilyet is, olyat is.
Lányok, asszonyok! Az első találkán kérdezzétek meg a srácot, férfit: MIT GONDOLSZ A HÁZASSÁGRÓL? Egy-két hónap után kérdezzétek meg: HA MINDEN OKÉS KÖZTÜNK, UGYE EL FOGSZ VENNI, PISTA? Egy év után finoman (finoman!) mondjátok meg neki, hogy szeretnétek, ha a gyermeketek házzasságon belül születne! Ne féljetek, ezzel nem járatjátok le magatokat. Ezek nem toporzékolások és hisztik. :)) Ő még ettől nagyon TERMÉSZETESEN, MAGÁTÓL fog megkérni. Ha még mindig nincs gyűrű, tegyétek ki a szűrét sürgősen! Másnap már ott is lesz egy másik, aki rögtön -NÉ-vé tesz, nem számít, ha a másik talán az életetek párja volt, és minden tökéletes volt, nem, az számít, hogy elvegyenek, hogy 2 millió forintot elköltsetek egy nap alatt arra, hogy királykisasszonyok legyetek egyetlen napot a nyomorult életetekből, és ebből az emlékből táplálkozzatok.
Persze most az irigység beszél belőlem.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nem vagyok kiváncsi többre.
Én komolyan nem is tudom, minek írtam ezt ki ide, hiszen senki sem ismeri a kapcsolatomat jobban, mint én. Na, de legalább megtudtam, mik a vélemények 2014-ben.
Én ismétlem NEM ÁLMODOK arról, hogy feleség legyek, csak éppen jól esne.
De köszönöm szépen anélkül is meglennék éppen.
Amúgy meg az leszek hamarosan, és legalább tudni fogom azt is, hogy csak egy szerény apropóra (és én még ezt is kihagytam volna szívem szerint) ő kért meg, és nem én vetettem el magam egy hisztivel, vagy gyerekkel.
Ha figyelmesen elolvastátok volna, amit írtam, láttátok volna, hogy ő már nagyon régen, és többször is megkért. Mivel én nem reagáltam ezekre az általam inkább viccesnek, és nem komolynak tűnő apropókra és kérdésekre - pl. már egy éttermet is ajánlott, hogy arról mi a véleményem, mint az esküvőnk helyszíne - letett róla, mert azt hitte, ez nekem nem fontos. Most erre az apropómra el is mondta, hogy nem tudta, érdekel-e ez engem vagy sem, mivel így és így reagáltam vagy éppenséggel nem reagáltam. Most rájött, hogy egy határozottabb kérdés kellett volna.
Ami azóta megvolt. :)
Hát te hülye vagy. :D
A párommal 25 évesen öregnek éreztük magunkat a kalandozáshoz, nem szerettünk volna futókalandot. Habár ismertük már egymást egy ideje, akkor randizgattunk először.
Beszélgettünk a házasságról, gyerekekről. Mindketten családpártiak vagyunk, szeretnénk majd házasodni, illetve 30 körül gyereket is.
Majd megbeszéltük, hogy mindig őszinték leszünk egymással, és úgy döntöttünk megpróbáljuk. A kapcsolat azóta is tart.
Attól mert elmondtuk egymásnak, hogy ki mit vár egy kapcsolattól hosszútávon még nem azt jelenti, hogy ez velünk is megvalósul..
Simán lehet, hogy szétmegyünk és el se jutunk az eljegyzésig, de jó ha az ember tisztában van a másik elképzeléseivel.
Ettől még nő vagyok, és ő férfi, ettől még ugyanúgy meglepetés lesz a lánykérés, mert nem beszéltük meg, hogy hány évesen szeretnénk házasodni, csak azt hogy mindketten 30 körül szeretnénk majd gyereket.
Természetesen, minden kényszer nélkül fog megkérni, mert tudom, hogy ő is ezt szeretné...
De látom neked véges a felfogásod és te ezt egyenlővé teszed azzal, hogy én a fülét rágom és toporgok előtte, hogy ugye elveszel??! De ez nem erről szól. Csak elképzelések a kapcsolatról, ami lehet, hogy nem is kettőnknek együtt fog megvalósulni..
Eléggé korlátolt vagy. De hát nem én vagyok te...hálisten.
Hálisten, hogy vagy olyan kulturált és persze felnőtt, hogy csak úgy lehülyézz valakit.
Amúgy nem értem, amikor a MEGBESZÉLTÜK szót használjuk, akkor KI az pontosan, aki először kinyitja a száját? A férfi? Vagy a nő?
Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!