Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Tegnap este türelmem vesztve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegnap este türelmem vesztve (eddig még sosem apropóztam) : Mégis miért nem akarsz feleségül venni? (nem felhánytorgatva, hanem kiváncsi hangnemben)

Figyelt kérdés

- Mert hülyeség. Minek megváltoztatni a neved. Hát megérdemli az állam azt a sok illetéket?

?!

Annyira megdöbbentem, hogy itt véget is ért az eszmecsere. Sejtettem én, hogy neki egy nem fontos és formaság, mert kb. én is azt gondolom, de azért egy visszafogott, nem felhajtásos esküt elfogadnák. Arra számítottam, hogy azt mondja majd, neki ez formaság, de esetleg a kedvemért megtenné, de ez a válasz, amit adott, nagyon nincs helyén. Pláne, hogy arról más kontextusban volt már szó, hogy én a névváltoztatás ellen vagyok, elvből, és praktikumból is.

Én 31, ő 35. 3 és fél éve együtt, 1 és fél éve lakunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, közösen van cégünk, házat építünk együtt, jövőre tervezünk gyermeket.

Ő volt már eljegyezve és szétmentek.

2014. okt. 7. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
59%
Nem, nem ugyanaz a közös cég, meg ház. Ezek nem egyenlők a házassággal.
2014. okt. 7. 21:28
 52/80 A kérdező kommentje:
Miért? Felszámolni-elosztani egy céget-házat talán könnyebb, mint válni? Mindjárt röhögök.
2014. okt. 7. 21:44
 53/80 anonim ***** válasza:
50%
Közös céged lehet a szomszéddal is, meg anyáddal. Közös házad is. Kissé bizarr a házasságot ezzel párhuzamba vonni.
2014. okt. 7. 22:54
 54/80 A kérdező kommentje:
Szerintem pedig pont fordítva. Könnyebb válni, mint házon-cégen osztozkodni. D
2014. okt. 7. 23:01
 55/80 anonim ***** válasza:
44%
Gondolhatod így is, de akkor még cikibb a te esetedben, hogy feleségnek mégsem kellesz....
2014. okt. 7. 23:07
 56/80 A kérdező kommentje:

Már megírtam, hogy közben kiderült, hogy neki (mint sok más férfinek) ez csak formaság, és azt hitte, nekem is, mivel eddig nem jeleztem az ellenkezőjét.

Most akkor honnan az a következtetés, hogy nem kellek feleségnek?

Pár oldallal arrébb megírtam, hogy megkért többször is az elején, csak nem olyan hivatalosan, ahogy én képzeltem, és én nem reagáltam, mert liba voltam.

2014. okt. 7. 23:37
 57/80 anonim ***** válasza:
65%
Van, aki attól érzi magát értékesnek, hogy aláírnak érte egy papírt. És van, aki attól, hogy a társa közösséget vállal vele és rá építi az életét. Kinek hogy. Az morog mindig, akinek fáj valami.
2014. okt. 7. 23:39
 58/80 anonim ***** válasza:
96%
Nem igazán értem a kommenteket. Kérdező igen intelligensen és értelmesen válaszolgat. Nem érzem sem gyerekesnek sem hisztisnek. Mindegy, nem vagyunk egyformák. Szerintem jó hogy felhoztad a témát, legalább tisztázódott számára, hogy ez neked fontosabb mint eddig hitte. És ezután tud majd lépni ez ügyben ha akar. Abban maximálisan egyet értek a kérdezővel, hogy házasságot felbontani nem nagy cucc, de házat, céget elosztani, na az már nagyobb falat. Szerintem sok itt a savanyú citromba harapott válaszoló, nem kell túl komolyan venni őket. A tanulság az legyen számodra, és mindenki számára, hogy legrövidebb út mindig az egyenes kommunikáció! Ha ez megy, akkor nagy baj már nem lehet. Sok sikert nektek! 40/nő
2014. okt. 8. 00:13
 59/80 A kérdező kommentje:
Egyébként meg a mai beszélgetés alkalmával akár el is jegyezhetett volna, mondta, hogy akkor ezek szerint én mégis akarok lagzit? mikor? milyen legyen? de vette a lapot, amikor húzódkodtam, mert megértette, hogy nem MOST, hanem majd amikor jónak látja, és legyen - valamennyire - meglepi. Nagyon ráérzett ma a dologra és ezzel finoman le is zártuk per pillanat a témát, hogy ha már így elszúrtuk az eddigi kommunikációt e téren, ma ne az legyen, hogy akkor kihisztiztem, hanem csak egy jelzés, és akkor majd mégis döntse el ő, hogy mikor és hogyan :) Én teljesen meg vagyok elégedve azzal, ahogy ma reagált.
2014. okt. 8. 00:30
 60/80 anonim ***** válasza:
71%
Abszolút igaza van 58-nak. Sose jussak oda, hogy egy esküvő legyen életem értelme. Van, aki arra vágyik, mint láthattuk.. nem ezzel van baj. De ez az őrjöngő magatartás inkább önigazolás keresés. Maga az esküvő nem határvonal, a kapcsolatot az teszi kapcsolattá, ami előtte volt és ami utána jön. Mint a nagykorúság elérése.. maga a dátum csak egy ünnep, nem leszünk másnaptól felnőttebbek vagy okosabbak. A kapcsolat sikeressége sem ettől függ, ami rossz volt, azt nem az esküvő teszi jóvá, és ami jó volt, az nem az esküvő miatt megy tönkre. (Vagy annak hiányától.) Kérdező, szerintem jó, hogy végre megbeszéltétek ezt a témát. Nagyon sok ember egyszerű félreértések miatt dobja el a boldogságát, mert nincs bennük türelem és megértés megpróbálni megoldani a problémát. Így tovább, és minta életetek lesz (igazából már most is az van, csak ugyebár egyesek szerint még hiányzik a pecsét..)!
2014. okt. 8. 02:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!