Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Tegnap este türelmem vesztve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegnap este türelmem vesztve (eddig még sosem apropóztam) : Mégis miért nem akarsz feleségül venni? (nem felhánytorgatva, hanem kiváncsi hangnemben)

Figyelt kérdés

- Mert hülyeség. Minek megváltoztatni a neved. Hát megérdemli az állam azt a sok illetéket?

?!

Annyira megdöbbentem, hogy itt véget is ért az eszmecsere. Sejtettem én, hogy neki egy nem fontos és formaság, mert kb. én is azt gondolom, de azért egy visszafogott, nem felhajtásos esküt elfogadnák. Arra számítottam, hogy azt mondja majd, neki ez formaság, de esetleg a kedvemért megtenné, de ez a válasz, amit adott, nagyon nincs helyén. Pláne, hogy arról más kontextusban volt már szó, hogy én a névváltoztatás ellen vagyok, elvből, és praktikumból is.

Én 31, ő 35. 3 és fél éve együtt, 1 és fél éve lakunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, közösen van cégünk, házat építünk együtt, jövőre tervezünk gyermeket.

Ő volt már eljegyezve és szétmentek.

2014. okt. 7. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem megégette magát, mert akkor nővel sem kezdene. Miután szétment a menyasszonyával és a családjában sem látott tartós kapcsolatot, egyszerűen nem érzi értelmét. Valószínűleg úgy gondolja, az eskü semmit nem jelent. De azt én sem értem, miért nem beszéltetek erről ennyi év alatt.. Az életét rád építette, a vagyonotok közös, együtt éltek, gyereket terveztek, minden dolog, amit a házasság megadhat, nálatok már adott. Kizárólag érzelmi értéket képviselhet nálatok az eskü, de csak számodra, mert számára már hitelét vesztette. Ha azt akarod, hogy elvegyen, kérd meg rá. Ha neked fontos, valószínűleg megteszi. De ne várd, hogy ugyanúgy lelkesedjen érte, mint te, csak érted vonul oltárhoz, nem azért, hogy házas legyen.
2014. okt. 7. 18:19
 42/80 anonim ***** válasza:
83%

"Most mind kérdezgeti, hogy miért vagyok durcás tegnap óta. Hát remélem leesik majd neki a tantusz. :)"

Szerintem te nem vagy 31 éves, egyre jobban érzem. Egy 31 éves nő nem lehet ennyire gyerekes.

2014. okt. 7. 18:20
 43/80 A kérdező kommentje:

Azért durva azt írni, hogy ha nem venne el, elvesztegettem ezt a 3.5 évet... Én egyáltalán nem így gondolom, tartalmas és boldog évek voltak és ha nem venne el, akkor sem mennénk szét, mert közösek a terveink a jövőt nézve, ha nem is papíron, és nagyon szép pár vagyunk.

Az is azért durva, hogy amiért nem VETETEM el magamat erővel, csakazértis, én vagyok a gyerekes :))

Egyébként közben kimondtam azóta, hogy én úgy képzeltem, egy szép napon megkér hivatalosan, magától. Erre most megtudtam, hogy ő azt hitte, ez nekem nem érdekes, mivel ezt sose jeleztem, együtt nevettünk mindig a lagzikon stb.

Mondtam, hogy de én nem akarok nagy lagzit meg ilyesmit, de hivatalos lánykérést szerettem volna, erre azt mondta, hogy hát ezt ő nem tudhatta,de akkor most vette a lapot és majd meglep!

Egyébként számomra már az fontos, hogy külföldre való kiköltözésemet ő kezdeményezte, ő hívott, hogy jöjjek ki hozzá, tehát ez is komoly tervekr vall, nemde?

2014. okt. 7. 19:55
 44/80 anonim ***** válasza:
59%

Ezek után nagyon nagy meglepetés lesz, ha megkéri a kezed :D

Kérdező, továbbra is fenntartom, hogy gyerekesnek tartalak.

2014. okt. 7. 19:59
 45/80 A kérdező kommentje:

Na, hát épp ezt mondom az elejétől fogva, hogy ha az ember JELZI, meg megbeszéli az elején, hogy házasság így meg úgy, akkor hol a meglepetés?

Mindenki azt tanácsolta, ezt jelezni kell, most, hogy jeleztem, azon ironizáltok, hogy na akkor már nem meglepi :))

Ok, akkor gyerekes vagyok.

2014. okt. 7. 20:07
 46/80 anonim ***** válasza:
50%
Te jó ég, te tényleg nem értettél semmit abból, amit mondtunk.
2014. okt. 7. 20:16
 47/80 A kérdező kommentje:
Hát én is úgy látom.
2014. okt. 7. 20:17
 48/80 anonim ***** válasza:
100%

Az én "élettársam" 16 évvel ezelőtt szintén az illetékkel jött meg, hogy pénzkidobás házasság nélkül is "eggyek vagyunk" meg ilyen szöveg. Mind a ketten elváltak voltunk már ekkor,

született is egy közös gyerekünk. De sem a terhességem alatt sem utána eszébe nem jutott, hogy feleségül illene kérnie. Sőt!

A gyámhivatalban amikor a méhmagzatot a nevére vette, még viccelődött is, hogy- más még ezt sem teszi meg. Szánalmas volt, mintha kést döftek volna belém,

és a hosszú évek alatt, amiket egy bemutatkozáskor alkalmával átéltem.

Mára már odáig jutottam, hogy lesz..rom, ha egy ismerősével találkozik mert, ugye be sem mutat. Én meg minek erőlködjek, hogy a párja vagyok, vagy

a kedvese? Ezektől rosszul vagyok.

Egy idő után már beletörődtem, soha nem hoztam fel a témát, mert ugye egy férfi azért férfi, hogy megkérje a szerelme kezét.

Mára már azt gondolom ha akkor időben hozzámegyek lehet már régen elváltam volna tőle. Mert így ugye nem vagyunk összekötve, szerintem ettől erős ő is meg a többi sorstársa. Megmaradt a szabadsága. De mit kezd vele? Már lassan 50 éves, nem lesz sem fiatalabb sem jóképűbb. Csak a gyerek miatt bánt a dolog, neki is fájó pont lehetett ezt átélni az évek alatt.

2014. okt. 7. 20:27
 49/80 anonim ***** válasza:
80%
Tudod mit? Megérmelitek egymást! Egyikőtök sem nőtt még fel. El lesztek még pár évig, simán! Te hisztizel, ő kifogásokat gyárt, majd dirrel-dúrral el fog venni, mert beadja a derekát, aztán szülsz neki mondjuk 2-t, utána tele lesz a töke az egész felelősséggel, te szidod, hogy milyen, aztán annyi. De elválni nem fogtok, mert ahhoz mindketten beszariak lesztek, így a gyerekekre kenve együtt maradtok, és utáljátok egymást ... itt a mese vége. Ezért kell előtte felnőni, és nem utána. Hogy az ember olyat válasszon, aki azt akarja, amit ő. De ehhez beszélni kell, nyíltan és egyenesen.
2014. okt. 7. 20:58
 50/80 A kérdező kommentje:

Tessék? Hát hol itt a hiszti, kérem? :)) Úristen...

És az, hogy kiköltözöl valakihez, meg cégetek van együtt, meg közös ház épül, nem fontos? Csak a gyűrű?

Ki a beszari, nem értem?

És éppen leírtam, hogy azért nem kért meg, mert nem tudta, hogy ez érdekel, mivel mindig ironizáltuk a lakodalmas ipart.

Én esküszöm nem értem, hogy itt egyes válaszolók jobban beleélik magukat egy-egy helyzetbe, mint maga a kérdező...

2014. okt. 7. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!