Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A párom 7 év együttlét után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom 7 év együttlét után sem mutat hajlandóságot hogy megkérje a kezem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kényes dolog ez, beszélni sem szeretek róla. Nem vagyok az a típusú nő aki "minden áron" el akarja vetetni magát, és az esküvő körül forog minden gondolata, de azért én szeretnék esküvőt és fontosnak tartom.

28 éves vagyok, a párom pont 10 évvel idősebb nálam. 7 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt is élünk. Közösen építkeztünk, rendezgetjük az életünket. Nem teljesen felhőtlen a kapcsolat, vannak súrlódások, nézeteltérések, de nem komolyak, alapvetően együtt képzeljük el a jövőt, szeretjük egymást. A bökkenő ott van, hogy a párom nem esküvő párti, eddig komolyabban szóba sem került a téma. Én csak az utóbbi időben kezdem pedzegetni finoman, félig viccből, mert kezdem érezni hogy megy el az idő fölöttem. Az a baj, hogy 28 éves vagyok és nem leszek már fiatalabb. Úgy gondolom, hogy elég ideje vagyunk együtt ahhoz, hogy eldöntse én vagyok-e élete párja, azt pedig tudja, mert mondtam, hogy nekem fontos az esküvő, anélkül nem tudom elképzelni. A másik pedig hogy gyereket is szeretnénk majd, de én azt is csak rendezett házasságba vállalnék.

Odáig nem süllyedek soha, hogy könyörögjek neki hogy vegyen el, én nem fogom megkérni a kezét, de örökké nem akarok hiába várni. Lassan kezd tényleg komoly probléma lenni ez nekem, ha pedig felhozom akkor vagy elvicceli, vagy azzal jön, hogy vannak fontosabb dolgok amiket előbb meg kell oldani. Ultimátum kéne adjak? Az viszont megint nem fair dolog, nem akarom hogy kényszerből tegye meg, az én nyomásomra. Én azt szeretném ha szabad akaratából tenné meg, mert Ő is szeretné. Sokszor nem értem a dolgot, talán velem van a baj, amiért bizonytalan, és nem akar végleg elköteleződni.

2014. márc. 31. 16:22
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Én a gyerekvállalás felől közelíteném a dolgot, az is lassan időszerű lenne, ha terveztetek gyereket. Egy nőnek szerintem sokkal nagyobb biztonságot ad, ha házasságban szül gyereket, mint ha csak kapcsolatban. Hosszú évekig kiesel a munkából, és utána is nagyon nehéz visszakerülni a kenyérkereső pozícióba.Teljes kiszolgáltatottság. Ha már beszéltek, szerintem ez nagyon is védhető érv a házasság mellett. Egyébként ha nagyon nem akar elvenni, tényleg nincs értelme erőltetni, akkor neked kell átgondolnod hogy vele vagy nélküle.A házasság szerintem egész addig kikerülhető, amíg nincs gyermek. Ha pedig ezt is halogatná, az már sokkal elgondolkoztatóbb, hogy talán mégsem mellette van a helyed, ha Te szeretnél gyermeket.
2014. márc. 31. 20:13
 32/40 A kérdező kommentje:

gyereket mind a ketten szeretnénk, ebben nincsen vita, ahhoz viszont hogy ez házasságon belül történjen csak én ragaszkodom. Nyilván nem akarom elhagyni mert szeretem, csak abban az esetben ha az derül ki, hogy azért nem akarja az esküvőt mert kétségei vannak, nem annyira biztos a kapcsolat jövőjében. Arra sajnos már nincs időm éveket várni, hogy eldöntse tényleg velem akar-e megöregedni. Ha nem ez áll a háttérben akkor nincs akkora gond.

Nálunk ilyesmi az elején fel sem merült mert nem indult igazán komoly kapcsolatnak, csak kötetlenül jól éreztük magunkat együtt sokáig, aztán egyre szorosabb lett ez a kapcsolat idővel.

2014. márc. 31. 20:36
 33/40 anonim ***** válasza:
76%

"Te sem szereted őt annyira ha csak egy papír miatt szakítanál vele 7 év után, amiből 3 esetből így is úgyis kettő válással végződik."

1. ez a házasság csak papír szöveg nagyon szánalmas. Ha csak egy papír akkor ugyan miért esik valakinek nehezére aláírni?

Amellett pedig nem csak egy papír.

ez csak kifogás. Egyszerűen nem akar az illető elköteleződni 1 ember mellett. Kiskaput hagy, hátha jön jobb, könnyebb lelépni. A gyerek nem akadály olyankor, ha egy pasi le akar lépni. A házasság már inkább...mert el kell válni. Macerás.

A válási statisztika meg nem érdekel. Nem ilyenekre alapoztam soha a döntéseimet. Hogy mások házassága válással végződött. Ostoba aki csak ilyen okok miatt hezitál. Csak mert a házasulók fele elválik. És akkor mi van? Attól még én nem fogok. És sokan mások sem. Azok akik jól választottak.

És mint írtam én pl nem szakítanék 7 év után mert együtt sem maradtam volna eddig olyannal akivel max 3 év alatt nem jutottunk el a házasságig. 1 év alatt az eljegyzésig.

2014. márc. 31. 21:03
 34/40 anonim ***** válasza:
Holnap elé állsz és azt mondod: Béla, hozzád akarok menni! Ha azt mondja nem, "OK, akkor pakolom a bőröndöt". Ilyen egyszerű!
2014. márc. 31. 22:25
 35/40 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló volt a helyzet a férjemmel, annyi különbséggel, hogy én sem akartam esküvőt. Aztán amikor szóba került a gyerekvállalás, akkor elgondolkoztam, és azt mondtam, hogy én jobban örülnék, ha a baba házasságban születne. Két nap múlva megkérte a kezem. :)

31-nek igaza van abban, hogy a gyerekválallás felől kellene megközelítened a dolgot. :)

2014. ápr. 1. 09:26
 36/40 anonim ***** válasza:

Nem értem, aki azt írja, nem is szereted eléggé, ha ezért elhagynád... Ez nem ezen múlik. Hanem azon, hogy aki házasságpárti annak megmérgezi a kapcsolatát egy ilyen kompromisszum...

Tényleg nyíltan kellene róla beszélni...

2014. ápr. 1. 16:30
 37/40 anonim ***** válasza:

Én is a gyerekvállalás oldaláról közelítettem meg annó, illetve barátoknak volt esküvője, és annak apropóján beszélgettünk róla. Ő elmondta, hogy előbb végezzünk az egyetemen, aztán gyerekvállalás előtt 2-3 évvel jöhetne az esküvő. Hozzáteszem, hogy mi egyetem mellett már dolgoztunk mindketten, és 2,5 éve együtt éltünk, mikor meglett a diplomám, végül 7 hónappal később kért meg, akkor jártunk együtt kb. 6,5 éve.

Szerintem az ilyen dolgokat jobb tisztázni, ehhez akár egy közös barát segítségét is igénybe lehet venni, akivel mindketten jóbanvagytok, ha nem akarsz teljesen direktbe rákérdezni, de én biztos, hogy megmondtam volna, hogy házasságban szeretnék csak gyereket szülni. Tehát én először letisztáznám vele, hogy mikor jönne a gyerek, és aztán megmondanám ezt, hogy csak házassággal együtt tudom elépzelni.

Mi a barátok esküvője kapcsán ebeszélettünk az esküvő méretéről is, esetleg egy nagy esküvő gondolata is visszatarthatja amúgy, mert az ugye nem két fillér. Én elmondtam neki, hogy nagyon egyszerű, pici esküvőt szeretnék, és szerencsére ebben egyet is értettünk. A leírásodból nekem úgy tűnik, hogy ő nem annyira esküvőpárti, ezért, ha te nem akarsza házasságról lemondani, akkor ezt minél eőbb közöld vele.

2014. ápr. 1. 19:02
 38/40 anonim ***** válasza:

Van egy kollégám, épp annyi idős, mint a párod, és az ő párja is annyi idős, mint te. Tudtommal ugyanannyi ideje vannak együtt.

Ő nekünk elmondta, esze ágában sincs megnősülni, soha nem is fog. A párja tudja, és egyetért vele. Ilyenkor minden jó, hisz elvileg mindketten ugyanazt akarják.

De hogy te eddig miért nem tisztáztad? Ha ennyit nem tudtok megbeszélni őszintén, milyen kapcsolat az?

Nem véletlenül elvált ember a párod?

2014. ápr. 2. 08:51
 39/40 anonim ***** válasza:

Kezdjunk csak el gondolkodni,hmm...

Nem akar elvenni,vajon mi lehet az oka?

1. így is meg van neki mindene,főznek,mosnak rá,szex is adott... minek akarna hazasodni?

2.Csak kényelmes neki ez a kapcsolat,várja mig jön egy jobb,akit pár hónap után el is fog venni

3.örökös agglegeny tipus,aki se teged se mast nem is fog elvenni SOHA,de attól még szeret téged,és veled tervezi a jövőt

Én abban látom a dolgot elcsesződni,hogy a pasik nincsenek rá kényszerulve hogy elvegyék a nőket,gondolj bele,régebben,csak akkor jártak nekik ezek a kivaltsagok(meleg étel,szex,frissen mosott ruha)ha elvették a hölgyeket.

Régen se akartak a pasik hazasodni,de muszaj volt nekik,ha kellettek nekik a fent emlitett dolgok.

Nézzetek konzervativnak,de szerintem a régi rendszer sokkal jobb volt.

Eszembe jutott még valami.Láttad a "Nem kellesz eléggé" c. filmet?

Abban van egy csaj,aki mondta a pasijának több év együtt járás után hogy "vagy elveszel,vagy elhagylak"

És erre a srác elvette.

Aztán mégis elromlott a kapcsolat,a srác megcsalta,és a végén válóper lett belole.

Erre a kérdésre,amit feltettél nincs jó válasz, okos tanács,mert akarmit is teszel,nyertes is lehetsz,de el is bukhatsz mindent.

L/28

2014. ápr. 2. 18:56
 40/40 A kérdező kommentje:
Kedves 38-as! Eddig kb 4x írtam le hogy indult a kapcsolat, mikor mit beszéltünk meg és miért akkor... Nem elvàlt egyébként.
2014. ápr. 2. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!