Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom 7 év együttlét után sem mutat hajlandóságot hogy megkérje a kezem, mit tegyek?
Kényes dolog ez, beszélni sem szeretek róla. Nem vagyok az a típusú nő aki "minden áron" el akarja vetetni magát, és az esküvő körül forog minden gondolata, de azért én szeretnék esküvőt és fontosnak tartom.
28 éves vagyok, a párom pont 10 évvel idősebb nálam. 7 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt is élünk. Közösen építkeztünk, rendezgetjük az életünket. Nem teljesen felhőtlen a kapcsolat, vannak súrlódások, nézeteltérések, de nem komolyak, alapvetően együtt képzeljük el a jövőt, szeretjük egymást. A bökkenő ott van, hogy a párom nem esküvő párti, eddig komolyabban szóba sem került a téma. Én csak az utóbbi időben kezdem pedzegetni finoman, félig viccből, mert kezdem érezni hogy megy el az idő fölöttem. Az a baj, hogy 28 éves vagyok és nem leszek már fiatalabb. Úgy gondolom, hogy elég ideje vagyunk együtt ahhoz, hogy eldöntse én vagyok-e élete párja, azt pedig tudja, mert mondtam, hogy nekem fontos az esküvő, anélkül nem tudom elképzelni. A másik pedig hogy gyereket is szeretnénk majd, de én azt is csak rendezett házasságba vállalnék.
Odáig nem süllyedek soha, hogy könyörögjek neki hogy vegyen el, én nem fogom megkérni a kezét, de örökké nem akarok hiába várni. Lassan kezd tényleg komoly probléma lenni ez nekem, ha pedig felhozom akkor vagy elvicceli, vagy azzal jön, hogy vannak fontosabb dolgok amiket előbb meg kell oldani. Ultimátum kéne adjak? Az viszont megint nem fair dolog, nem akarom hogy kényszerből tegye meg, az én nyomásomra. Én azt szeretném ha szabad akaratából tenné meg, mert Ő is szeretné. Sokszor nem értem a dolgot, talán velem van a baj, amiért bizonytalan, és nem akar végleg elköteleződni.
Miért nem az eljén tisztáztátok ezt?
-Figyelj, majd egyszer el akarsz venni engem? Nekem fontos a házasság. Nem? Akkor örültem, szia.
Ennyi lett volna. Minek kedzeni olyannal, akivel alapvető elveitek sem egyeznek?
mi lenne ha megvárnád ami simán megkéri a kezed és nem pedzegetnéd neki ?
am nem hiszem h borul a világ ha nem vesz el....
7 év nagy idő elég bizonyítékot adott h veled akar élni
a házasság ezen már nem oszt vagy szoroz
és igaza van h komolyabb dolgok is vannak mint egy vacak esküvő ....
www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes__5517748-eroltetett-eljegyzes-vagy-teljesen-normalis-az-egesz
Olvasgasd el.
Márpedig meg kéne beszélnetek a dolgot. Ha elvicceli, légy baromira komoly és közöld, hogy ez Neked fontos, a "vannak fontosabb dolgok" esetén is mondd, hogy márpedig Neked ez már igencsak az és öntsön tiszta vizet a pohárba. Ne hagyd lerázni Magad, Vele kell beszélned, a mi véleményünk itt nem számít... Ötletet is miket adjunk, nem trükk kell ide, hanem egyenes beszéd. Te ismered, Te tudhatod, mennyire kell finoman fellépni, kezdheted azzal, amiket ide írtál, hogy nem akarod elvetetni Magad mindenáron, de azért már ideje erről beszélnetek, lehet, hogy neki nem, NEKED AZ. S jó esetben megbeszélitek, hogy mi a gond, mit akar, ne hagyjon a levegőben lógni tovább.
(Én sem vagyok házasodós, minimális vagy inkább nulla az esély arra, hogy valaha házasságot kössek, de ezt sosem titkoltam s szerencsére a páromnak sem fontos ez.)
Mikor az elején??? Nem hiszem hogy bárki is azzal nyit egy kapcsolatot hogy majd mikor lesz esküvő? Az első időszakban kötetlenül jól érezzük a másikkal magunkat, még nem tudjuk mennyire lesz jövője a kapcsolatnak. Amikor komolyabbra fordultak a dolgok, összeköltöztünk akkor másra koncentráltunk, nem volt még aktualitása.
Volt szó általánosságban a házasságról korábban, akkor azt mondta nem zárkózik el tőle csak éppen nem a szíve csücske. Pont ezért is gondolom, hogy ha még nem hozta meg ezt a nagy döntést akkor hezitál, hogy velem akarja-e leélni az életét, nem biztos a kapcsolatunkban, ezért vár. Nekem viszont már nincs időm, türelmem sokáig várni.
Igen, de nem tudom hogy hozhatnám úgy fel, hogy ne vegye ki magát a dolog rosszul. Attól tartok mindenképpen kényszernek fogja érezni, hogy sarokba akarom szorítani, pedig nem ez a célom. Inkább csak azt próbálom megérteni miért nem akarja, amikor adott volna minden hozzá, együtt akarunk lenni, szeretjük egymást és teljesen tisztában van vele hogy ez nekem fontos, én ezt igénylem.
Csak azt a következtetést tudom levonni, hogy úgy érzi jó ez a kapcsolat, jól megvagyunk de nem biztos abban hogy én vagyok az igazi és kivár. De ebben én nem akarok partner lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!