Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A párom 7 év együttlét után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom 7 év együttlét után sem mutat hajlandóságot hogy megkérje a kezem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kényes dolog ez, beszélni sem szeretek róla. Nem vagyok az a típusú nő aki "minden áron" el akarja vetetni magát, és az esküvő körül forog minden gondolata, de azért én szeretnék esküvőt és fontosnak tartom.

28 éves vagyok, a párom pont 10 évvel idősebb nálam. 7 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt is élünk. Közösen építkeztünk, rendezgetjük az életünket. Nem teljesen felhőtlen a kapcsolat, vannak súrlódások, nézeteltérések, de nem komolyak, alapvetően együtt képzeljük el a jövőt, szeretjük egymást. A bökkenő ott van, hogy a párom nem esküvő párti, eddig komolyabban szóba sem került a téma. Én csak az utóbbi időben kezdem pedzegetni finoman, félig viccből, mert kezdem érezni hogy megy el az idő fölöttem. Az a baj, hogy 28 éves vagyok és nem leszek már fiatalabb. Úgy gondolom, hogy elég ideje vagyunk együtt ahhoz, hogy eldöntse én vagyok-e élete párja, azt pedig tudja, mert mondtam, hogy nekem fontos az esküvő, anélkül nem tudom elképzelni. A másik pedig hogy gyereket is szeretnénk majd, de én azt is csak rendezett házasságba vállalnék.

Odáig nem süllyedek soha, hogy könyörögjek neki hogy vegyen el, én nem fogom megkérni a kezét, de örökké nem akarok hiába várni. Lassan kezd tényleg komoly probléma lenni ez nekem, ha pedig felhozom akkor vagy elvicceli, vagy azzal jön, hogy vannak fontosabb dolgok amiket előbb meg kell oldani. Ultimátum kéne adjak? Az viszont megint nem fair dolog, nem akarom hogy kényszerből tegye meg, az én nyomásomra. Én azt szeretném ha szabad akaratából tenné meg, mert Ő is szeretné. Sokszor nem értem a dolgot, talán velem van a baj, amiért bizonytalan, és nem akar végleg elköteleződni.

2014. márc. 31. 16:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Ha szeret téged, és boldoggá akar tenni,akkor nem hiszem, hogy ne venne el,csak mondjad neki, hogy szeretnéd,hogy össze házasodjatok,és hogy neked ez az évek során fontossá vált.

Mindegy,hogy ő nem házasságpárti. Gondolj bele,hogy ez tényleg csak egy papír, de akkor miért ne írná alá, ha egyszer szeret és téged ez boldoggá tesz.

Ne célozgass, ülj le vele és beszéljétek meg.Írtad,hogy olyasmit mondott,hogy odébb van az még...de akkor beszéljétek meg,hogy az mit jelent. Lehet most pl. az építkezésre koncentrálna, és nem férne bele egy esküvő.

2014. márc. 31. 17:33
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi az első randin beültünk egy klassz helyre és BESZÉLGETTÜNK. Nyilván nem az hangzott el,hogy mikor lesz a lagzink,hanem,hogy szerepel-e a terveink közt házasság,gyerekvállalás. Mondjuk később is sok beszélgetés témája volt a közös jövő,de ehhez az elején kellett tiszta lappal indítani. 25N
2014. márc. 31. 17:51
 23/40 anonim ***** válasza:
Minek venne el ha az nélkül is együtt élsz vele már 3éve?
2014. márc. 31. 19:01
 24/40 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk azért az baromira elgondolkoztató, hogy 7 év után képes lennél vele azért szakítani mert nem vesz el. Számomra is fontos a házasság de ezt vagy megbeszélem az elején vagy nem, de hogy 7 év után ezért szakítani számomra felfoghatatlan. Akkor most nem is szereted, vagy akkor minek házasság?
2014. márc. 31. 19:09
 25/40 anonim ***** válasza:

Ennek így nincs értelme, hogy te most még vársz, hátha lesz valami, közben írod, hogy neked is pörög az időd.

Gondolom tud arra a kérdésre válaszolni, hogy el akar-e venni téged, te meg a válasz alapján tudsz dönteni.

Azt te is elismered, hogy eddig erről nem volt szó, ez részedről egy új "követelmény". Szóval ő bátran hiheti azt, hogy ahogy eddig jó volt, úgy jó lesz ezután is.

Szóval én három kimenetelt látok: vagy vállalod, hogy későn ébredtél, és emiatt borul a kapcsolat, vagy ő belemegy, de izzadságszagú lesz a dolog, vagy vársz még, vársz, vársz, aztán lesz valami, eljár feletted az idő, és végül beletörődsz abba, ami van.

2014. márc. 31. 19:31
 26/40 A kérdező kommentje:

Arra a kérdésre, hogy el akar-e venni nincs egyértelmű válasza, csak annyi hogy még nem, vagyis időhúzás.

Nyilván szeretem és vele szeretnék maradni, de fontos a házasság is, és ha Ő nem szeret annyira hogy ezt megtegye értem akkor szerintem joggal gondolkozhatok el a dolgokon.

Pont azt nem akarom hogy izzadtságszagú, erőltetett legyen az egész, hogy aztán pár év múlva megkapjam a fejemre hogy én akartam az egészet egyedül.

2014. márc. 31. 19:57
 27/40 A kérdező kommentje:
Arról egyébként mi is beszéltünk az elején, hogy mind ketten akarunk gyereket, családot, de a házasságról konkrétan nem.
2014. márc. 31. 19:58
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Miért fontos "az a papír"? Szerintem 7 év után egyszerűen csak visszaigazolást vársz. Gondold át alaposan, minden rendben köztetek? Miért kell ez a fajta visszaigazolás, ha valami nem oké? Amúgy, ha eddig nem kért meg, akkor sajnos nem is fog, mert neki ez így jó.
2014. márc. 31. 20:05
 29/40 anonim ***** válasza:

"Mikor az elején??? Nem hiszem hogy bárki is azzal nyit egy kapcsolatot hogy majd mikor lesz esküvő?"

Nos ebben tévedsz. Nálunk hamar szóba került ez a téma. Alapból mindketten az első randi előtt tisztáztuk hogy komoly kapcsolatot keresünk, nem kalandot.

Miután összejöttünk, én 24 ő 21 éves volt. nyilván találkozgattunk, beszélgettünk. És a férjem rákérdezett mit gondolok a házasságról, és a gyerekvállalásról. Nekem fontos e. Hány gyereket szeretnék ha szeretnék, akarok e házasodni, ha igen milyen fajta esküvőt szeretnék satöbbi.

Én elmondtam hogy fontosnak tartom, hogy azzal akit szeretek, idővel össze is házasodjunk. Tehát hogy házasságban éljünk. Nincs bajom azzal, ha összeköltözünk, együtt élünk házasság előtt, de nem a végtelenségig szeretnék élettárs lenni. És ha már összeköltözünk akkor legyen kilátásunk az esküvőre is, hogy kb mikor lesz. Vagyis előbb legalább lánykérés, majd összeköltözés, aztán házasság, majd házasság minimum 1 évig, és max utána gyerek.

Kerek perec megmondtam, hogy olyannal nem vállalok gyereket aki nem akar elvenni ELŐBB.

Illetve hogy a lehető legkisebb esküvőt szeretném: csak polgárit, a legközelebbi családtagok és pár barát jelenlétében, utána egy ebéddel, tortákkal. (ilyen is volt egyébként:).17-en voltunk csak:D de nagyon hangulatos karácsony előtti esküvő volt.

Én is rákérdeztem hogy ő mit gondol erről. Azt mondta hogy nincs a házasság ellen. Boldog lenne ha a felesége lennék. De ha én pl nem akartam volna házasodni, neki az is jó lett volna ha csak együtt élünk. Gyereket ő is akart.

Ez az egész dolog az első 3 randi után jött elő egyébként. Addigra már túl voltunk az ismerkedés elején, a szerelmi vallomásokon át a szexig mindenen.

Aztán 2 nappal az első hónapfordulónk előtt szóba került, hogy mi lenne ha vennénk egymásnak gyűrűt ajándékba. Elmentünk. Mindketten kiválasztottuk ami tetszett. És kértem hogy adja akkor oda. Mondta hogy majd később...

Közben hazamentünk hozzájuk, mert strandra készültünk. Mikor odaértünk hozzájuk, akkor adta oda a gyűrűt, de úgy hogy letérdelt, elmondta hogy én vagyok neki az igazi, ő ezt érzi:) és hozzámegyek e feleségül.

Ezek után már időnként beszéltünk róla ahogy haladtunk hónapról hónapra. Az biztos volt, hogy én csak téli esküvőt akartam. Neki ez a szempont mindegy volt. Illetve azt tudtuk hogy a sulit befejezzük. (1 évünk volt még hátra) és utána ahogy lesz munka, összeköltözünk. Mikor ezt eldöntöttük akkor az is szóba került, hogy a suli végével kezdődik a nyár. És fél évre rá télen decemberben lehetne az esküvőnk. Így jött ki az, hogy másfél év együttlét után házasodtunk össze.

Két felnőtt ember miért ne beszélhetne már az elején komoly dolgokról ha jól működik, és mindketten amúgy is komoly kapcsolatot keres?

A többi csak időhúzás. Mi a fenének járjak együtt évekig valakivel, ha egyébként pár hónap alatt megtudhatom, hogy van e közös jövőnk vagy nincs. Ezért tart sok pár ott ahol: pl meddig várjak még hogy megkérje a kezem hisz x éve együtt vagyunk.... és hasonlók.

Kérdező: szerintem a párod nem akar elköteleződni. Ez abból is látszik, hogy elvicceli ha próbálkozol a téma előhozásával....

Én a helyedben már 1 év után leléptem volna ha nem akar megkérni. Pont azért mert senki sem lesz fiatalabb. És nem akarom az időmet pocsékolni.

Ez a sok év kb olyan szint, hogy vár, hátha talál jobbat, ezért még nem kér meg és még nem vesz el. Nehogy válni kelljen. Inkább várja az igazit, addig meg te is jó leszel.

Nyilván nem tinikapcsolatokról beszéltem hanem felnőtt huszonéves emberekről.

2014. márc. 31. 20:06
 30/40 anonim ***** válasza:
Te sem szereted őt annyira ha csak egy papír miatt szakítanál vele 7 év után, amiből 3 esetből így is úgyis kettő válással végződik.
2014. márc. 31. 20:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!