Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ez csak szerintem képmutatás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez csak szerintem képmutatás?

Figyelt kérdés
Anyósjelöltem sosem kedvelt, és ezt nem is titkolta (rendes, normálisan kinéző, átlagos lány vagyok, egyszer meg is mondta, hogy nem velem van baja, valószínűleg bárki mást is utálna a helyemben). Most azonban kedvesem megkérte a kezem, én pedig igent mondtam. Legutóbbi hazalátogatásakor elmondta otthon (nem mentem vele), mire az anyja kiborult, hogy ezt nem így kell, mi lesz az ebéddel, a rokonsággal, a "tisztességes" eljegyzéssel. Fél éve még megkérte a fiát, hogy szakítson velem, most pedig azon háborog, hogy nem csináltunk nagy hepajt, csak felhúztuk egymás ujjára a gyűrűt otthon, kettesben. Mi nem akarunk szervezkedni, jó így nekünk, de nem értem anyósjelöltet - ha egyszer utál, minek erőlteti a családi banzájt?
2014. márc. 1. 07:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
Még jó, hogy több száz kilóméterre vannak tőletek:) Egyetértek az előttem szólókkal, mind a hagyományőrzésessel, mind pedig azzal, hogy fontos neki mások véleménye. Egy vidéki kisebb településen ez van, kicsi a közösség, fontos, hogy mit gondol a másik. Én a helyetekben úgy csinálnék mindent, ahogy nektek jó, nálunk sem volt hagyományos eljegyzés, a család a boldogságunknak örült, és azt mondták, csináljunk mindent úgy, ahogy nekünk jó. na ezért van az, hogy ők hiába laknak tőlünk nagyon messze, mégis szívesen megyünk hozzájuk, amikor tudunk.
2014. márc. 3. 13:19
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem képmutatás.

Megmondta, hogy nem a személyeddel volt problémája, hanem úgy általában a barátnőkkel.

Most, hogy összeházasodtok, rájött, hogy te leszel az unokái anyukája, így mégis csak normálisan, családtaghoz illően kéne viselkedni.

2014. márc. 6. 04:47
 13/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, legyen igazad. :)
2014. márc. 7. 13:39
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

8assal értek egyet. Szerintem is valami olyasmiről van szó, hogy csak kirakat lenne részéről a családi ebéd/vacsora féle eljegyzés, a rokonok előtti lánykérés. Pedig szíve szerint azt akarná hogy a kisfia örökké a seggében maradjon... undorítóak, önzőek az ilyen anyák, és nem érdekli őket igazán a gyerekük boldogsága.

Amúgy mi sem tartottunk eljegyzést, pedig minket nem fúrt senki:D egyszerűen csak nem tartottuk fontosnak. A férjem megkérte a kezem. Csak kettesben voltunk akkor.

Aztán közöltük hogy össze fogunk házasodni, majd amikor már volt időpont, azt is. És ennyi.

Elég nevetséges lett volna apámtól megkérni a kezemet a férjemnek, mivel én magam is utálom őt, mert megkeserítette az életemet lelkileg, és utálom. Emiatt pedig a férjem sem szereti őt. Ráadásul ha nagy ritkán telefonon akar velem beszélni, akkor is csak azt hajtogatja hogy mikor hagy már el a férjem, mikor ver meg meg ilyenek. Nekem erre nincs szükségem. Így arra sem volt, hogy tőle kérjünk engedélyt a házasságunkhoz. Nem érdekelt a véleménye.

Nem lett volna értelme jópofizni. Nem lett volna őszinte, ezért nem is tartottunk ilyesmit. Csak az esküvő után volt ebéd.

2014. márc. 12. 19:21
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
Mi még az esküvőre sem hivtuk meg a családot, de mindenki elfogadta a döntésünket. Csináljátok úgy, ahogy nektek jó, ne úgy ahogy mások elvárják.
2014. márc. 21. 17:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem itt most nem te vagy a központban számára, hanem a fia. Azt szeretné, ha a fiát tisztességesen megünnepelné a rokonság. Te csak egy "hozadék" vagy számára az eljegyzésben.
2014. márc. 21. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!