Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Itt az oldalon miért vágnak fel rá annyian, hogy 1-2 hónap év után megkérték a kezüket?
semmi bepánikolás nem volt...se férjvadászat. alapbol ugy gondoltam, hogyha majd eljön a megfelelö ember, akkor azzal összekötöm az életemet és majd szülök gyereket, de ha nem igy alakult volna, az se lett volna katasztrofa, söt.. jo állásom volt, rengeteget utaztam, és amikor felmerült a házasság téma, eszembe se volt rábolintani, mert nem éreztem megfelelönek a partnert.
egyébként nem tudom miért kell neked ilyen stilusban válaszolni..senki sem adott szerintem erre a "hangnemre" okot.. mégis mindenkit kioktatsz (ráadásul a válaszaidbol ugy tünik, hogy még eléggé fiatal vagy). lehet neked ez a véleményed a -korai- házasságkötésröl, másnak meg más.
annyi igazság van, ahány ember. legalábbis ebben a témában mindenképp.
Mert ostobák szegények. Másuk sem lesz öregségükre, mint az a tudat, hogy annak idején a Gyakorin eldicsekedtek fűnek-fának azzal, hogy egy hónap után megkérték a kezüket.
Más kérdés, hogy TÉGED, Kérdező, ugyan miért mar ez annyira, hogy képes vagy ebből egy önálló kérdést faragni és feltenni ide...
Nem hiszem, hogy ez feltétlenül felvágás lenne...
Például az én kezemet is 1 hónap után kérte meg a férjem...ráadásul úgy, hogy nekem ő volt (meg az is és lesz is ) az egyetlen férfi az életemben. 4 hónapig leveleztünk mielőtt találkoztunk volna...aztán az első randi után össze is költöztünk. Majd 1 hónapra rá, megkérte a kezem. Igaz, hogy utána még nem rohantunk egyből az anyakönyvvezető elé....mert csak 4 évvel később volt a lagzink...de ettől függetlenül már akkor is tudtuk, hogy egymással akarunk élni...és nem csak most, hanem később is. Ezt vagy érzi az ember már az elején (is), vagy nem..........
Amúgy meg nem is értem, hogy miért gondolod azt, hogy akiket gyorsan elvennének feleségül, azok dicsőségnek érzik ezt?? Szerintem te inkább elégedetlen vagy a saját életeddel...illetve az eljegyzés/lánykérés résszel problémáid lehettek/lehetnek..... Mást nem tudok elképzelni, ami miatt ennyire "felhúztad" magad, mások életén........
Szerintem baromi jó bizonyítékokat szerzett arra a kérdező, hogy ti mennyire felvágtok, mert kivétel nélkül azzal jöttök, hogy biztos mennyire irigy meg féltékeny az egy-két hónapos eljegyzésetekre... :D
Akinek nem inge, ne vegye már fel ezt a felvágás dolgot. Nyilván vannak kivételek. Olyanok is, akiknek bejött a dolog és csodás életük van a párjukkal, annak ellenére, hogy 1 hónapos semmi ismeretséggel meg lila köddel lettek eljegyezve. Nekem például attól még ez a véleményem, hogy 2 hónap után nem lehet egymást megismerni, és kisebb csoda, ha egy ilyen után együtt maradnak egy életen át az emberek. Persze, lehet jönni, hogy vannak, akik 10 év együttélés után házasodtak meg, és ugyanúgy szakítottak, de ne süllyedjetek már le egy ovibanda szintjére. Az én szüleim is csak akörül házasodtak, amikor engem vártak, és bizony nem korán érkeztem. 20 év után most mentek szét. DE. Nem ez most a téma...
Én igenis rengeteg felvágást látok facebookon, mint írtam, a régi lány osztálytársaim majdnem felét megkérte a puhap*cs pasijuk, aki azt hitte, hogy az eljegyzés az a menőséget jelenti. Pár hónap múlva majdnem az összes szétment. Szerintem itt az a lényeg, hogy az eljegyzés ma már teljesen elvesztette az értékét, ha itt 1-2 hónapon belül már repkednek a gyűrűk.
Ja és én meg pláne nem vagyok irigy, mert van párom. De úgy látszik, hogy 20 évesen több eszem van, mint itt egyeseknek 30 évesen.
Hetes válaszoló voltam.
"Nem húztam fel magam, hanem nagyon jókat röhögök a felháborodott, besavanyodott válaszokon :D"
Tessék mondani, milyen egy "besavanyodott" válasz? És mi vicces van abban, hogy "két év után mentem férjhez/fél év után kértek meg/stb" ? Te tényleg ezeket olvasva magadban röhögsz? Fura vagy... :/
Hát 1-2 nap ismeretséget nyilván nem lehet 1-2 hónaphoz hasonlítani. De 1-2 hónapot se lehet 1-2, esetleg több évhez...
Mi fér bele az 1-2 hónapba? Megtudtok egymásról mindent? A másik igényeit, a vágyait, a szokásait? Mindent le tudtok tisztázni, minden kiderül az ágyban? Nekem ne mondja senki, hogy igen. Az meg, hogy az utána levő évek alatt kiderül, hogy passzoltok, az marha nagy szerencse.
Engem meg lehet lepontozni, még szerencse, hogy nem érdekel. :)
A 2 év önmagában nem furcsa, a körülményektől függ, ezért írtam 1-2 évet pl.
Mert ott, ahol együtt sem éltek a felek, még 3 év után is furcsa pl. Ha abból a 2 évből 1-1,5 évet mondjuk együtt éltek, keresnek mindketten, dolgoznak, akkor semmi gondot nem látok benne.
Megint más az olyan 2 év, ahol csak járogatnak, tanulgatnak, de azért eljegyzik egymást.
Ezért írtam 1-2 hónapot, évet, mert minden viszonyítás kérdése, egy hozzávetőleges időt akartam megadni, a lényeg a koraiság érzékeltetése volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!