Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Itt az oldalon miért vágnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Itt az oldalon miért vágnak fel rá annyian, hogy 1-2 hónap év után megkérték a kezüket?

Figyelt kérdés
Komolyan dicsőségnek gondolnak egy ilyen megfontolatlan, naiv döntést? Komolyan úgy gondolják ezek az emberek, hogy szinte érdem, dicsőség hozzámenni egy szinte ismeretlen valakihez?
2014. febr. 21. 18:13
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Sok házasságot látok magam körül, amik hosszútávú kapcsolatokból alakultak ki.
2014. febr. 21. 18:38
 12/36 anonim ***** válasza:
66%
mi közöd hozzá, hogy mikor mentem férjhez és mikor szültem? NEm voltam terhes, nem ezért kellett férjhez mennem. Fáj, hogy engem elvettek, téged nem?
2014. febr. 21. 18:41
 13/36 anonim ***** válasza:
89%

Nem mindegy, hogy egy-két hónap, vagy egy-két év. Nem mindegy, hogy ebből mennyi az együtt töltött idő. Nem mindegy, hogy az együtt járás kezdete előtt ismerték-e egymást a felek, mennyire és mennyi ideje ismerték.

Tehát még ha csak az időt vesszük alapul, más sok tényező közrejátszhat.

Ha valaki hamar dönt az eljegyzés, a házasság mellett sem nem dicsőség, sem nem szégyen. Mindenki maga tudja, miért döntött így.

2014. febr. 21. 18:44
 14/36 anonim ***** válasza:
93%
mi is félévre a megismekedésünk után összeházasodtunk. én 30 a férjem 33 volt. elég sok kapcsolatom, viszonyom, élettapasztalatom volt ahhoz, hogy tudjam, ö az, aki mellett kiegyensulyozott életem lehet, és akivel lehet gyereket vállalni. ö is igy gondolta. azota 6 év telt el, van egy kisfiunk. nem voltunk se megfontolatlanok, se naivak, se 20 éves kölkök..
2014. febr. 21. 18:48
 15/36 A kérdező kommentje:

Szóval szerinted aki huszonévesen, de több éves, biztos kapcsolatra alapoz, az naiv kölök, de aki 30 évesen bepánikolva, hogy nem csinálták még fel és kifut az időből hozzámegy az első szembejövőhöz, az jól csinálja? Igen éles logikára vall.

Köszönöm, most már látom a válaszok jellegéből milyen emberek pártolják ezt. Az egyetlen összeszedett, értelmes választ az a válaszadó adta, akit úgy lepontoztatok.

A többi tipikus férjvadász, gyerek után ácsingózó, mindegy-hogy-ki-csak-vegyen-el jellemű.

2014. febr. 21. 18:52
 16/36 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem szoktak ezzel felvágni, csak ha felmerül egy ilyen kérdés (kinek mennyi idő után kérték meg a kezét, ma is volt egy ilyen), akkor szimplán leírják. Én is ilyen helyzetben voltam, 4 hónap után kérte meg a férjem a kezem, rá 8 hónapra házasodtunk. Csakhogy mi az járásunkat megelőzően 2 évig voltunk legjobb barátok/lelki társak mielőtt egymásba szerettünk, és bizonyos körülmények nem engedték, hogy hamarabb összejöjjünk, amikor pedig szabad volt a pálya, abban a pillanatban össze is költöztünk. Mivel az összeköltözés után is tökéletes volt az összhang (mint volt a kapcsolatunk előtt is, mélyebben ismertem, mint bármelyik barátomat, akikkel évekig jártam és sokkal jobban egy hullámhosszon voltunk), így nem láttuk értelmét, hogy még éveket várjunk a házasságra. Akkor volt meg rá a pénz, a későbbiekben házat/babát szeretnénk, és sajnáltuk volna a gyűjtögetés közben kifizetni annyi pénzt egy esküvőre, így anyagi okokból is sokkal jobban megérte a "korábbi" házasság. Persze a környezetünk furcsállotta, kaptunk rosszindulatú beszólást is a sógoromtól (ő 7 év után vette el a feleségét, és a férjemet is kioktatta, hogy lehet ám évekig is jegyben járni, erre ő csak annyit válaszolt, hogy én nem vagyok olyan nő, akin évekig kell gondolkodni), az sem segítette a helyzetet, hogy huszonévesek vagyunk, a legtöbb ismerős, aki már házas, ők harmincasak. Végül mindenki belenyugodott, nem tehettek mást (a legnagyobb támogatóink az édesanyáink voltak, meg is mondták, hogy jobb feleséget/férjet nem is kívánhatnának a gyereküknek), pár hét múlva pedig ünnepeljük az első házassági évfordulónkat :) Nem szoktam egyébként ezzel felvágni, de ha valaki kérdezi, akkor szívesen elmondom. Szerintem a lényeg, hogy valaki legyen olyan összhangban és ismerje a másikat annyira, mint mi tettük, mert ez számít igazán, nem a járás időtartama. Számos ismerős vált el a környezetünkben 2-3 évvel az esküvő után, pedig előtte 5-6 évig együtt jártak... A legjobb példa előttünk a férjem nagyszülei, akik több, mint 60 évig voltak házasok, pont a mi korunkban házasodtak, tavaly veszítettük el a nagypapát, remélem a mi kapcsolatunk is ilyen szép kort fog megélni :)
2014. febr. 21. 18:52
 17/36 anonim ***** válasza:
92%
a felvágásról meg annyit, hogy volt egy kérdés, oda leírtam ezeket a számokat, te pedig támadtál.
2014. febr. 21. 18:54
 18/36 anonim ***** válasza:
88%

Nem hiszem, hogy felvágnak vele. Kinek mi jön be. Én nem mentem volna férjhez pl együttélés nélkül, valaki meg simán. Mi sokáig húztuk, 9 év után házasodtunk, már gyerekek is voltak. Nem volt fontos. Esküvőt nem is akartam egyáltalán, két tanúval mentünk. Igazából a kapcsolatunk minőségén semmit nem változtatott a házasság, de elfogadom, hogy valakinek ez fontos.

Mi 12 éve vagyunk együtt. Szerelemben, boldogságban. De mondjuk evvel sem vágnék fel. Könnyű a számokkal dobálózni, hogy x éve együtt. De nagyon sok olyan kapcsolatot látok, ahol valóban sok-sok éve együtt vannak, de az egyik félnek ehhez annyit kel tűrnie... Pl a szüleim is. 30 éve együtt. Szép szám. Csak hát már gyerekkoromban el kellett volna válniuk, mert apám pokollá tette az életünket, az agresszivitásával, alkoholizmusával. Most elélnek egymás mellett, de eszembe nem jutna dicsekedni velük, hogy 30 éve együtt vannak. És ez az ő generációjukra elég jellemző. Nem nagyon váltak/válnak. De ettől még nem boldog házasságok... meg se tudom számolni, hány idősebb kolléganőtől hallottam cifra sztorikat, hányat csalt meg a férje, vagy csak basáskodik rajta.

Úgyhogy az évek sem minden.

2014. febr. 21. 19:04
 19/36 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező te mennyi idő után hoznád meg ezt a komoly döntést? Nem azért zavar ez téged mert savanyú a szőlő? Egyébként van olyan ismerősöm aki 7 évig járt a párjával nem vette feleségül a következő lányt meg fél után. Azóta is együtt vannak már két gyerekük is van.
2014. febr. 21. 19:06
 20/36 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem te most kissé provokálod a jónépet. :D

Mi alig két évvel a megismerkedésünk után házasodtunk össze 30 évesen. Azt, hogy mennyire nem a gyerek utáni ácsingózás vezetett ide, talán jól mutatja, hogy soha az életben nem akartam gyereket és ezután sem akarok.

Mi ebből a két évből több, mint másfelet együtt éltünk, ezalatt megismertük egymást annyira, hogy biztosak legyünk benne, hogy társak szeretnénk lenni minden téren.

A szüleim egy év ismeretség után házasodtak össze a húszas éveik elején. Majdnem negyven éve házasok és a legnehezebb időszakokban (a súlyos betegségeken keresztül az anyagi nehézségeken át sorolhatnám) is kitartottak egymás mellett szeretetben. Nem hiszem, hogy szégyenkezniük kéne.

2014. febr. 21. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!