Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátommal 2 éve vagyunk együtt és nagyon szeretjük egymást, meg akarja kérni a kezem Karácsonykor, legalábbis utalgat rá. De apukámat még nem ismeri, meg ha jól tudom előbb őt kell megkérdeznie. Anyumat is alig ismeri. Meg igy a gyűrűt is,ne hordjam vagy mi, nem értem, hogy gondolja. Mindketten 20 évesek vagyunk.

2013. nov. 25. 09:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Nagyon aranyos dolog, én biztos örülnék a helyedben, ha megkérné a kezem. A lánykérésben nincsenek szabályok, engem a férjem megkért, aztán elmondtuk a szülőknek meg mindenkinek. Úgy elkezdtük szervezni az esküvőt még arra a nyárra, hogy a hivatalos kézfogót el is felejtettük. Elvileg az is szokott lenni esküvő előtt, de hát ez van. Mi másképp csináltuk:)) Valaki írta, hogy nincsenek szabályok. Ki így csinálja, ki úgy.

Nyugodtan mondj igent, de egy pár tanácsot ezért fogadj meg, mielőtt két év együttlét és parkban találkozgatás után összekötöd valakivel az életed.

Ismerd meg alaposan a családját és őt is. A családi háttér sokat számít egy házasságban. Nem mindegy, milyen értékrendet követnek a szülei, hogyan nevelték, hogy viszonyulnak hozzád, milyen lenne a kapcsolatod anyósodékkal, hol tudnátok lakni...stb.

A te családodról se feledkezz meg, ők hogy viszonyulnának a párodhoz?

Azt mondják lakva lehet megismerni igazán valakit. Mielőtt tényleg hozzámész, mindenképpen próbáld ki, milyen vele élni. Milyen lenne a munkamegosztás, hogy viszonyul a gyerek témához, tervez-e, mikor tervez...stb.

Ezek olyan fontos dolgok, amiket célszerű az elején tisztázni. Szép dolog a szerelem 20 évesen, és elképzelni, hogy majd együtt öregszetek meg, de ezekről se feledkezz el.

Egyébként meg sok boldogságot, remélem minden szépen alakul.

2013. nov. 25. 10:38
 12/28 anonim ***** válasza:
75%
Hány éves vagy kérdező, 16? Az írásoból egy dolog jön le, és az az, hogy neked még nagyon nem kellene senkihez sem hozzámenned. Előbb nőj fel...
2013. nov. 25. 10:48
 13/28 A kérdező kommentje:
Odairtam hogy 20 éves vagyok.. És nem érdekel senkinek a kioktatása utolsó..
2013. nov. 25. 12:13
 14/28 anonim ***** válasza:
61%

Felnőtt vagy,nem kell megkérdezni,ez a ti döntésetek.De eljegyzésnek akkor van értelme ha hamarosan össze is házasodtok.De erre nem sok esélyt látok mig csak parkokban találkozgattok,akkor még nem is ismeritek egymást igazán.Nem lenne értelme,max olyan sokévig-menyasszony lennél...ami manapság amugy is divat,eljegyeznek valakit azért hogy elmondhassa hogy már menyasszony...ha megkérik valakinek a kezét,megkérdezi ugye a ffi hogy leszel-e a felesége? és hogy is mondhatnál rá igent mikor alig ismered???

nem kioktatás volt a cél,hanem tapasztalat.Voltam igy,baromi szerelmesen,diákként,és semmi értelme nem volt...volt egy gyürünk és ennyi,nem dolgoztunk,igy esküvőröl szo se lehetett hisz nem volt miböl,nem volt hol laknunk..(együtt) szét is mentünk mielött összeköltöztünk volna,mert a pasi ellinkeskedte,és itt rájöttem hogy ilyen téren nem várhatok tőle semmit.

annyi idős voltam mint Te!

2013. nov. 25. 12:21
 15/28 A kérdező kommentje:
Ja bocs azt hittem hogy ezaz oldal azért van hogy kérdezzünk, és őt elég jól ismerem attól hogy a szüleit nem. Köszönöm aki normálisan válaszolt
2013. nov. 25. 12:33
 16/28 anonim ***** válasza:
61%

Kérdezz nyugodtan. Nem kioktatni akarunk, csak olyan szempontokat is leírtunk, amik eddig nem biztos, hogy eszedbe jutottak, 20 évesen az embernek nem is nagyon jutnak eszébe, mert ha a barátját ismeri, az bőven elég.

Hidd el, én is voltam 20 éves, és tudom, mit érzel. Szerintem ha az akkori barátom megkéri a kezem, gondolkodás nélkül mondok igent. De nem tette, és így utólag, nem is illettünk össze igazán. 3 évig jártunk.

Bő egy évtizeddel később az ember tapasztalatból sok mindent másként, sokkal gyakorlatiasabban néz.

Ne gondold, hogy nem fontos megismerni házasság előtt az anyóst. Olvasgass egy kicsit itt a fórumon, és rájössz, hogy jobb az elején tájékozódni.

Voltatok már egy-kétszer együtt. Azért én ezt is egy kicsit kevésnek gondolom, a házasság előtt.

Senki nem akar lebeszélni, és senki nem rossz indulatból írta, amit írt. Majd rájössz magadtól is, akár ténylegesen ő lesz a férjed, akár később valaki más.

Egyébként hol fogtok lakni? Már csak abból indulok ki, hogy ha szülőknél, akkor azért nem árt előbb megismerni őket. Azt nem feltételezem, hogy egyből lakást vesztek, és azt sem tudom, hogy 20 évesen dolgoztok-e már, hogy fenntartsatok egy albérletet. Ennyit a gyakorlatias részből.

Ennek ellenére kívánom, hogy éljetek boldogan.

2013. nov. 25. 12:54
 17/28 anonim ***** válasza:
61%
Gondolom nem a szülőknél fognak lakni,ha a 2 év ismeretség alatt szinte csak parkokban találkoztak,gondolom egyikük szüleinél se aludhattak ott,lehettek együtt....gyerekek még ezek szerint,különben nem az lenne hogy nemvalamelyiküknél töltik az idejüket.
2013. nov. 25. 13:00
 18/28 Je Veux ***** válasza:
83%

Számomra a tiétek nem egy komoly kapcsolat. (Teljesen lényegtelen, hogy már 2 éve tart.)

Az indokokat lényegében leírták előttem.

2013. nov. 25. 13:01
 19/28 anonim ***** válasza:
77%
"őt elég jól ismerem"-ezt sajnos csak hiszed. Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy parkban való pár órás találkozásokkal meg lehet ismerni valakit úgy, hogy leéld vele az életed.
2013. nov. 25. 13:24
 20/28 A kérdező kommentje:
Attól mert eljegyez nem kell egyből összeházasodni meg összeköltozni anyumnék is 3ev után tették ezt és azóta is együtt vannak 26 éve
2013. nov. 25. 14:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!