Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti mit tennétek? Belevágjak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek? Belevágjak ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés
5 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Gyönyörű, csinos, művelt lány. Úgy terveztem, hogy Mikuláskor eljegyzem: a csomagba rejteném az ékszeres dobozt. De: tegnap kaptunk egy esküvői meghívót. Az unokatesóm nősül jövő májusban. A meghívót nézegetve azt mondta, hogy az esküvő csak arra jó, hogy két ember olyanokon vitatkozzon, ami fel sem merülne, ha nem lennének házasok. Megdöbbentem, megkérdezzem, hogy ezt komolyan gondolja. Nevetett és mondta, hogy persze. Nézz meg minket, nem jobb így. Most elbizonytalanodtam, lehet, hogy engem is kinevetne?Mit tegyek?

#bionytalanság
2013. nov. 14. 09:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%

6: Tavaly társkeresőn ismerkedtem, és avval kezdtük az ismerkedést - még találkozás előtt, hogy minél kevésbé építsük fel a vonzalmat fölöslegesen -, hogy egyeztettük, milyen párkapcsolatra vágyunk, mit akarunk benne csinálni és hogyan, meddig, egészen a legapróbb részletekig hogy mi hogy lesz.

Aki ezt nem csinálja meg, az csak reménykedik, hogy kimondatlanul is pont ugyanazt fogja akarni a másik? Vagy hogy?

2013. nov. 14. 10:16
 12/27 anonim ***** válasza:
92%
Sztem csak azért mondta mert még nem kérted meg a kezét,olyan vigasztalónak szánta.Jelezte,hogy neki így is jó,de hidd el nagyon fog örülni,hogy megkérted a kezét.
2013. nov. 14. 10:29
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, mi tényleg nem tudhatjuk, hogy komolyan gondolta, vagy poénnak szánta. Te ismered, ott voltál, mikor mondta, mégsem tudod.

Én is azt mondom, hogy ha eddig nem kerültek szóba ilyen téren a hosszabb távú tervek, akkor ideje beszélni róla.

2013. nov. 14. 10:31
 14/27 anonim ***** válasza:
76%

Mindenki magából indul ki.

Én sem örülnék ha megkérnék a kezem.

2013. nov. 14. 10:32
 15/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha megkéred a kezét, eljegyzed, az nem jelenti azt, hogy egyből össze is kell házasodni. Lehettek jegyesek még a következő 5-10 évben. Addig meg lehet, hogy meg is gondolja magát. Ha pedig nem, akkor sem történik semmi. Lényeg, hogy együtt vagytok. A gyűrűnek pedig biztosan örülni fog. Sok boldogságot!
2013. nov. 14. 10:51
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
15-ös vagyok, és még annyit fűznék hozzá, hogy mi is élettársi kapcsolatban élünk a párommal, nem vagyunk házasság pártiak. Viszont ha kapnék egy gyűrűt, eljegyezne, azért nem nevetném ki és nem pánikolnék be. Mindenképp örülnék, és meghatódnék.
2013. nov. 14. 10:54
 17/27 anonim ***** válasza:
41%

Az esküvő nem egyenlő a házasságal, csak sajnos sokan összekeverik. Szerintem a nagy lakodalommal járó felhajtásra gondolhatott.

Kérdezd meg tőle, hogy neki milyen az álomesküvő.

2013. nov. 14. 11:05
 18/27 anonim ***** válasza:
31%

15-ös, még ez sem biztos. Én pl. ha úgy éreztem volna, hogy nem vagyok kész a házasságra, nem örültem volna az eljegyzési gyűrűknek, mert a számomra az eljegyzés a házasság előszobája, konkrétan azt jelenti, hogy eldöntöttük, hogy összeházasodunk. Én soha nem jártam volna jegyben 5-10 évig valakivel. Ha így kaptam volna jegygyűrűt én visszaadtam volna, hogy majd akkor ha már biztosak vagyunk a házasságban.

Ezt nem egyformán látják az emberek. Ezért mondom, hogy kívülállóként nem lehet tudni, hogy a kérdező barátnője hogy gondolkozik erről.

2013. nov. 14. 11:10
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

A párommal nagyon jól megvoltunk, együtt éltünk, és váratlanul jött a baba. Amikor kiderült, megkérdezte, hogy tartsunk-e egy lagzit. Én meg azt mondtam, hogy nem akarom.

Nem azért akarok házasodni, mert jön a baba, nem is akarom, hogy mindenki azt higgye, csak azért házasodtunk, mert jön a baba. Meg milyen lagzi lenne, ahol rá sem bírok nézni a menüre (mert hányingerem van), nem tudok hajnalig táncolni (mert 8-kor már kidőlök)...stb.

Szóval kikosaraztam. Igazából úgy gondoltam, hogy egy papírtól nem lesz több, mert eddig is nagyon jó volt így.

Aztán másfél évvel később mégis megkérte a kezemet, én meg bőgtem a meghatottságtól. Örültem, hogy annyira szeret, hogy elvesz feleségül. Bevallom, egy kicsit fura volt utána, hülyén hangzik, de meg kellett szoknom az új titulust: a férjem. Ma már semmi bajom ezzel:))

Én azt bánnám most már, ha ennyi idő után nem vett volna el. Szerintem egy próbát megér. Mit veszíthetsz?

Lehet, hogy ő is meghatódik tőle.

2013. nov. 14. 11:34
 20/27 anonim ***** válasza:
72%

Azt mondod, hogy ő nem játszadozik, hanem amit kimond, azt úgy is gondolja. Ha ez így van, és ez volt a reakciója, akkor szerintem még nem áll készen az esküvőre/eljegyzésre.

Szerintem kérdezd meg először csak így vacsora közben, vagy ha esküvőt láttok tv-ben, vagy a meghívó előkerül, hogy ő tervezi-e, hogy megházasodik, vagy hogy mit gondol a házasságról. Sokaknak csak felesleges papír, és lehet hogy ha ő nem akar esküvőt, akkor csak ciki lesz a helyzet. Ha azt mondja, hogy szeretne esküvőt, akkor vágj bele. És várhatsz esetleg karácsonyig vagy újévig, így van időd megbizonyosodni róla, hogy ő is szeretné.

2013. nov. 14. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!