Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? (Anyós probléma)
Pár hónapja volt az eljegyzésünk. Mikor anyukám felhívta anyós jelöltet, hogy hogy legyen mit szeretnének, -mert nálunk volt tartva- felajánlotta, hogy a felét állja az összegnek.
Nem volt egy álomeljegyzés. Összesen 12-en voltunk. Párom anyukája és élettársa, párom testvére és felesége, én szüleim, nővérem férje és a két gyerekük.
Anyumnak jó beszélőkéje van, így próbált ő beszélgetni vele, beszéltetni :) :)
Meg nővérem is próbálkozott, de nem sok sikerrel.
Ültünk ott, próbáltuk oldani a helyzetet, de valahogy nem jött össze.
Mikor felálltak, hogy mennének, elkezdtem csomagolni nekik, hogy azért mégis úgy illik. :)
Becsomagoltam az ételt odaadtam nekik, elpakolták, de mikor felöltöztek, odament az asztalhoz és szinte az összes kaját elrakta. Maradt 2 szelet hús 3 db kaszinótojás, és egy kanálnyi francia saláta egy egész étkezőasztalnyi hidegtálakból. Nővéreméknek nem maradt...
Anyum elmondta nekem, hogy felajánlotta a számla felét anyósom. de ez titok mert úgy kérte meg anyumat, hogy nem mondja el nekem meg a páromnak...
szeptemberben volt az eljegyzés... Azóta fizet..... Novemberben felhívta, hogy akkor mi legyen, annyi volt a válasz, hogy majd a hónap elején adja a pénzt.
Mindennel együtt 30 ezer volt az étel ital alapanyag. Apum megoldotta mert szakács :)
Mit tegyek? Elmondjam páromnak vagy ne? Eléggé ciki helyzet. De ezt nem hagyhatom, hogy ő éli világát és dolgozik szüleim meg már nyugdíjasok kemény 80 ezer nyugdíjjal. Ketten.
Előre is köszönöm a válaszokat! 27/N
Upsz kicsit hosszú lett... Mert talán megakartam ismertetni a sztorit, hogy mi is történt.
De látom bármit leírok beleköt mindenki... Hát ez őrület...
Kérdező, hagyd a fenébe őket (11-es vagyok), lehet, hogy ők egy rozsdás szöget se kaptak otthonról, és fáj, hogy valakinek esetleg erőn felül is segítenének a szüleik, és nem csak egy átlagos napként élik meg a számotokra sorsdöntő eseményt (volt itt nem egy kérdés, hogy "anyám miért nem tud örülni a boldogságomnak", meg hogy az esküvő/baba hírét úgy reagálták le, hogy minek az, sokba van stb....nem belőlük kell kiindulni).
Állj a vőlegényed elé, és közöld vele a tényeket, hogy ő mit tenne, mert ez így örök családi feszültségforrás lesz, és te nem akarod. Nem a pénzen van a hangsúly, hanem az elvtelen ígérgetésen. Ha anyós besértődik (nyilván nem véletlen, hogy azt kérte anyudtól, hogy ne szóljon - bár ez is milyen már, ha kvázi az ő ajándéka is az eljegyzési ebéd, akkor azt miért is kellene titokban tartani???!!), az az ő baja, majd megbékél, elvégre ő volt a tisztességtelen. Ez pedig független attól, hogy most azt a "vacak" 15 ezer Ft-ot ki fizeti ki...
Már nem azért, de bele sem gondoltál, hogy az anyós megszorult anyagilag és ezért nem ad?? Az meg a másik, hogy csak a te szüleidet támogattátok..
Egyébként meg a helyedben nem kavarnék be mert ez TÉNYLEG nem rád tartozik, hanem a szülőkre- ez az ő üzletük.
Köszönöm szépen, végre egy értelmes ember :)
Akkor ma estére felkészülök, csak nem akarom megbántani :)
Mert tényleg nem a 15 ezren van a hangsúly hanem az elven, hogy ez most miért, hogy van. Én sem értettem, hogy miért kell titokban tartani...
34-es, tudom, hogy nem szorult meg anyagilag, mert össze vissza vásárolgat magának ruhákat, meg mindenfelé járkálnak az élettársával.
Szüleimet azóta egyszer sem hívta, hogy bocsi nem tudok fizetni. Még meg sem köszönte, hogy szüleim mindent elrendeztek, neki csak át kellett jönnie hozzánk...
Nem a pénztárcájában turkálok ne értsd félre, de aki összevissza költ az nincs megszorulva :(
És mivel az én szüleim házában lakunk szerintem evidens, hogy a szüleimnek adjuk a pénzt, itt használunk rezsit itt eszünk.
Ott vígan megélnek. Tudom is meg látom is.
Szépen félrevonnám a páromat, előadnám a hleyzetet és megkérdezném, hogy azt a 15E-t ki tudnánk-e csippenteni valahonnan a költségvetésből.
Anyósnak pedig mézesmázosan megjegyezném, hogy kifizettétek helyette.
Nálunk anyós játszotta meg ezt az esküvőnkön.
Mivel nálunk is az a szokás, hogy a szülők is beszállnak.
A szelet sütiket a volt iskolánktól kaptuk, akciós áron (cukrászsuli) a négyszintes tortát én és a férjem sütöttük, díszítettük, csak a figura a tetején volt bolti.
Megbeszélték, hogy anyós jön le a főzésbe segíteni, de valahogy nem ért le. Még a szomszéd sütőjét is mi használtuk :)
Az esküvő előtt bejelentette, hogy meghívott még kb 10 főt. Anyukámmal ekkor kaptunk idegösszeomlást.
Úgy volt megbeszélve, hogy az ital felét (nagyker áron) kifizetik, ami kb 25E lett volna.
Három éve vagyunk házasok azóta is fizeti. De képes volt külön varratni magának egy hófehér földig érő ruhát, hozzá tüll bolerót.
Aztán a húgom (8 volt) végigöntötte "véletlenül" eperlével.
Jól esett a szolidalitása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!