Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? (Anyós probléma)
Pár hónapja volt az eljegyzésünk. Mikor anyukám felhívta anyós jelöltet, hogy hogy legyen mit szeretnének, -mert nálunk volt tartva- felajánlotta, hogy a felét állja az összegnek.
Nem volt egy álomeljegyzés. Összesen 12-en voltunk. Párom anyukája és élettársa, párom testvére és felesége, én szüleim, nővérem férje és a két gyerekük.
Anyumnak jó beszélőkéje van, így próbált ő beszélgetni vele, beszéltetni :) :)
Meg nővérem is próbálkozott, de nem sok sikerrel.
Ültünk ott, próbáltuk oldani a helyzetet, de valahogy nem jött össze.
Mikor felálltak, hogy mennének, elkezdtem csomagolni nekik, hogy azért mégis úgy illik. :)
Becsomagoltam az ételt odaadtam nekik, elpakolták, de mikor felöltöztek, odament az asztalhoz és szinte az összes kaját elrakta. Maradt 2 szelet hús 3 db kaszinótojás, és egy kanálnyi francia saláta egy egész étkezőasztalnyi hidegtálakból. Nővéreméknek nem maradt...
Anyum elmondta nekem, hogy felajánlotta a számla felét anyósom. de ez titok mert úgy kérte meg anyumat, hogy nem mondja el nekem meg a páromnak...
szeptemberben volt az eljegyzés... Azóta fizet..... Novemberben felhívta, hogy akkor mi legyen, annyi volt a válasz, hogy majd a hónap elején adja a pénzt.
Mindennel együtt 30 ezer volt az étel ital alapanyag. Apum megoldotta mert szakács :)
Mit tegyek? Elmondjam páromnak vagy ne? Eléggé ciki helyzet. De ezt nem hagyhatom, hogy ő éli világát és dolgozik szüleim meg már nyugdíjasok kemény 80 ezer nyugdíjjal. Ketten.
Előre is köszönöm a válaszokat! 27/N
Mindent megszoktunk beszélni a párommal, de ez eléggé kényes helyzet.
Anyumat hoznám ezzel kellemetlen helyzetbe, mivel vele beszélt anyósom és őt kérte meg, hogy ne mondja el nekünk. De mivel anyummal nagyon jó a viszonyom, így elmondta, hogy milyen rendes dolog az anyósomtól, hogy segíteni akar...
De azóta sem fizetett, sőt még csak fel sem hívta szüleimet...
Beszéld meg a pároddal, hogy mi történt és ti ketten összeadhatnátok azt a 15.000 ft-ot.
Egyébként hogy várhattad el a szüleidtől, hogy akár csak a felét is, de ők fizessék az eljegyzést abból a kevés nyugdíjból. Nem vagy te egy kicsit anyagias és önző?
Nézd, az anyósod nem viselkedik szépen, ha megígért valamit, azt úgy illik, de...
Ti vagytok a fiatal jegyespár, ennyi idősen nyilván van saját bevételetek, főleg, ha házasodni is készültök (azt csak nem a szülők fogják fizetni, ugye?), tehát amit nem értek: miért nem TI álljátok a saját eljegyzési ünnepségetek költségeit? Így lenne tisztességes, és nem lennének belőle problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!