Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? (Anyós probléma)
Pár hónapja volt az eljegyzésünk. Mikor anyukám felhívta anyós jelöltet, hogy hogy legyen mit szeretnének, -mert nálunk volt tartva- felajánlotta, hogy a felét állja az összegnek.
Nem volt egy álomeljegyzés. Összesen 12-en voltunk. Párom anyukája és élettársa, párom testvére és felesége, én szüleim, nővérem férje és a két gyerekük.
Anyumnak jó beszélőkéje van, így próbált ő beszélgetni vele, beszéltetni :) :)
Meg nővérem is próbálkozott, de nem sok sikerrel.
Ültünk ott, próbáltuk oldani a helyzetet, de valahogy nem jött össze.
Mikor felálltak, hogy mennének, elkezdtem csomagolni nekik, hogy azért mégis úgy illik. :)
Becsomagoltam az ételt odaadtam nekik, elpakolták, de mikor felöltöztek, odament az asztalhoz és szinte az összes kaját elrakta. Maradt 2 szelet hús 3 db kaszinótojás, és egy kanálnyi francia saláta egy egész étkezőasztalnyi hidegtálakból. Nővéreméknek nem maradt...
Anyum elmondta nekem, hogy felajánlotta a számla felét anyósom. de ez titok mert úgy kérte meg anyumat, hogy nem mondja el nekem meg a páromnak...
szeptemberben volt az eljegyzés... Azóta fizet..... Novemberben felhívta, hogy akkor mi legyen, annyi volt a válasz, hogy majd a hónap elején adja a pénzt.
Mindennel együtt 30 ezer volt az étel ital alapanyag. Apum megoldotta mert szakács :)
Mit tegyek? Elmondjam páromnak vagy ne? Eléggé ciki helyzet. De ezt nem hagyhatom, hogy ő éli világát és dolgozik szüleim meg már nyugdíjasok kemény 80 ezer nyugdíjjal. Ketten.
Előre is köszönöm a válaszokat! 27/N
Már miért lenne kényes helyzet???? Ezt sosem értettem. Akkor vagy én vagyok érzéketlen, de elmondhatod a párodnak, hogy édes, anyuéknak szüksége lenne a pénzre, nem tudnál szólni anyukádnak, hogy adja oda legalább egy részét???? Ezt miért nem lehet így megkérdezni?
Én pl. pont ezért nem akartam eljegyzést, mert apu akarta fizetni, anyuék nem tudtak volna bele adni, így inkább nem is akartam, én megmondom őszintén felesleges pénzkidobásnak tartom. És azt kellett volna csinálni, hogy ti főztök, anyós meg hozza az italt.
Látom a lényeget mindenki kivette. Köszönöm szépen....
Nálunk az a szokás, hogy a szülők fizetik az ilyen dolgokat.
Nem akartam de a szüleim ragaszkodtak hozzá, annak idején a nővéremnek is ők és nővérem férjének anyukája állta.
Nekem sajna tavaly csak nyári munkám volt, nem volt félretett pénzem, és a vőlegényem meglepetés szerűen kérte meg a kezem szeptemberben nyaraláson ( 3 napos egy sima apartmani "nyaralás" volt nem luxus tengerparti. mert még a végén ebbe is beleköttök...)
Az esküvő akkor lesz ha lesz rá keretünk a párommal de szüleim azt mondták, hogy ez az ő dolguk mivel akkoriban nekik is így volt és ha nekem lesz gyerekem akkor nekem és páromnak lesz a dolgunk.
ezért nem kell lehurrogni, mert nálunk ez van.
Nem ez volt a kérdésem... :(
11-es válaszolónak köszönöm szépen! :)
Nálunk a családi segítség alap dolog, összetartunk jóban rosszban és ha kell pénzben is segítünk a másiknak ha van.
Lehet furcsa dolog ez, de nálunk így van.
"Nálunk az a szokás, hogy a szülők fizetik az ilyen dolgokat. "
Idefigyelj, ha a szüleidnek nincs erre pénzük - és 80.000-es nyugdíjból nyilván nincs, akkor minek kell rá ennyit költeni? Azért el nem hiszem, hogy 12 főre 30.000-nél olcsóbban nem lehet megoldani egy 3 fogásos menüt pl.
A másik meg az, hogy szép dolog a szülőktől a segítség, de ha nem telik nekik rá, AKKOR NEM ILLIK ELFOGADNI! Ha pedig probléma keletkezik belőle (pl. jelenleg az anyós nem fizet), akkor ne mástól várjátok a megoldást, hanem ajánljátok fel, hogy kifizetitek.
Ha ennyire kicsinyesek vagytok, akkor maximum a párod később beszél az édesanyjával ezzel kapcsolatban.
27 évesen nyári munkából élsz...szép, mondhatom.
Igen nyári munka, mert nincs más. Ezer önéletrajzot küldtem már el, rengeteg interjúra behívtak, de annyi volt csak, hogy majd hívnak.
Erről nem tehetek...
Nem akartam ezt megírni mert senkinek semmi köze hozzá, de ennyire szívjátok a véremet leírom. Apumnak a skandinávon volt 6os találata ami nem volt milliós összeg csak 220 ezer forint. Ebből lett fizetve.
És ha megengeditek természetesen nem mondták el fűnek fának, de ha egyszer az anyósom felajánlotta, hogy a felét fizeti.....
Igen most lehet azzal jönni, hogy nem igaz, vagy akkor minek pattogok ha volt rá keret.
Maga az elvről van szó, hogy ez milyen dolog, hogy megígéri és nem tartja be és, hogy a páromnak elmondjam ezt.
Nem töröltetem senki írását, gondolom valaki velem értett egyet...
Már bánom, hogy itt megkérdeztem ezt, tényleg csak irigy és rosszakaró emberek vannak 1-2 embert kivéve.
Nem én hoztam őket ilyen helyzetbe.
Nem éhezünk, párommal náluk lakunk és ő ad pénzt ide, nekem meg a nyári munkám egésze ment a rezsibe illetve odaadtam nekik, kivéve az a 30 ezer ft amit elköltöttünk nyaralásra összesen.
Nem úgy értettem, hogy bármiben is hiányt szenvednénk, mert amint látod netünk van, és ha ez van akkor más is lehet....
Csak azért írtam azt, hogy 80 a nyugdíjuk, hogy hasonlítsátok össze, a két szülőt, igaz az anyós fizetését lehagytam de most pótolom ami 100 ezer ft nettóban plusz mindenféle utalvány. Jól keres és így nem adja meg amit megbeszéltek anyummal
Te!
Már nem azért, de nem nekik kell fizetni két majd 30 éves ember önünneplését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!