Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom megkérte a kezem . De a szüleim nem örűltek neki sőt ellenezték. Mit csináljunk?
Te jó ég, én inkább azokat nem értem a mai világban, akik nem laknak együtt az esküvő előtt... (és nem vagyok roma)
Ahogy mondani szokták, lakva ismerszik meg az ember.
Amúgy lehet, hogy tényleg fiatalok vagytok, de már elég ideje vagytok együtt... Én nem látok ebben semmi rosszat, ha ti késznek érzitek rá magatokat. Ráadásul az eljegyzés még nem esküvő. Én a helyedben nem hagynám, hogy beleszóljanak az eljegyzésbe, és utána igenis összeköltöznék. Ha utána is működik, jöhet a házasság.
Ezekben a kérdésekben egy dolgot nem értek soha:
1. A pár elég felnőttnek és érettnek tekinti magát ahhoz, hogy döntsön eljegyzésről avgy esküvőről.
2. A szülők első fejcsóválására megszeppenve a GYK-n kérdezgetik, hogy most mit csináljanak.
Ha két felnőtt ember össze akarja kötni az életét, akkor összeköti. Bárki bármit mond. Mert a felnőttség nema 18. szülinapon kezdődik, hanem ott, amikor valaki döntésképes, és ki is tart a döntései mellett, vállalva a következményeket, meghallgatva az ellenérveket, és szilárdan kitartva a saját véleményénél.
Az mondjuk elég érdekes, ahogy a szüleid gondolják, hogy csak romák költöznek össze házasság előtt. Valójában szinte minden épeszű fiatal pár összeköltözik előbb, bőrszíntől függetlenül.
Sőt, sokkal inkább a hagyománytisztelő roma családokban vannak szigorú szabályok a házasság előtti érintkezésre, szóval ez oltári nagy baklövés volt a szülőktől.
Jézusom, még ilyen ökörséget hogy csak a romák költöznek össze! Már nem abban a korban élünk, ahol a "vadházasság" elítélendő!
Ha a szüleid nem tudnak a modern kornak megfelelően gondolkodni, és egyben a saját boldogságodat figyelembe venni, akkor nem kell velük foglalkozni.
Igenis költözzetek össze, ismerjétek ki egymást. Kicsit szerintem is fiatalok vagytok (a nagy személyiségfejlődés az egyetemen ill. utána, pályakezdőként alakul), de nem ez lenne az első eset hogy fiatalon jó házasságra kerül sor.
És hogy már itt írták: ha olyan felnőttek vagytok, hogy az eljegyzést tervezitek, ahhoz is legyetek felnőttek hogy "szembemenjetek" a szülőkkel, ha kell.
ma 15:36
akkor fogadd meg a tanácsomat kedves. Mert 3 nyelven beszélek anyanyelvi szintem. Magyarul (magyar vagyok) angolul (15 éve élek Angliában) és oroszul (én még oroszul tanultam, és diplomáztam)
A roma férfiban tévedtem. Azt hittem a szüleid azért mondták, hogy csak a romák költöznek össze mert a párodat illették ezzel.. Viszont ebben az esetben elnézést a tévedésemért (mondjuk nullára lepontozni elég gyerekes viselkedés akárki volt). Így viszont a szüleid maradi felfogása nevetséges..
üdvözlettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!