Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért van ez? Eljegyzési mizéria.

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez? Eljegyzési mizéria.

Figyelt kérdés

Előre jelezném, hogy nem provokációnak, meg vitaindítónak szánom a kérdést, csak érdekel ki mit gondol, szóval ehhez mérten várom a válaszokat!

Miért van az, ha egy lány felteszi a kérdést, hogy hogyan célozzon a párjának arra, hogy lehetne már eljegyzés (itt az évek óta tartó, együttélős kapcsolatokra gondolok persze), szinte mindenki lehurrogja, hogy várjon, hova siet, a pasi még nem érett rá, és különben is, minek akar férjhezmenni, nem a papíron múlik, meg hasonlók.

Tehát ha én nő létemre úgy érzem, ideje lenne az eljegyzésnek, és ezt szeretném a párom tudtára adni, mert ő meg nem mozdul, milyen módszerrel tehetem, ami elfogadható, mert a kérdéseket olvasva egyik sem az:

-ha szólsz, hogy szeretnéd: sürgeted, oda a meglepetés, tuti elhagy, mert kikényszerítetted

-ha nem vagy ilyen egyenes, csak célozgatsz: gonoszul manipulálod, stresszeled, tuti elhagy, mert a válaszolók is lelépnének az ilyen szemét nő mellől

-nem szólsz, magadban fortyogsz: tönkreteszed a kapcsolatod az ezen való görcsöléssel, tuti elhagy, mert sárkányosodsz

Most komolyan, várni kell a mai lányoknak akár évekig, mosolyogva szó nélül, mert a pasi dolga megkérni a kezét?

Oké hogy régen ez volt, de a nagypapámék idejében nem is tököltek a pasik évekig, max. 1 éven belül eldőlt, lesz e lagzi. Manapság ugye nincs így, de én személy szerint igazságtalannak érzem, hogy a többség szerint csak a pasinak van joga dönteni, a nőnek a jelek szerint semmi beleszólása a dologba, mert akkor a közvélemény szerint egy hárpia. Én nem akarok még férjhez menni, fiatal vagyok, most kezdtem dolgozni, nem időszerű.

De már 3 éve együtt vagyok a barátommal, és ha neki is lesz teljes állása, és adottak lesznek a feltételek, nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam amiatt, hogy döntést várok tőle, mi legyen a jövőben. Nem fogom szó nélkül tűrni (mert a meglepetés fontos ugye) hogy meg se mukkan, és csak szaladnak az évek.

Szerintetek nem igazságtalan, hogy a férfiaknak végül is éveik vannak rá, hogy eldöntse, el akar e venni, de a ha a nő a lánykéréstől számított 5 másodpercen belül nem mond igent, nem is gondolja komolyan a dolgot, meg nem is igaziak az érzelmei?

Valahogy nekem ez nem kerek, hogy csak a pasik dönthessenek, végül is nem csak az ő életéről van szó, nem?

Gondolom egyikőtök se hagyná, hogy a párja döntsön helyette arról, odaadja e valakinek a fél veséjét, akkor ez miért van így?

Várom a véleményeket, és kérem mellőzzük a sértegetést, a házasság szükségességét, a papír fontosságát becsmérlő kommenteket! Köszönöm!

2012. okt. 11. 16:11
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:

Persze, nem is pár hónap után gondolom. De az itt feltett kérdésekben azért többnyire több éves, együttélős kapcsolatokról van szó. Általában már dolgoznak, ami kifogás lehet, hogy albérletben élnek (de ha mindenki a saját lakásra várna, senki nem házasodna).

Őszintén, itt mire várnak? Ha nagy lagzit akarnak, akkor persze spóroljanak, meg nem kell évekig menyasszonynak lenni, de akkor is meg lehet beszélni, hogy akkor mostantól spórolunk, mert valamikor esküvő.

Nem ellenni a langymelegben (csak mert az kényelmes), akkor is, ha a másik már lépne.

2012. okt. 16. 22:58
 52/56 anonim ***** válasza:
20%

44-es vagyok, lehet, hogy túl tárgyilagos és illúzióromboló rögtön erről beszélni az első randik egyikén, de az élet nem habostorta, én pedig nem vagyok senkinek se a játékbabája. Mi merre és hány óra lehet?

Ha nem feleséget keres egy pasi, akkor mégis mire kell neki egy nő? Szórakozni. Évekig bizonytalankodó, nyúlbéla pasikra pedig nincs szükségem, please jobbra el... :)

Jó persze nem kell rögtön lerohanni szegény párát, de én még akár az első csók előtt felhoznám a témát. Annak, aki végül tényleg komolyan gondol, az a neki tartogatott első csók mennyire értékes lesz majd!

2012. okt. 24. 19:08
 53/56 anonim ***** válasza:
Oké, csak ezzel minden létező spontán alakulást és érzelmi tényezőt félretolva a párválasztás objektív, tervszerű dologgá válik. Ez nem feltétlen baj, csak épp olykor elvághat olyan lehetőségeket, amiktől hiba helyből elzárkózni. Pl. az egyik jó barátnőm egyéjszakásnak induló kalandja tart immár 8. éve, és van megkoronázva egy tündéri babával.
2012. okt. 24. 22:16
 54/56 anonim ***** válasza:
93%

Első randi - Helyszín: kávézó. Fiú vár. Lány megérkezik egy rakás papírral.

Lány: (mosolyog) Péter? Szia, Kata vagyok. Vágjunk is bele, ne vesztegessük az időt. Itt vannak a papírjaim: érettségi, diploma, nyelvvizsga, jogosítvány, forgalmi, keresztlevél, tb-kártya, személyi, lakcímkártya, supershop-kártya. A vér és- vizeletvizsgálat eredményére egy hetet várni kell, ha ez jól sikerül, a találka végén elkérem az e-mail címed, és elküldöm.

Na, nézzük. A pontrendszer. Minden komoly kapcsolatos dolog után pontokat kapsz, és ha összegyűjtesz bizonyos pontszámot, akkor el kell venned, különben akármennyire is szeretjük egymást, nem találkozhatunk többet. Hát nem mókás?

Ezért fontos, hogy a célunk egy legyen: a házasság. Tudom, azt hitted, szerelmet mondok, de mit érnek az érzések, ha nincsenek szerződésbe foglalva? Szóval, ha elkezdünk randizni, 6 hónapon belül be kell mutatnod a szüleidnek. Ha az első találkozás ünnepnapra esik, mint születésnap, vagy karácsony, ez dupla pontot ér, ha a tágabb család és barátok is jelen vannak, tripla pontokat kaphatsz! A pontrendszer itt van külön függelékben.

1 éven belül össze kell költöznünk. 3 éven belül pedig fel kell tenned "a" kérdést. Igent fogok rá mondani, úgyhogy ne izgulj. Viszont mindenféleképpen neked kell megkérni engem, én nem vethetem fel az ötletet, hisz romantikus lány vagyok, ahogy ebben a barátaim által írt jellemzésben is olvashatod.

3 év az ideális, de 5 évet is várni tudok, igaz, minden eltelt hónappal egyre többet fogok puffogni, duzzogni, megsértődni. Tudni fogom, hogy mindennél jobban szeretsz, de meg kell értened, hogy a társadalom által belém nevelt kétes értékeknek megfelelően ezt csak akkor tudom teljes bizonyossággal elhinni, ha sok-sok ember előtt hangosan és érthetően kimondod.

Nézd át a papírokat, ha felkeltettem az érdeklődésedet, hívj fel, és megadom az ékszerbolt nevét, ahol már várják a hívásodat.

2012. okt. 25. 01:15
 55/56 anonim ***** válasza:
ez jó :D
2012. okt. 25. 07:58
 56/56 anonim ***** válasza:
Lol, ez ütős volt :D:D:D
2012. okt. 25. 11:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!