Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ez? Eljegyzési mizéria.
Előre jelezném, hogy nem provokációnak, meg vitaindítónak szánom a kérdést, csak érdekel ki mit gondol, szóval ehhez mérten várom a válaszokat!
Miért van az, ha egy lány felteszi a kérdést, hogy hogyan célozzon a párjának arra, hogy lehetne már eljegyzés (itt az évek óta tartó, együttélős kapcsolatokra gondolok persze), szinte mindenki lehurrogja, hogy várjon, hova siet, a pasi még nem érett rá, és különben is, minek akar férjhezmenni, nem a papíron múlik, meg hasonlók.
Tehát ha én nő létemre úgy érzem, ideje lenne az eljegyzésnek, és ezt szeretném a párom tudtára adni, mert ő meg nem mozdul, milyen módszerrel tehetem, ami elfogadható, mert a kérdéseket olvasva egyik sem az:
-ha szólsz, hogy szeretnéd: sürgeted, oda a meglepetés, tuti elhagy, mert kikényszerítetted
-ha nem vagy ilyen egyenes, csak célozgatsz: gonoszul manipulálod, stresszeled, tuti elhagy, mert a válaszolók is lelépnének az ilyen szemét nő mellől
-nem szólsz, magadban fortyogsz: tönkreteszed a kapcsolatod az ezen való görcsöléssel, tuti elhagy, mert sárkányosodsz
Most komolyan, várni kell a mai lányoknak akár évekig, mosolyogva szó nélül, mert a pasi dolga megkérni a kezét?
Oké hogy régen ez volt, de a nagypapámék idejében nem is tököltek a pasik évekig, max. 1 éven belül eldőlt, lesz e lagzi. Manapság ugye nincs így, de én személy szerint igazságtalannak érzem, hogy a többség szerint csak a pasinak van joga dönteni, a nőnek a jelek szerint semmi beleszólása a dologba, mert akkor a közvélemény szerint egy hárpia. Én nem akarok még férjhez menni, fiatal vagyok, most kezdtem dolgozni, nem időszerű.
De már 3 éve együtt vagyok a barátommal, és ha neki is lesz teljes állása, és adottak lesznek a feltételek, nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam amiatt, hogy döntést várok tőle, mi legyen a jövőben. Nem fogom szó nélkül tűrni (mert a meglepetés fontos ugye) hogy meg se mukkan, és csak szaladnak az évek.
Szerintetek nem igazságtalan, hogy a férfiaknak végül is éveik vannak rá, hogy eldöntse, el akar e venni, de a ha a nő a lánykéréstől számított 5 másodpercen belül nem mond igent, nem is gondolja komolyan a dolgot, meg nem is igaziak az érzelmei?
Valahogy nekem ez nem kerek, hogy csak a pasik dönthessenek, végül is nem csak az ő életéről van szó, nem?
Gondolom egyikőtök se hagyná, hogy a párja döntsön helyette arról, odaadja e valakinek a fél veséjét, akkor ez miért van így?
Várom a véleményeket, és kérem mellőzzük a sértegetést, a házasság szükségességét, a papír fontosságát becsmérlő kommenteket! Köszönöm!
20-as! Én már elég érthetően a párom tudtára adtam, hogy vele akarom leélni az életem (már együtt élünk), azt is tudja, hogy állok az eljegyzéshez. Mégis tabutéma, még utalgatni sem szabad rá. Ha csak másokat említek, hogy jé, XY-t eljegyezték és nincs is a közlés mögött hátsó szándék, már az zavarja.
Mégis szeret és bizonyította is, többször mondta, hogy velem akarja leélni az életét stb., de az eljegyzésről az a véleménye, hogy mindennek eljön a maga ideje. Meg hogy ő még nincs kész erre, fél tőle, még nem nőtt fel hozzá (29. életévében jár).
21.-es:
Nem akarlak megbántani, de ezek a tipikus jelei annak, amiről mindenki beszél: ha ennyi idő után, hosszú kapcsolatban még számára "nem jött el az ideje", közel 30 évesen, valószínűleg nem biztos magában :((
Valaki magyarázza már el,hogy ha éveken át együtt éltek,boldogságban úsztok,miért kell erre papír is? Nem ad hozzá semmi pluszt a kapcsolathoz. Akkor meg minek a nyafi meg az ultimátum-hegyek ha még sincs gyűrű??
Valószínűleg pont azért,mert így nem lehet fehér habos ruhába bújni..
Na ennyit az őszinte szeretetről!
24-es!
Nekem nem azért fontos, hogy fehér ruhába bújhassak. Engem az esküvő része nagyon hidegen hagy. Jogilag is a páromhoz akarok tartozni, nem élettársi kapcsolatba szülni gyereket. Régimódian gondolkodom, de nekem ez így normális. Nem a barátnője akarok lenni a páromnak, hanem a felesége.
Aki kibújik ez alól a párja kérése ellenére, mondván: "csak egy papír", az épp a papírtól fél. Az 100%-ig nem vállalja fel a párját.
Azzal semmi gond, ha mindkét fél így gondolkodik és jó nekik az élettársi kapcsolat.
22-es vagyok.
Ez egy baromi nagy hülyeség, hogy az esküvő csak egy papír.
Érzelmileg összetartozást jelöl, már azzal is, hogy egy név alá tartoztok.
Anyagilag pedig vagyonközösséget, és biztonságot jelent arra az esetre, ha valami tönkremenne (gondolj csak bele, építetek egy házat, az egyikőtök nevén van, megromlik a kapcsolat... és nincs egy büdös papír róla, hogy ti egy pár vagytok, pénzetek meg egyformán van benne...), vagy az egyikőtöknek baja esne... stb.
A leendő gyerek szemszögéből is előnyösebb, ha a szülei házasok, jogilag pedig az egész család számára megkönnyít rengeteg dolgot.
Szóval ez egy hülyeség, hogy ez csak egy papír. Egy rohadt fontos papír...
Na végre már egy kérdező, aki ugyanúgy látja, mint én :D Sose értettem, miért ennyire egyértelmű mindenkinek, hogy kizárólag a férfi döntése legyen az időzítés, meg az, amit írtál, hogy ő gondolkodhat rajta évekig, én meg kész helyzetbe vagyok állítva a gyűrűvel. Ja, biztos azért, amit a 20 éves leendő menyasszony írt itt fentebb, hogy MINDEN nő álma a férjhez menetel, és hatalmas kegy, ha egy férfi megkéri a kezünket.
Másik meg, hogy miért kell ennek meglepetésnek lennie? Egy kettőnket érintő kérdésben közösen döntsünk már, ne meglepetésként érjen... Kedvencem az olyan, amikor a férfi bejelenti a nőnek, hogy nemsokára meg fogja kérni a kezét, na az én fogalmaim szerint ez tkp. már lánykérés, akkor minek az egészet megismételni ünnepélyes körülmények közt? (erre kaptam itt egyszer egy olyan választ, hogy é n ezt nem érthetem...)
Az én szüleim nem házasok. Együtt vannak 27 éve, érzelmi -és vagyonközösségben élnek.
És így kell megtudnom, hogy ha nincs papírjuk, nem ér semmit a szerelmük, szeretetük.
"csak szaladnak az évek2"
Amiket egyáltalán nem mellesleg azzal az emberrel töltesz, akit elméletileg szeretsz.
Leszögezem: házasságpárti vagyok. De azt látom, hogy nagyon sokan az eljegyzést és esküvőt tekintik az egész kapcsolatosdi végcéljának. És ez baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!