Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Kísérő, eljegyzési, köves,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kísérő, eljegyzési, köves, jegy, karikagyűrű? Hogy is van ez? Melyik kézre kerülnek, ki fizeti, család jelenléte számít-e, stb?!

Figyelt kérdés
Tudom, használjam a keresőt meg a googlet. Csak annyi féle szokás van ezzel kapcsolatban; amerikai stílus, régi magyar hagyomány...minnél többet oldalt olvasok el ezzel kapcsolatban, annál jobban megzavarodok. :D Szeretnék részletes válaszokat kapni ezzel kapcsolatban! Köszönöm
2012. okt. 9. 14:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Amerikai szokás, ami Magyarországon is elterjedt. A férfi vesz egy köves gyűrűt, és odaáll a lány elé. Magyar szokás: a férfi mielőtt gyűrűt venne, beszél a lány apjával. Ezután megtörténik a lánykérés, ha a lány igent mond, akkor ezt a két család megünnepli egy ebéddel, általában a lányos háznál. Nagyon tipikus magyar szokás: a férfi beszél a lány apjával, ezután ketten is megbeszélik, hogy összeházasodnak. Vesznek 2 karikagyűrűt, állhatja csak az egyik fél, vagy felesben is. Eljegyzési ebéd, és felhúzzák a gyűrűket, a jobb kezükre. Esküvő után átkerül a balkézre.

A köves gyűrűs opciónál később veszik meg a karikagyűrűt valamikor, és akkor a nőnek 2 gyűrűje lesz!

2012. okt. 9. 14:41
 2/13 A kérdező kommentje:
n úgy tudtam hogy a jobb kézre kerül a karikagyűrű az esküvő után, azelőtt meg csak a lány kezén van valami gyűrű. De én magamba már nem is hiszek, ezért kérdeztem. :D Köszönöm a gyors választ!
2012. okt. 9. 14:46
 3/13 anonim ***** válasza:
nincs mit, én a balkezet tudom, de úgy mondom, hogy még nem vagyok férjnél:)
2012. okt. 9. 14:50
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
Én férjnél vagyok egy gyűrűvel. Eljegyzéskor a jobb kézre kerül, majd esküvőn a balra. (én konkrétan megkérdeztem az anyakönyvvezetőt, hogy melyikre húzzuk mert én is bizonytalan voltam, nálunk nem volt eljegyzés, csak az esküvő)
2012. okt. 9. 15:06
 5/13 A kérdező kommentje:
És az eljegyzés az milyennek számít? Mármint kettesben eltöltött romantikus dolognak, vagy család előtt, és akkor ünneplés, evés-ivás, beszélgetés?
2012. okt. 9. 15:10
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
szerintem célszerű a lány kezét akkor megkérni, amikor kettesben vagytok. Utána viszont a két családdal is illő megünnepelni ezt, illetve bemutatni a két családot egymásnak.
2012. okt. 9. 15:14
 7/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2012. okt. 9. 15:15
 8/13 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk régen az volt a szokás, hogy a fiatal pár elhatározza, hogy össze akarnak házasodni, ekkor a fiú megkérdezi a lány apját, hogy "odaadja-e a lányt" (ez nem "őstulok" szokás, hanem egyfelől egy gesztus, másfelől eddig az apa vigyázott a lányra, mostantól a férj fog, és egyáltalán nem mindegy az apának, hogy kire bízza a legnagyobb kincsét, a lányát), aztán megveszik az arany karikagyűrűket, és egy vacsora keretében, ami a lányos háznál zajlik, megtörténik az eljegyzés. Esküvőig a bal kézen hordják a gyűrűt, esküvőn pedig már a jobbra húzzák fel.
2012. okt. 9. 21:48
 9/13 anonim ***** válasza:
41%
"Nálunk régen az volt a szokás, hogy a fiatal pár elhatározza, hogy össze akarnak házasodni, ekkor a fiú megkérdezi a lány apját, hogy "odaadja-e a lányt" (ez nem "őstulok" szokás, hanem egyfelől egy gesztus, másfelől eddig az apa vigyázott a lányra, mostantól a férj fog, és egyáltalán nem mindegy az apának, hogy kire bízza a legnagyobb kincsét, a lányát)," A férj fog vigyázni rá mostantól? Mivan? Ez most komoly? Egy felnőtt nőre nem kell vigyázni, nem is azért házasodik. Régen meg nem "gesztusból" az apát kérték meg, hanem azért, mert ő döntött, mégpedig anyagi alapon. Tudod, föld földdel házasodik.
2012. okt. 9. 21:54
 10/13 anonim válasza:
100%
Vagy csak karikagyűrűt vesztek, amit majd az esküvőn is használtok vagy köves gyűrűt, amit csak a menyasszony hord. Nincs igazán írott szabály arra vonatkozóan, hogy melyiket kell. A nőt különben szerintem is kettesben illik megkérni vagy legfeljebb együtt venni a gyűrűt, az apánál lévő lánykérés szerintem nagyon idejétmúlt, de lehet, hogy van, ahol még él.
2012. okt. 9. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!