Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Kísérő, eljegyzési, köves,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kísérő, eljegyzési, köves, jegy, karikagyűrű? Hogy is van ez? Melyik kézre kerülnek, ki fizeti, család jelenléte számít-e, stb?!

Figyelt kérdés
Tudom, használjam a keresőt meg a googlet. Csak annyi féle szokás van ezzel kapcsolatban; amerikai stílus, régi magyar hagyomány...minnél többet oldalt olvasok el ezzel kapcsolatban, annál jobban megzavarodok. :D Szeretnék részletes válaszokat kapni ezzel kapcsolatban! Köszönöm
2012. okt. 9. 14:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
amúgy hol van a kérdésben kiemelve, hogy a 21.században??? Sehol:) Amúgy sincs ilyen, hogy 21.századi szokás... ez a szokás él viszont az eljegyzéssel kapcsolatban, te elavultnak tartod, és még sokan elavultnak tartják, minősíteni nem kell. Megjegyzem engem is az apámtól kértek meg, és nem tetszett, hogy tárgyaltak rólam, mint valami árucikkről, de attól még ez a szokás az eljegyzéssel kapcsolatban, az emberek jórésze így kéri meg a párja kezét. Nem beszélve arról, hogy ez a tisztelet adása a lány apja felé is. Ez megyeszékhelyi városokban is így van, például, ahol lakom, ott is, szóval nem csak az aprófalvakban van így! Hogy megválaszoljam a te kérdésedet, egyébként nem én vagyok az, aki az "eljegyzés" kategóriában odaírja, hogy a lány apjától is meg kell kérni a lányt. Egyrészt nekem se tetszett, amikor annó így kértek, meg, másrészt meg, jobb dolgom is van, mint ezt beírkálni, ellentétben veled, aki csak kötözködni tud:)
2012. okt. 9. 22:03
 12/13 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a sok választ! :) Ahogy látom, mindenhol máshogy kérik meg a lányok kezét, és mások a gyűrűviselési szokások. Talán sose tudjuk meg erre a pontos választ, de a lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné.
2012. okt. 10. 15:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem még ugyan nem kérte meg a párom a kezem, de úgy hallottam, hogy az esküvőn a bal kézre kerül a gyűrű mert az van közelebb a szívhez.

Am. szerintem tisztelni kell a hagyományokat. Természetesen ki mit szeret.

Teljesen a mellett állok, hogy a fiúk igen is kérjék el a lányukat az apjuktól.

Itt mi felénk, (Észak-K Mo.) a falvakban minden hagyományos módon zajlik.

2012. okt. 10. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!