Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért van ez? Eljegyzési mizéria.

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez? Eljegyzési mizéria.

Figyelt kérdés

Előre jelezném, hogy nem provokációnak, meg vitaindítónak szánom a kérdést, csak érdekel ki mit gondol, szóval ehhez mérten várom a válaszokat!

Miért van az, ha egy lány felteszi a kérdést, hogy hogyan célozzon a párjának arra, hogy lehetne már eljegyzés (itt az évek óta tartó, együttélős kapcsolatokra gondolok persze), szinte mindenki lehurrogja, hogy várjon, hova siet, a pasi még nem érett rá, és különben is, minek akar férjhezmenni, nem a papíron múlik, meg hasonlók.

Tehát ha én nő létemre úgy érzem, ideje lenne az eljegyzésnek, és ezt szeretném a párom tudtára adni, mert ő meg nem mozdul, milyen módszerrel tehetem, ami elfogadható, mert a kérdéseket olvasva egyik sem az:

-ha szólsz, hogy szeretnéd: sürgeted, oda a meglepetés, tuti elhagy, mert kikényszerítetted

-ha nem vagy ilyen egyenes, csak célozgatsz: gonoszul manipulálod, stresszeled, tuti elhagy, mert a válaszolók is lelépnének az ilyen szemét nő mellől

-nem szólsz, magadban fortyogsz: tönkreteszed a kapcsolatod az ezen való görcsöléssel, tuti elhagy, mert sárkányosodsz

Most komolyan, várni kell a mai lányoknak akár évekig, mosolyogva szó nélül, mert a pasi dolga megkérni a kezét?

Oké hogy régen ez volt, de a nagypapámék idejében nem is tököltek a pasik évekig, max. 1 éven belül eldőlt, lesz e lagzi. Manapság ugye nincs így, de én személy szerint igazságtalannak érzem, hogy a többség szerint csak a pasinak van joga dönteni, a nőnek a jelek szerint semmi beleszólása a dologba, mert akkor a közvélemény szerint egy hárpia. Én nem akarok még férjhez menni, fiatal vagyok, most kezdtem dolgozni, nem időszerű.

De már 3 éve együtt vagyok a barátommal, és ha neki is lesz teljes állása, és adottak lesznek a feltételek, nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam amiatt, hogy döntést várok tőle, mi legyen a jövőben. Nem fogom szó nélkül tűrni (mert a meglepetés fontos ugye) hogy meg se mukkan, és csak szaladnak az évek.

Szerintetek nem igazságtalan, hogy a férfiaknak végül is éveik vannak rá, hogy eldöntse, el akar e venni, de a ha a nő a lánykéréstől számított 5 másodpercen belül nem mond igent, nem is gondolja komolyan a dolgot, meg nem is igaziak az érzelmei?

Valahogy nekem ez nem kerek, hogy csak a pasik dönthessenek, végül is nem csak az ő életéről van szó, nem?

Gondolom egyikőtök se hagyná, hogy a párja döntsön helyette arról, odaadja e valakinek a fél veséjét, akkor ez miért van így?

Várom a véleményeket, és kérem mellőzzük a sértegetést, a házasság szükségességét, a papír fontosságát becsmérlő kommenteket! Köszönöm!

2012. okt. 11. 16:11
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
90%
Nem a kapcsolat vég célja a házasság, hanem a kezdete.
2012. okt. 13. 08:24
 32/56 anonim ***** válasza:
100%
És akkor a több éves együttélés mi?? A kapcsolat "kezdetének" előkészítése?? Sz*rral gurigázás??
2012. okt. 13. 09:20
 33/56 anonim ***** válasza:
100%
32-es, azt itt leginkább úgy fogják föl, mint a házasság előtt kötelezően letöltendő időszakot. Sokan elfelejtik élvezni emiatt. :(
2012. okt. 13. 11:08
 34/56 anonim ***** válasza:
32-es! Pontosan!! ennél jobban meg sem lehetne fogalmazni. Akik 3-4 évnél tovább húzzák annak megvannak a lelki/anyagi vagy egyéb okai.
2012. okt. 13. 17:20
 35/56 anonim ***** válasza:
44%

34-es! Akkor neked nem lehet valami kiegyensúlyozott életed, ha neked ennyire csak a papír megléte számít.. Mindegy, ki, csak vegyen végre el, mi?

Ha valaha fiam lesz, az ilyenektől mentse meg az Isten, mint Te!

Vacak lehet leélni úgy 3 évet, hogy azon görcsölsz, mikor kér meg, ahelyett hogy szeretnéd és önfeledten jól éreznéd magad vele.

2012. okt. 13. 18:04
 36/56 anonim ***** válasza:

Még valami!

"Akik 3-4 évnél tovább húzzák annak megvannak a lelki/anyagi vagy egyéb okai."

Tehát, ha teszem azt, fiatalok és még nem érzik annyira stabilnak a kapcsolatot, még mindketten változnak, akkor hagyják az egészet a francba, mert úgy is szar, mi?!

És akkor is hagyják, ha épp nincs olyan anyagi hátterük, hogy egy rokonság etetést, menyasszonyi ruhát, öltönyt stb. be tudjanak vállalni? Rúgjanak fel egy kapcsolatot mert nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy házasodjanak össze, ahogy szeretnének??

Elkeserít, hogy egyes nőtársaim ennyire sekélyesek! :O

2012. okt. 13. 18:09
 37/56 anonim ***** válasza:
76%
engem is..erről beszéltem,hogy valakinek ez jelenti az élet értelmét,az eljegyzés .. jól le is pontoztak,fáj az igazság na.
2012. okt. 13. 18:17
 38/56 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem egyszerűen nem gondolnak bele, milyen jó dolguk van. Nem élték át, hogy elveszthetik azt, akit szeretnek. Nem élték át, hogy esetleg hónapokig nem látják a párjukat, és csak sóvárognak utána.

Én is csak ilyen áron tanultam meg, hogy semmi nem számít, csak az egymás iránti szeretet. Ha ezt megkoronázza egy eljegyzés, vagy hivatalossá teszi egy eskü, az jó, de ha nem, akkor is csak az a fontos.

2012. okt. 13. 18:20
 39/56 anonim ***** válasza:

34-es vagyok.35-ösre reagálnék:

Teljes mértékig kiegyensúlyozott Életünk van, tudjuk mik a terveink egymással, és mindketten hagyományos értékrendet képviselünk, amibe nem fér bele az együtt lébecolás, hanem céltudatosan haladunk a céljaink felé, nem görcsölve azon, hogy vajon mit akar a másik.

Mire 3 éve együtt leszünk, már házaspár leszünk, és nem kell várnom, hogy mikor kér meg, mert mindent együtt terveztünk. Kicsit félregondoltad a kapcsolati helyzetem. :)

Szövegértésed nem a legjobb, de kérdezz és szívesen kifejtem jobban, hogy mire gondoltam.

"Akik 3-4 évnél tovább húzzák annak megvannak a lelki/anyagi vagy egyéb okai."

Az idézett mondatomban világosan benne van, hogy lehetnek egyéb okok, mint anyagiak/kor. De ha minden feltétel adott , akkor jön a lelki ok, pl. félnek/fél az egyikük elköteleződni, rossz példa van előttük, nem gondolják komolyan a kapcsolatot.

Nem gondolom, hogy sekélyes lennék, mert olyan Párt választottam, akivel egyeznek a céljaink és elképzeléseink a jövőről. Nem gondolom, hogy felszínes tudni az igazságot az együttéléses kapcsolatok mögött. Csak mindig vannak, akik bepánikolnak, hogy valaki beléjük lát. Lehet éppen Téged sem kértek még meg 4-5-6 vagy még több év céltalan együtt járás után és ezért vagy ilyen agresszív, ítélkező az írásodban. Megértelek, és remélem minden jól alakul majd.

Üdv, 24N

2012. okt. 13. 20:38
 40/56 anonim ***** válasza:

Téves következtetés. Nem azért vagyok "agresszív" mert nem kértek meg. :) Azért,mert egyesek úgy érzik,a férfinak kutya kötelessége 3 év után megkérni a kezüket és ha nem,megy a hiszti meg a cirkusz.

Az ilyen nők milyen tanáccsal látják majd el fiaikat,ha azok hasonlóan kényes helyzetbe kerülnek és teszem azt,nem akarnak házasodni de a szeretett nőt sem akarják elveszteni??

2012. okt. 14. 03:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!