Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Átvertek az eljegyzéssel - te hogy reagálnál erre?
Volt pár napja egy kérdésem. Dióhéjban: az évfordulónk (2 évesek lettünk párommal) környékén anyám kikotyogta, hogy neki nemrég azt mondta párom, karácsonyra tervezzük az eljegyzést. Ez engem nagyon bántott, mert azt hittem, párom azért akarja ezt, mert sokat nyaggattam vele korábban, furcsának éreztem, hogy ezt épp anyámmal közli és így. Nem rá vallt a dolog, de ezt annak tudtam be, hogy hirtelen ötletből, hogy ne nyaggassam többé, inkább eljegyez, ha annyira akarom.
Ma valami belső késztetés hatására elmondtam a páromnak, tudok a tervéről és nem szeretném, ha úgy jegyezne el, hogy nem akarja. (Napok óta ezen rágódom) Erre nézett rám értetlenül. Elmondtam, mit tudok. Eleinte azt hittem, próbálja tagadni, de tényleg őszintén fogalma sem volt, miről beszélek. Észérveket is mondott: "komolyan azt hiszed, ha ezt tervezném, pont anyáddal beszélném meg, és csak egy szál cigi mellett?" "te lennél az első, aki tudnál róla, nem ők!" Szóval lényeg a lényeg, nem a párom hazudik. Mielőtt valaki azt írná: valamit félreérthetett anyám: Párom szerint sem a karácsony, sem az eljegyzés nem hangzott el anyám és közte, nemhogy a kettő egy ilyen összefüggésben. Akárhogy gondolkodik, nem tud rájönni, mi a fészkes fenét hallott volna így félre? (ami kizárt, mert anyám nekem egész sztorit adott le, nincs az a nagyothalló ember, aki ennyit félreértsen)
Szóval most ott tartok, hogy zokogok, mint a marha, részben áldom az eszemet, hogy kiborítottam a bilit (mert milyen lett volna karácsonykor koppanni?), másrészt meg értetlenkedek, mire volt ez jó anyámnak? Mit ér egy ilyen hazugsággal? Fájdalmat akart okozni nekem? Vagy valami agybaja lehet, hogy megálmodott jelenetet igaznak hisz? Ti mit tudtok erre mondani?
Egyébként vele még nem beszéltünk erről.
53-sal tartok :)
próbáljuk meg egymás véleményét jobban tisztelni és nem ítélgetni :)
Mindenkinek vannak titkos, kedves kis vágyai, reményei (akár eljegyzés, házasság, gyerek, új munka, új játék, új kocsi stb) és nem hiszem hogy bárkinek jól esne, ha valami elrontja az örömét...
és igen nagy csalódás, ha valakire (akár akaratlanul, akár betegség miatt, akár szándékosan)nem számíthatunk többé.
Sajnálom, ami Anyukáddal történik, de ne hibáztasd se magadat, se a sorsot, se őt...
próbálj ne haragudni senkire, esetleg beszélhetnél a kezelőorvosával is, aki a depresszióját (?) kezeli...
fontos lehet!!!
már csak azért is, hogy mire lehet számítani ezentúl...
illetve, hogy rendezni tudd te is a sokféle érzést, amit iránta érzel...
érdekes lehet még:
Az alkoholista szülők felnőtt gyerekei
Nem kell mindennel egyet érteni, meg magunkra venni, de érdekes, hogy foglalkoznak ezzel a jelenséggel...
Forrás: [link]
Az alkoholista szülők felnőtt gyermekeit az alábbi mondatokkal jellemezhetjük:
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei találgatják, hogy mi a normális.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei nehezen valósítják meg, amit elterveztek, az elejétől a végéig.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei akkor is hazudnak, amikor ugyanolyan könnyű lenne igazat mondani.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei kíméletlenül ítélik meg önmagukat.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei nehezen szórakoznak.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei nagyon komolyan veszik önmagukat
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei nehézségekkel küszködnek a bensőséges kapcsolatok terén.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei túlzott mértékben reagálnak olyan változásokra, amelyeket nem tudnak irányítani.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei állandóan elismerésre és megerősítésre vadásznak.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei általában úgy érzik, hogy mások, mint a többi ember.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei vagy nagyon felelősségteljesek, vagy nagyon felelőtlenek.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei rendkívül hűségesek, még akkor is, ha szembesülnek annak bizonyítékával, hogy hűségüket nem érdemlik ki.
Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei impulzívak. Hajlamosak anélkül cselekedni, hogy komolyan megfontolnának más viselkedésformákat, vagy a lehetséges következményeket. Ez az impulzív viselkedés zavarodottsághoz, önutálathoz, és a környezetük felett gyakorolt irányítás elveszítéséhez vezet. Ennek eredményeként több energiát használnak fel a zűrzavar megszüntetéséhez, mintha először megfontolták volna a választási lehetőségeket és a következményeket.
Hú 17:08as, te aztán megmondtad a tutit és nagyon laza vagy. Te biztos egy okos 20as vagy.
Én az okos 30as és én nem mondtam, hogy a házasság csak egy papír, de nem is feltétlen azt jelenti, hogy együtt öregedtek meg.
Ha már felhoztad a nagyszüleidet, gondolom Ők is évekig együtt éltek mielőtt összeházasodtak, ugye? Vagy gondolod, hogy téged elvesznek mielőtt együtt élnének veled? Na csá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!