Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy van ez az eljegyzéssel meg az esküvővel?
Nem.
Eljegyzésre megvettük a karikragyűrűket, ezt hordtuk mind a ketten. NEm kell a faxni a köves gyűrűkkel, legalábbis nekünk.
Egyébként meg úgy lesz ahogy nektek tetszik, nincsenek igazából szokások.
Engem egy vőlegényem megajándékozott egy eljegyzésinek tekintett gyűrűvel, de úgy, hogy mindkettőnknek vett ugyanolyant, nem köveset. Sima, kis karcolt mintával, és az ajándékozástól (=eljegyzéstől) mindketten hordtuk.
(Régi történet, máshoz mentem férjhez, vele nem volt eljegyzésünk.)
Kíváncsi vagyok mások válaszaira, mert nem nagyon értettem ezt az eljegyzési dolgot.
Ez nem amerikai szokás, hanem eredetileg is így volt a tehetősebbeknél, hogy gyűrűt kapott a lány, a lány meg zsebkendőt adott érte a fiúnak. Aztán az esküvőn került fel a karika.
Manapság variálják. Van aki csak karikázik. Van aki a lánynak köveset ad, aztán a család előtt hivatalos eljegyzésen felhúzzák a karikákat. Ezen belül van aki balra teszi és esküvőn átkerül a jobbra. De olyat is hallottam, hogy valamelyik vallásnál épp fordítva. De olyan is van, aki nem húzza fel a karikát az esküvőig. És így tovább. Kb ahány ház annyi szokás.
De ha józan ésszel belegondolsz: Meg akarod kérni a lány kezét. Ha gyűrűvel kéred meg, akkor nyilván nem karikával fogod, mert azt azért ketten illik kiválasztani, tehát lánykérő gyűrűt kap, ami általában köves. Ha igent mond ezek után kiválasztjátok a karikát amit mindketten hordani fogtok. Igény szerint magányotokban felhúzzátok, vagy a família előtt, esetleg csak az eskövőn. Ezt tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy tetszik, vagy ahogy látta valakitől.
Mindenkinek köszi a válaszokat, azt hittem ennek "szigorúbb szabályai" vannak.
Nem én pontoztam le, én mindenkinek zöldet nyomtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!