Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lenne néhány általános kérdése...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lenne néhány általános kérdéseb az esküvővel kapcsolatban! Válaszolnátok?

Figyelt kérdés

- muszáj hogy az egyik tanú nő legyen vagy lehet mindkét tanú férfi?

- a tanúk nevét mikor kell bediktálni ha be kell egyáltalán? nyáron lesz az esküvő és az anyakönyvi hivatalba már csak az esküvő előtt 3 nappal kell bemenni leadni a személyiket. Ekkor kell a tanúk nevét bediktálnunk?

- ha a szertartás végén alá kell írni a házassági papírokat akkor már az új, férjes nevemet kell aláírnom? :)

2011. jan. 4. 14:48
 1/10 A kérdező kommentje:
- akik csak 2 tanúval házasodtak hogyan mondták el utána a családnak, hogy megházasodtak?
2011. jan. 4. 14:49
 2/10 anonim ***** válasza:

-nem muszáj férfinak lennie!

-a tanúk nevét, személyiét közvetlenül a házasságkötés előtt kérték (aznap)

-igen, már az új nevedet kell odaírni (ezt az anyakönyvvezető szokta súgni nehogy lányos zavarodban eltéveszd)

:))

2011. jan. 4. 14:54
 3/10 anonim ***** válasza:

1. A tanú bármilyen nemű lehet, lényeg, hogy 18. életévét betöltse. Akiket tanúnak választotok, figyeljetek oda, hogy ne legyen lejárva egyikőjük személyije se.

2. A neveket bediktálhatják időpont kéréskor is, de elég akkor is, amikor viszitek a saját személyiteket bemutatásra. Nálunk szertartás előtt gyorsan vetettek rá egy pillantást, nem csináltak nagy cécót belőle.

3. Ezt nem tudom, én megtartottam a lánykori nevemet, de szerintem igen, a férjezett neved kell. Ha megkérdezed a hivatalban, biztos megmondják.

:)

2011. jan. 4. 14:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Na elírtam: tehát bárki lehet a tanú aki a 18. életévét betöltötte és magyar állampolgár! (akár az utcáról 1 idegen is)
2011. jan. 4. 14:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Bármilyen nemű lehet a tanú.

A tanúk nevét akkor kell bediktálni, mikor időpontot kértek.

A személyiket nekünk csak a polgári esküvő előtt 5 perccel kérte el az anyakönyvvezető, amit a végén vissza is adott.

És a szertartás végén természetesen a saját, immáron férjezett nevedet kell beírni.

Sőt, az időpontkérésnél a tanúk neve mellett azt is megkérdezik, hogyan kívánod használni a neved ( van, ahol azt is megkérdezik, a gyerekeiteknek mi lesz a vezetékneve).

2011. jan. 4. 14:56
 6/10 A kérdező kommentje:
tegnap voltunk időpontot kérni, de a tanúkról nem kérdezett, még jó is mert nem tudom hogy kik lesznek.
2011. jan. 4. 15:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Sőt, az időpontkérésnél a tanúk neve mellett azt is megkérdezik, hogyan kívánod használni a neved ( van, ahol azt is megkérdezik, a gyerekeiteknek mi lesz a vezetékneve).

A gyermek neve attól függ, hogy felveszed-e a férjed vezetéknevét bármilyen formában. Ha igen, akkor nincs választási lehetőség, a gyereknek is azt a nevet adják. Egyéb esetben valóban ilyenkor kell nyilatkozni, melyikőtök nevét kapja.

Viszont a tanúk nevét nem kell előre közölni, akár az utcáról is behívhatsz két ember 2 perccel a szertartás előtt.

2011. jan. 4. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:

A két tanús esküvő nem azt jelenti, hogy két tanún és a páron kívül nincs más ott... legalábbis akiktől eddig hallottam. Hanem azt, hogy ott votl a két szülőpár, és a két tanú és a pár. Ennyi. Elég durva és bántó, illetlen dolog a két szülőpárt nem meghívni. Az nem kerül semmibe. Mi a szülők és a tanúink előtt házasodtunk, 12 fős kis teremben, teljesen ingyen! A pezsgőt mi vittük!

Tessék már a szülőket tiszteletben tartani és legalább ezen a napon félretenni az ostoba ellentéteket!

2011. jan. 4. 15:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Lehet hogy igazad van kedves utolsó, de az én édesanyám kiverné a balhét ha megtudná hogy házasodunk, ráadásul 100% hogy el sem jönne. A párommal 4 éve vagyunk együtt és nem akar vele se találkozni se beszélni, pedig mi mindent megpróbáltunk! Apám nincs. Így marad a két tanú, aztán az utána lévő ebédre már mások is jönnek úgyis.
2011. jan. 4. 16:09
 10/10 anonim válasza:
A tanú bármilyen életkorú és nemű lehet.Még majd az esküvő előtt le kell adni a nevüket.Igen akkor már az "asszony" nevedet kell oda irni.Ezt el ne felejtsd:)
2011. jan. 8. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!