Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lenne néhány általános kérdéseb az esküvővel kapcsolatban! Válaszolnátok?
- muszáj hogy az egyik tanú nő legyen vagy lehet mindkét tanú férfi?
- a tanúk nevét mikor kell bediktálni ha be kell egyáltalán? nyáron lesz az esküvő és az anyakönyvi hivatalba már csak az esküvő előtt 3 nappal kell bemenni leadni a személyiket. Ekkor kell a tanúk nevét bediktálnunk?
- ha a szertartás végén alá kell írni a házassági papírokat akkor már az új, férjes nevemet kell aláírnom? :)
-nem muszáj férfinak lennie!
-a tanúk nevét, személyiét közvetlenül a házasságkötés előtt kérték (aznap)
-igen, már az új nevedet kell odaírni (ezt az anyakönyvvezető szokta súgni nehogy lányos zavarodban eltéveszd)
:))
1. A tanú bármilyen nemű lehet, lényeg, hogy 18. életévét betöltse. Akiket tanúnak választotok, figyeljetek oda, hogy ne legyen lejárva egyikőjük személyije se.
2. A neveket bediktálhatják időpont kéréskor is, de elég akkor is, amikor viszitek a saját személyiteket bemutatásra. Nálunk szertartás előtt gyorsan vetettek rá egy pillantást, nem csináltak nagy cécót belőle.
3. Ezt nem tudom, én megtartottam a lánykori nevemet, de szerintem igen, a férjezett neved kell. Ha megkérdezed a hivatalban, biztos megmondják.
:)
Bármilyen nemű lehet a tanú.
A tanúk nevét akkor kell bediktálni, mikor időpontot kértek.
A személyiket nekünk csak a polgári esküvő előtt 5 perccel kérte el az anyakönyvvezető, amit a végén vissza is adott.
És a szertartás végén természetesen a saját, immáron férjezett nevedet kell beírni.
Sőt, az időpontkérésnél a tanúk neve mellett azt is megkérdezik, hogyan kívánod használni a neved ( van, ahol azt is megkérdezik, a gyerekeiteknek mi lesz a vezetékneve).
Sőt, az időpontkérésnél a tanúk neve mellett azt is megkérdezik, hogyan kívánod használni a neved ( van, ahol azt is megkérdezik, a gyerekeiteknek mi lesz a vezetékneve).
A gyermek neve attól függ, hogy felveszed-e a férjed vezetéknevét bármilyen formában. Ha igen, akkor nincs választási lehetőség, a gyereknek is azt a nevet adják. Egyéb esetben valóban ilyenkor kell nyilatkozni, melyikőtök nevét kapja.
Viszont a tanúk nevét nem kell előre közölni, akár az utcáról is behívhatsz két ember 2 perccel a szertartás előtt.
A két tanús esküvő nem azt jelenti, hogy két tanún és a páron kívül nincs más ott... legalábbis akiktől eddig hallottam. Hanem azt, hogy ott votl a két szülőpár, és a két tanú és a pár. Ennyi. Elég durva és bántó, illetlen dolog a két szülőpárt nem meghívni. Az nem kerül semmibe. Mi a szülők és a tanúink előtt házasodtunk, 12 fős kis teremben, teljesen ingyen! A pezsgőt mi vittük!
Tessék már a szülőket tiszteletben tartani és legalább ezen a napon félretenni az ostoba ellentéteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!