Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Átvertek az eljegyzéssel - te...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Átvertek az eljegyzéssel - te hogy reagálnál erre?

Figyelt kérdés

Volt pár napja egy kérdésem. Dióhéjban: az évfordulónk (2 évesek lettünk párommal) környékén anyám kikotyogta, hogy neki nemrég azt mondta párom, karácsonyra tervezzük az eljegyzést. Ez engem nagyon bántott, mert azt hittem, párom azért akarja ezt, mert sokat nyaggattam vele korábban, furcsának éreztem, hogy ezt épp anyámmal közli és így. Nem rá vallt a dolog, de ezt annak tudtam be, hogy hirtelen ötletből, hogy ne nyaggassam többé, inkább eljegyez, ha annyira akarom.

Ma valami belső késztetés hatására elmondtam a páromnak, tudok a tervéről és nem szeretném, ha úgy jegyezne el, hogy nem akarja. (Napok óta ezen rágódom) Erre nézett rám értetlenül. Elmondtam, mit tudok. Eleinte azt hittem, próbálja tagadni, de tényleg őszintén fogalma sem volt, miről beszélek. Észérveket is mondott: "komolyan azt hiszed, ha ezt tervezném, pont anyáddal beszélném meg, és csak egy szál cigi mellett?" "te lennél az első, aki tudnál róla, nem ők!" Szóval lényeg a lényeg, nem a párom hazudik. Mielőtt valaki azt írná: valamit félreérthetett anyám: Párom szerint sem a karácsony, sem az eljegyzés nem hangzott el anyám és közte, nemhogy a kettő egy ilyen összefüggésben. Akárhogy gondolkodik, nem tud rájönni, mi a fészkes fenét hallott volna így félre? (ami kizárt, mert anyám nekem egész sztorit adott le, nincs az a nagyothalló ember, aki ennyit félreértsen)

Szóval most ott tartok, hogy zokogok, mint a marha, részben áldom az eszemet, hogy kiborítottam a bilit (mert milyen lett volna karácsonykor koppanni?), másrészt meg értetlenkedek, mire volt ez jó anyámnak? Mit ér egy ilyen hazugsággal? Fájdalmat akart okozni nekem? Vagy valami agybaja lehet, hogy megálmodott jelenetet igaznak hisz? Ti mit tudtok erre mondani?

Egyébként vele még nem beszéltünk erről.

2012. aug. 21. 19:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
59%

Szégyen?

Miért?

Min változtat az a papír? Szerinted változik attól valami? Ja,töb kapcsolat megy tömkre házasság alatt,mint nélküle! Ezen kívül mi változik? Jobban fogja szeretni a gyereket,vagy téged? Hát nem! Én a helyedben egy szóval sem említenék neki sem eljegyzést,még csak nem is utalnék rá! Ha annyira szeret,és ő is úgy gondolja,majd kapsz egy gyűrűt,ha ez neked olyan fontos! De ne erőltesd,ne is hpozd szóba! Tudja,hogy szeretnéd,gondolom nem hülye,fel is fogta,szóval meg lesz az a gyűrű,ha szerinte is eljön az ideje! Amúgy mi december óta próbálkozunk a babával,és nem volt esküvő,ha rajtam múlik nem is lesz,és még gyűrűm sincs! De tudom,és érzem,hogy gyűrű nélkül is imád,és szeret! És nem abból mert mondja,hanem mert érezteti!

Tudod nem az az igazi,akivel le tudnád élni az életed...hanem az,aki nélkül nem!

2012. aug. 23. 17:32
 32/63 A kérdező kommentje:

Nélküle nem tudnék élni, ez már tény. Ő sem nélkülem. Engem nem érdekelnek a modern elvek, hogy a házasság csak papír, stb. Ha csak papír, pont azért nincs benne semmi megerőltető, ha el van rendezve. Gyereket én soha szülnék házasságon kívül. Ha sebtiben kelnénk össze nagy hassal, akkor úgy. Én nem úgy akarok róla beszélni, hogy az élettársam, hanem hogy a férjem. Nekem ez kell.

De nem fogom neki megemlíteni soha többé. Ha nem jegyez el, addig nem lesz gyerek sem, de addig nem is lépek semmi közös nagy projektbe vele. (közös tulajdonú lakás, ház)

2012. aug. 23. 17:42
 33/63 anonim ***** válasza:

Én már válaszoltam Neked, de az utolsó kommentedre kénytelen vagyok újra írni:-)

Biztos, hogy van akinek fontos a papír, de a papír sem garancia semmire. Az viszont nagyon nem szép, hogy közlöd, hogy addig nem lesz gyerek amíg el nem jegyez (ez gondolom ahogy eljegyzett módosul arra, hogy amíg el nem vesz). Vigyázz ezzel, mert a férfiak nem igazán szeretik azt, hogyha kikényszerítik belőlük a házasságot, mondom ezt nőként. És bár nem hozod ezt többet szóba, szerinted nem vette le a kirohanásodból és a sírásodból, hogy Te ezt akarod? Nehogy ha majd gyereket akar, elvegyen és utána ha esetleg nem működik, akkor a fejedhez vágja.

Mi 12 éve élünk együtt, megvolt 7 éve az eljegyzés, és van egy kislányunk. Soha nem éreztem, hogy addig nem szülök, amig nem jegyez el, nem vesz el stb. Ne azért házasodjon, mert különben nem lesz gyerek. Nekem a gyerek volt a fontos, nem a papír.

Remélem nem bántottalak meg, nem ez volt a szándékom.

2012. aug. 23. 18:57
 34/63 A kérdező kommentje:

Ilyet neki nem mondok, hogy addig nem lesz gyerek. De egyébként ma megkérdeztem a véleményét általánosságban a témáról, azt mondta, elég felelőtlen dolog házasság nélkül gyereket vállalni. Szóval ő sem akarna úgy gyereket.

A házassággal különben mi változna? Mármint abban, ahogy egymáshoz viszonyolunk nap, mint nap? Semmi. Nekem a jogi része nem mindegy. Tudom, hogy el is lehet válni, de én ettől nem tartok, soha nem szakítanánk. Lehet, hogy csak két éve vagyunk együtt, de mi már sok mindent megéltünk. És nem sablonszövegként mondom. Már számtalan alkalommal szakíthattunk volna, ha nem lennénk egymásnak teremtve és nem viselnénk el egymást minden körülmények közt. Szóval nekem nem adna ilyen szempontból nagyobb biztonságot, ha elvenne. Nem hinném, hogy akkor nem tudna lelépni, tudom, hogy eddig is elmehetett volna, ha akar.

Én hivatalosan is a párja akarok lenni. És ne kelljen apasági nyilatkozat, mintha fattyút szültem volna. Nekem ez borzalmasan hangzik.

2012. aug. 23. 19:02
 35/63 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó válaszoló vagyok.

Miért felelőlten dolog házasság nélkül gyereket vállalni? Nem érzem magam felelőtlennek, hogy házasság nélkül szültem. Nem voltunk már tinik és ha esetleg úgy adódik, hogy szét is megyünk, mert bár nem tervezzük, de ugye soha nem lehet tudni, akkor is a gyerekem apja marad, ami sokkal fontosabb kötelék számomra, mint egy esküvő.

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

2012. aug. 23. 19:06
 36/63 A kérdező kommentje:

A magam részéről nézve felelőtlenség. De hogy más hogy érzi, az az ő magánügye, az a fő, hogy én így érzem és ehhez tartom magam - ahogy a párom is. Emiatt mást nem nézek le, csak én nem élnék úgy. Én ebben maradi gondolkodású vagyok. Tudom, hogy a már nem élő nagymamám sem helyeselné az ilyesmit, és nekem az ő életről alkotott felfogása a mérvadó.

23 éves vagyok egyébként.

2012. aug. 23. 22:51
 37/63 anonim ***** válasza:
67%

mi már lassan 10 éve együtt vagyunk, egy időre rajta voltam az esküvő témán aztán sokkal sokkal fontosabb dolgok jöttek. Párom mindig mondta, még nincs kész rá elfogadtam..Ha soha nem lesz soha nem lesz már évek óta nem téma...Most lesz az esküvőnk októberben

..Ha eljön az ideje megkéri a kezed...mindig a pasi dönti el, hogy mikor lesz az eljegyzés....hiába hisztizel magadnak nem tudod megkérni a kezed... a kérdésedtől meg rég eltértél és gyakorlatilag most itt hisztizel hogy miért nem kéri meg a kezed....

2012. aug. 24. 07:28
 38/63 A kérdező kommentje:
Ez legfeljebb már csendes "hiszti", neki már nem mutatom többé jelét. Nem követelek semmit soha többé. Eddig sem követeltem.
2012. aug. 24. 12:19
 39/63 anonim ***** válasza:
63%
Istenem,nőjj már fel a korodhoz! Mi az,hogy nincs esküvő,nincs gyerek? Gyerekes a felfogásod! És tudod mit,ha terhes lennék,és párom azért akarna elvenni,hát jól meggondolnám! NE AZÉRT VERGYEN EL,MERT TERHES VAGYOK!!!!!!!!!!! Vegyen el azért,mert szeret,mert velem akarja leélni az életét! Bár én nem szeretnék esküvőt! A másik! Te csak magadhoz akarod láncolni szerintem,nekem legalábbis tök úgy jön le az egész! A harmadik,hogy amint mondtad,a papír nem változtat semmin! Akkor minek? Amúgy házasságon kívül miért felelőtlenség babát szülni? Ugyanúgy tudjátok nevelni,mint ha össze lennétek házasodva! És képzeld,mi most újítunk fel egy házat,ami csak a mienk lesz! És képzeld,nem kértek hozzá házasságlevelet,meg semmit,de mégis így házasság nélkül is hihetetlen boldogok vagyunk,hogy kb. egy hónap és külön költözünk csak mi ketten! És ehez sem kell házasságlevél! És ha lesz egy babánk,amit szüleink is nagyon várnak már,akkor sem az lesz az első,hogy esküvő legyen,hanem hogy az egész családnak örömet okozzunk a mi boldogságunkkal! Megértem,hogy neked fontos az esküvő,csak azt nem értem miért erőlteted! először írod,hogy többet nem mondod,aztán meg hogy felhoztad a témát a párodnak! Zsarolni fogod a gyerekkel? Butaság! Le is pontozhatsz a véleményem miatt,de attól még ez a véleményem! 30/L
2012. aug. 24. 17:03
 40/63 anonim ***** válasza:
50%

"Mi az,hogy nincs esküvő,nincs gyerek? Gyerekes a felfogásod!"

Nem értek veled egyet! A kérdező és a párja is ezen az állásponton van.

Miért kell valakit gyerekesnek titulálni, mert más az álláspontja a gyerekvállalásról? Szerintem ez gyerekesebb sokkal.:)

2012. aug. 24. 17:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!