Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Átvertek az eljegyzéssel - te...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Átvertek az eljegyzéssel - te hogy reagálnál erre?

Figyelt kérdés

Volt pár napja egy kérdésem. Dióhéjban: az évfordulónk (2 évesek lettünk párommal) környékén anyám kikotyogta, hogy neki nemrég azt mondta párom, karácsonyra tervezzük az eljegyzést. Ez engem nagyon bántott, mert azt hittem, párom azért akarja ezt, mert sokat nyaggattam vele korábban, furcsának éreztem, hogy ezt épp anyámmal közli és így. Nem rá vallt a dolog, de ezt annak tudtam be, hogy hirtelen ötletből, hogy ne nyaggassam többé, inkább eljegyez, ha annyira akarom.

Ma valami belső késztetés hatására elmondtam a páromnak, tudok a tervéről és nem szeretném, ha úgy jegyezne el, hogy nem akarja. (Napok óta ezen rágódom) Erre nézett rám értetlenül. Elmondtam, mit tudok. Eleinte azt hittem, próbálja tagadni, de tényleg őszintén fogalma sem volt, miről beszélek. Észérveket is mondott: "komolyan azt hiszed, ha ezt tervezném, pont anyáddal beszélném meg, és csak egy szál cigi mellett?" "te lennél az első, aki tudnál róla, nem ők!" Szóval lényeg a lényeg, nem a párom hazudik. Mielőtt valaki azt írná: valamit félreérthetett anyám: Párom szerint sem a karácsony, sem az eljegyzés nem hangzott el anyám és közte, nemhogy a kettő egy ilyen összefüggésben. Akárhogy gondolkodik, nem tud rájönni, mi a fészkes fenét hallott volna így félre? (ami kizárt, mert anyám nekem egész sztorit adott le, nincs az a nagyothalló ember, aki ennyit félreértsen)

Szóval most ott tartok, hogy zokogok, mint a marha, részben áldom az eszemet, hogy kiborítottam a bilit (mert milyen lett volna karácsonykor koppanni?), másrészt meg értetlenkedek, mire volt ez jó anyámnak? Mit ér egy ilyen hazugsággal? Fájdalmat akart okozni nekem? Vagy valami agybaja lehet, hogy megálmodott jelenetet igaznak hisz? Ti mit tudtok erre mondani?

Egyébként vele még nem beszéltünk erről.

2012. aug. 21. 19:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
32%
Ez nagyon jó ötlet! Lehet fel kellene hozni a témát ha 3-asban vagytok! :) Megpróbálod?
2012. aug. 21. 19:37
 12/63 anonim ***** válasza:
58%

az én családomban is van olyan nő, akinek bedobod a szavakat ő meg csinál belőle egy sztorit. párodtól hallotta egyszer a karácsony, egyszer meg az eljegyzés szót aztán kész is a történet.

a legjobb az lett volna, ha azt mondod anyádnak persze, oké aztán nem is foglalkozol vele. amikor pedig előáll a párod a gyűrűvel igent mondasz, legyen az karácsony vagy jövő szilveszter. megkér, ha akar. rá vagy görcsölve erre a marhasága, mindenhol csak ezt látod. az is lehet, hogy a párod hazudik, tényleg akkor tervezte, elmondta anyádnak, ő kikotyogta te meg szépen belesz@rtál a terve közepébe.

megkér, ha szeretne, akkor és amikor ő akar. ezzel a beteges eljegyzésmániáddal elriasztod és elveszed a kedvét.

2012. aug. 21. 19:40
 13/63 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy én ismerem anyámat! Számtalanszor hazudott, de általánosabb dolgokban. Apám előtt elhallgatott ezt-azt, letagadta, ha valamit eltett, pedig ő volt, szóval ilyen hétköznapi hazugságok előfordultak.

De ilyen hazugságot csak azért nem néztem volna ki belőle, mert nem értem, mi értelme van? Hisz ha hazugság, legkésőbb karácsonykor kibukik, nem? És ki nyer vele bármit is? Én, hogy teszem azt hónapokig örültem titkon a hírnek? (arról nem tud anyám, hogy én régóta várom a dolgot és arról sem, hogy ez a "híre" milyen fájó gondolatokat ébresztett bennem)

Ezért is gondolkodtam rajta, hogy valami az agyával kell legyen gond, ha komolyan azt hiszi, mondott ilyet. Valaki kérdésére: 51 éves. Masszívan alkoholizált évekig, gyógyszereket szed depresszióra. Úgy vélem elég ok, hogy a páromnak higgyek és ne neki.

A PÁROMNAK HISZEK! És nem csak az előbbi miatt, hanem mert nincs oka hazudni. És mert ismerem őt, tudom, hogy igazat mond és látszik rajta, hogy őszintén le van döbbenve. De ezt idegeneknek nem magyarázom: aki bízik a párjában, az tudja milyen ez.

Anyámban viszont nem bízok alapból. Ezt is csak azért hittem el, mert nem láttam értelmét a hazugságának.

Hallgattam volna, bölcs maradtam volna? Lehet, de nem most, korábban. Igen, én voltam a hülye, hogy valaha is felemlegettem az eljegyzést. Mert ez az anyám féle hazugság tuti, hogy a Sors büntetése. (anyámé nem, hisz nem tudhatta, mennyire vágyom a dologra, én vele soha nem beszéltem a párkapcsolatomról, az érzéseimről, a vágyaimról mélyrehatóan, pont azért, amilyen)

Párommal mindent megbeszéltünk. Mi innen megyünk a szüleimtől, amilyen gyorsan csak lehet. Én megmondtam neki, megértem, ha totálisan elege van mindenből, belőlem, a családomból. Hogy ha el akar hagyni, mert egy életre csalódott bennem, megértem és megteheti, nem fogom vissza. Azt mondta, szeret és nem fog semmi közénk állni. Minden dilimmel együtt szeret és ha egy nap eljegyez, az a legtökéletesebb lesz, nem a szülők beavatva, meg hasonló dolgok. De én megmondtam, jó ideig hanyagoljuk a dolgot, éljünk szépen, ahogy eddig.

2012. aug. 21. 19:45
 14/63 anonim ***** válasza:
72%

úúúúristen, hogy lehet egy ilyen dolgon ennyit pörögni?!!!

nekem az az erős gyanúm, hogy nem bízol túlzottan abban, h a párod veled marad, és ezért akarod minden áron magadhoz láncolni.

én soha egy szót sem szóltam az eljegyzésről, mégis kaptam gyűrűt 3 év után. mondjuk azt viszont említettem, h házasságellenes vagyok, szóval lehet, h így próbált a párom megtörni. egyelőre kevés sikerrel :) mindenesetre örülök, h van egy jelkép, ami az összetartozásunkat fejezi ki, de papír nem kell róla. :D

2012. aug. 21. 19:46
 15/63 anonim ***** válasza:
90%

Fogalmam sincs ki mondhat igazat, nem ismerem őket.

Anyud egyébként milyen? megbízható?

Ha igaz is a karácsonyi eljegyzés, nem értem miért mondta el neked a meglepetést.

Ha meg nem igaz a sztori, akkor anyukáddal van valami, ezt már előttem többen kifejtették.

Nekem anyósom ilyen, mármint, hogy kitalál dolgokat, s azt valósnak adja elő. Hiába ismerem, néha még most is be tudd csapni. :D

Oké, hogy ne foglalkozzak vele, de ha rólunk talál ki történetet, s azt meséli másoknak, azért az csak nem hagyja az embert hidegen.

Kérdező!2 lehetőséged van:

1. Nem foglalkozol az egésszel, s majd kiderül mi lesz karácsonykor.

2. Leültök hárman, s megbeszélitek.

2012. aug. 21. 19:48
 16/63 A kérdező kommentje:

"az is lehet, hogy a párod hazudik, tényleg akkor tervezte, elmondta anyádnak, ő kikotyogta te meg szépen belesz@rtál a terve közepébe."

Nem a párom hazudik. Megmondta volna. Még ha első próbálkozással menteni is akarta volna a sztorit, utána megmondta volna, mert ismerem, különben sem tud titkot tartani. Eddig minden szülinapi és karácsonyi ajándékomat előre kikotyogta, mert ha nem puhatolóztam, akkor magától részletezte. Így, hogy már bukott a sztori, inkább színt vallott volna, nem hazudtolta volna meg anyám.

2012. aug. 21. 19:48
 17/63 A kérdező kommentje:

"nekem az az erős gyanúm, hogy nem bízol túlzottan abban, h a párod veled marad, és ezért akarod minden áron magadhoz láncolni."

Nem akarom magamhoz láncolni. Nem azért mondtam neki a dolgokat, hogy emiatt mártírnak tartson és velem maradjon szánalomból. Hülye vagyok, de annyira nem, hogy ezt akarjam. Inkább szakadnék bele a bánatba, de menjen és keressen egy normális lányt. Ha nem hiszel nekem, a te dolgod.

2012. aug. 21. 19:50
 18/63 anonim ***** válasza:
36%

Látom, közben írtál.

Akkor sajnos a mamánál nem stimmel valami. Hát na, van ilyen,átérzem a helyzeted az anyósom révén. Nem könnyű egy ilyen ember.

A megoldás az elköltözés, s nem tud beleszólni az életetekbe, s nem kell neki elhinni azt sem, amit kérdez.

A párod meg szeret, nyugodj meg. El fog jegyezni,s össze is házasodtok. :)

2012. aug. 21. 19:52
 19/63 A kérdező kommentje:

Megnyugodtunk. Felfogtam nagyon tanulságos tanulópénznek. Anyám pedig mától kezdve részemről levegő. Ha beteg, azt is magának okozta az önpusztító életmóddal. Apámat inkább nem is avatom a sztoriba, ne idegeskedjen miatta. Vagy ki tudja, képes lenne ő is páromat meghazudtolni, és nincs kedvem ilyen igazságtalanságot hallgatni. (szerintem anyám senkinek nem szólt a képzelgéséről, tehát neki sem)

Azt viszont bánom, hogy páromnak szóltam. Inkább evett volna meg az ideg karácsonyig, estem volna pofára, valahogy elbírtam volna viselni. Bár ez sem jó, mert akkor mélyen még a páromra haragudtam volna, aki pedig semmit nem tett.

Anyámat okolom, miért nem fogta be a pofáját. Ringatta volna magát abban a hitben, hogy neki eljegyzésről beszélt a párom. Max karácsonykor csodálkozott volna, hogy a képzelgése nem a valóság, mi meg nem idegeskedtünk volna.

Egy a 3-as összeülés jó ötlet is lehetne, ha nem anyámról lenne szó. Csak hajtogatta volna, hogy ő márpedig ezt hallotta és meghazudtolta volna a párom. Ennyiből állt volna 3-as dumcsi. De azért nem tartom kizártnak, hogy még szóba jön a dolog.

2012. aug. 21. 20:27
 20/63 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nagyon rá vagy görcsölve erre az eljegyzés témára.
2012. aug. 21. 20:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!