Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A barátom megkérte a kezem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom megkérte a kezem, de elbizonytalanodtam. (? )

Figyelt kérdés

Ő 25 éves, én 18. Minden rendben ment, két éve együtt vagyunk. Mikor megkérte a kezem, a világ legboldogabb emberének éreztem magam, de rajtam kívül mindenki azt mondta, hogy ez hülyeség, felejtsem el, hogy ilyen fiatalon összeházasodunk, ne legyek felelőtlen stb.

Én most is akarom, de azért eléggé elbizonytalanítottak...

2012. aug. 8. 08:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%

Tíz évvel öregebben is melléfoghatsz, és most is megtalálhatod az igazit. Tény, hogy fiatal vagy, de ha csak pár évig vagy mellette boldog, már akkor is több jutott neked, mint a legtöbb embernek.

DE: a gyerekvállalást ne siesd el! Ha mégsem jönne be a nagy szerelem, utána gyerekkel, esetleg gyerekekkel már tényleg nem kezdheted ott újra, ahol szeretnéd.

2012. aug. 8. 09:10
 12/24 anonim ***** válasza:
34%

Ha az anyagi háttér rendben (akár szülői támogatással is), akkor ne légy bizonytalan. A gyerekkel viszont pár éves azért szerintem érdemes várni.

Széles baráti kör alapján, 35 évesen az a tapasztalatom, hogy azok a párok, akik nagy szerelemként középiskolásan összejöttek azok sokkal jobban kitartanak egymás mellett, mint azok akik 20-as éveiket kibulizták. Általában a legtöbb férfi azért eléggé tudja értékelni azt, hogyha úgy véli hogy ő volt a nő életében az első. (Bár ma erre egyre kisebb az esély :) )

2012. aug. 8. 09:14
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

A helyedben az 5-ös hozzászóló 3.-ik mondata szerint cselekednék: esküvő előtt derüljön ki, hogy tudtok-e hosszútávon együttélni.

Az eljegyzés, az a komoly szándék kinyilvánítása, de valóban célszerű lenne még eskülvő előtt 1-2 évig együttélni. Sok minden kiderülhet addig.

2012. aug. 8. 09:17
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 18 évesen nagyon korai. De ha Te biztos vagy benne, lelked rajta:)
2012. aug. 8. 09:29
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
az eljegyzéssel nincs semmi baj szép gesztus stb, de én nem mennék férjhez a helyedben. a 2 év meg nem olyan sok. most annak tűnik, de vannak, akik 20-on 30 éve házasok. fiatal vagy, nem tudod mit hoz a jövő. először a saját lábadra kéne állnod, kipróbálni milyen együtt élni. a házasság meg sok 10-en éves kapcsolatot is tönkretett már és ha válásra kerül a sor az rengeteg pénzt fel tud emészteni.
2012. aug. 8. 09:42
 16/24 anonim ***** válasza:
27%

Ha szereted, és TE szeretnéd és biztos vagy benne, akkor ne hallgass másra, csak a szívedre. Másnak semmi beleszólása. Én 17 évesen voltam eljegyezve, akkor voltunk együtt 3,5 éve. A szüleink elfogadták. Szerintem nem kor függvénye, hiszen vki már 16 évesen érett a házasságra, vki még 30 évesen sem.

Nagyon sok boldogsàgot!:-)

2012. aug. 8. 09:47
 17/24 anonim ***** válasza:
14%

16-os vagyok.

egy szintén 18/L és már 4 éve vagyunk együtt

2012. aug. 8. 09:50
 18/24 anonim ***** válasza:
51%
Sajnos nekem is az az érzésem, amit már többen is leírtak, hogy ha el tudtak bizonytalanítani, akkor nem biztos, hogy megértél erre a házasságra. Sok olyan ismerősöm van, akik lekötötték magukat az elsőnél, és sok év múlva jöttek rá, hogy nem "éltek". No de én nem elbizonytalanítani akarlak. Ha jó a kapcsolatotok, nem érdemes azt latolgatni, hogy milyen lesz később. Az is lehet, hogy ez az első olyan komoly döntés az életedben, amit egyedül te hozol meg, a család nyomása nélkül, így legalább megtanulod te is, ők is, hogy tudsz önállóan is dönteni. Én kívánom a legjobbakat.
2012. aug. 8. 09:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a házasság még nagyon korai.

Mondhatjátok, hogy ideáli kor s szülésre biológiailag. Bár szerintem ez sem igaz. De az élethez nagyon kevés. Ahhoz, hogy GYED-et kapj az elmúlt 2 évben kell lennie 1 év munkaviszonynak. Ha nincs akkor a kb. 30 ezres GYES-re vagy jogosult. Az meg édes kevés ha semmi megtakarításuk sincs.

Valaki felhozta a down kort, hogy kevesebb az esély rá. Ma sokkal inkább a fiatalok körében születik több downos baba mert nálunk nem igazán figyelnek rá az orvosok.

2012. aug. 8. 09:57
 20/24 anonim ***** válasza:
53%
én is azt gondolom, hogy érdemes együtt élni előtte legalább egy évet. ha utána is jól működik, akkor miért ne? ha nem működött, az sem a korotok miatt, hanem mert nem illetek úgy össze, mint gondoltátok. De ne hallgass másokra, ha boldogok vagytok, uccu neki :)
2012. aug. 8. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!