Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig várjak az eljegyzésre? Ő keres kifogást, vagy én
nem vagyok megértő?
Figyelt kérdés
Párommal négy éve lakunk együtt, tudja, hogy szeretnék esküvőt, azt mondja ha nekem ez fontos, " ő sincs ellenére. " Amikor az eljegyzés (én hozom elő) szóba kerül, mindig az a válasz, hogy egy esküvő sok pénz, nekünk először lakást kell venni. Talán én nem vagyok elég megértő, de úgy érzem mindig lesz kifogás, az évek meg csak mennek. Ráerőltetni nem akarok, (és nem is tudnék) semmit, de szeretném tudni mi lesz velünk. Hogy lehet ezt úgy megbeszélni, hogy megértse, az őszinte terveit szeretném hallani?
Miért baj az, ha nem akar házasodni? Egyszerűen nem tudom megérteni a nőket, hogy miért ilyen fontos nekik a házasság...
Nem az a lényeg, hogy szeressen és boldogok legyetek?
2012. júl. 4. 13:15
2/54 anonim válasza:
Nos, az érthető (pláne, hogy férfi), hogy csak akkor szeretne ezzel a kérdéssel foglalkozni, ha már saját házban éltek, nyilván erre a témára feküdt rá ezerrel, és nem akarja a figyelmét megosztani.
Sokan úgy vannak vele, hogy amíg nem saját otthonban élnek, addig nincs értelme házasodni, szerintem ez abszolút érthető.
Ha a pénz fontosabb a "kifogásában", akkor az áthidalhatóbb, hiszen egyszerű ruhában, ingyen összeházasodhattok egy polgári szertartás keretében, olcsón vehettek gyűrűt, vagy el is hagyhatjátok, anélkül is összeadnak. Kérdés, hogy ez csökkentené-e a boldogságot, meg hogy hogyan álltok az ilyen szervezésbeli kérdésekhez.
2012. júl. 4. 13:15
3/54 anonim válasza:
Őszinte terveit? Ott van,leírtad,csak gondolom szelektív a hallásod. Lakást akar venni, közösen. Ez többet jelent,mint egy ócska kis esküvő.
2012. júl. 4. 13:17
4/54 A kérdező kommentje:
Bizonytalan vagyok. Esküvőt nem akar? Vagy velem nem akar összeházasodni? Esetleg mindkettő? Ha beszélünk ilyesmiről, mindig megnyugtat, hogy velem tervez, és majd lehet esküvő is, de előbb neki más dolgok fontosabbak, saját,lakás,nagyobb anyagi biztonság. Nem értem mi az akadálya egy eljegyzésnek.
2012. júl. 4. 13:19
5/54 anonim válasza:
Nálunk is előbb volt a ház, aztán az esküvő. Lehet, hogy szeretné megadni neked az "álomesküvőt", viszont az tényleg elég sok pénzt elvisz, akkor pedig hol laknátok, ha épp arra gyűjtötök? Szerintem ez azért több egy kifogásnál, elég fontos érvnek tűnik, hogy előbb elgyen hol lakni, mint egy ceremónia. Üljetek le, tervezzetek, milyen lesz a lakás, mennyit kell rá gyűjteni, mikorra valósulhat meg, aztán jöhet-e az esküvő és a baba. Mindent meg lehet beszélni, ha nem, akkor pedig nem érdemes esküvőt tervezni...
2012. júl. 4. 13:22
6/54 anonim válasza:
5-ös vagyok. Az előző kommentedhez: az eljegyzésnek akkor van értelme, ha belátható időn belül az esküvő is megtörténik (1/2 - 1 év), hiszen akkor már a rokonság is arra készül és folyamatosan rágnák a füled, hogy mikor lesz már esküvő, az meg ugye nem hiányzik senkinek, hogy hárítsatok, hogy nem tudjátok, majd. Légy kicsit türelmesebb, biztosan lesz majd esküvő és mennyivel jobb egy saját lakásba haza menni, mint egy albérletbe vagy a szülőkhöz...
2012. júl. 4. 13:26
7/54 A kérdező kommentje:
Annyit még elmesélek, hogy a kedvesem nemsokára 40 éves lesz. Nem állunk rosszul anyagilag, azt gondolom az utóbbi években, mióta ismerem is összejött volna egy lakás ára, de ő sose rakott félre erre. Csak azóta hallom tőle a saját lakás tervet, mióta ez a "gátja" egy eljegyzésnek. Egész egyszerűen attól félek, hogy ha eddig nem nősült, ezután se fog. Ami szíve joga, de annyi, úgy érzem járna nekem, hogy ezt nekem is megmondja, ha így van.
2012. júl. 4. 13:29
8/54 anonim válasza:
Na így mindjárt más a gyerek fekvése...
2012. júl. 4. 13:29
9/54 anonim válasza:
Hát, igen, így már tényleg kilóg a lóláb. Egy őszinte beszélgetést mindenképp megér. Kérdezz rá direkt, hogy egyáltalán akarja-e. A válasza után el tudod dönteni, hogy neked megfelel-e majd úgy a kapcsolat, ha esetleg nemleges lenne...
2012. júl. 4. 13:35
10/54 anonim válasza:
Még ha 25 éves lenne..de így. Kérdezz rá kerek perec.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!