Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzésre ezüst párgyűrű,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzésre ezüst párgyűrű, majd esküvőre rendes arany?

Figyelt kérdés

Azt beszéltük meg a párommal, hogy ha eljegyzés lesz, akkor közös ezüst párgyűrűt veszünk, majd ha esküvő lesz a soron, akkorra pedig megvesszük az aranyat.

Azért gondoltunk erre, mert ha úgy adódna, hogy valamiért csak 2-3 év múlva házasodunk, akkor addigra vajon mennyit fog kopni a gyűrűm (az övé nem, munkája miatt nem tudná hordani mindennap)...

Köves gyűrűm már van. Meg azzal úgy vagyunk, hogy csak mi tudjuk róla, hogy jeggyűrű. A párgyűrű meg mutatná, hogy egyforma, így együtt vagyunk.

Ez így mennyire furcsa/merész vagy reális ötlet?

2012. jún. 14. 19:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó ötlet:)Erdélyben is hasonló a szokás..
2012. jún. 14. 19:20
 2/12 anonim ***** válasza:

A köves gyűrűd akkor most milyen gyűrű?

Amúgy meg nem a gyűrűből fogják tudni az emberek, hogy együtt vagytok. Nekünk csak esküvőre lesz karikagyűrűnk.

2012. jún. 14. 19:58
 3/12 A kérdező kommentje:
a köves gyűrűt elő-eljegyzési gyűrűnek hívjuk :)
2012. jún. 14. 20:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A köves a kísérő gyűrű. Van ahol szokás adni, van, ahol nem. Az ezüst lesz az eljegyzési, és az arany a házasságkötéskor felhúzandó. Szerintem reális az ötlet, bár én ne vagyok a nagy variálások kedvelője. Egyébiránt: a ti házasságotok lesz, ezért lényegtelen, ki mit fog mondani.
2012. jún. 14. 21:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem rossz ötlet, de így jó sok gyűrű lesz az ujjadon :)
2012. jún. 14. 21:13
 6/12 A kérdező kommentje:

nem baj ha sok gyűrűm lesz :) a bal gyűrűsön maradna a köves és menne fölé aaz ezüst karika, jobbon meg majd az arany :)

én sem vok variálós (mindig az első gondolat a helyes:)), de félek h még a házasságkötés előtt esetleg megkopna, mert a köves is rajtam van mindig, mindenhol (takarítást kivéve), és az már koptt egy kicsit: 3 éve kaptam, ezüst.

2012. jún. 14. 21:51
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem furcsa, de vehettek aranyat is, és esküvő előtt majd felpolírozza nektek egy ékszerész vagy egy ötvös, hogy szépen csillogjon, és kész. (Mi is így csináltuk.)
2012. jún. 14. 22:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Attól eltekintve, hogy mindenki csinálja azt, ami neki jó... Az eljegyzés a házassági szándék bejelentése, nem értem, akkor miért csak nektek kell tudni róla... Ha nem akarjátok nagy dobra verni, akkor nem muszáj eljegyzés. Ha meg akarjátok, minek titkolni? Persze hirdetni sem kell, de ez meg a másik véglet.
2012. jún. 18. 18:27
 9/12 A kérdező kommentje:

utolsó ezt most nem értem!

én nem írtam hogy nem szeretném nyilvánosságra hozni.

é ezt írtam: Köves gyűrűm már van. Arról csak mi tudjuk, hogy jeggyűrű. A párgyűrű meg mutatná, hogy egyforma, így együtt vagyunk

2012. jún. 18. 18:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Én olvastam, hogy amúgyis évente egyszer ajánlatos elvinni az aranygyűrűket egy ékszerészhez, aki vissza tudja adni a gyűrű fényét.

A platinagyűrűk nem kopnak, igaz, drágább, mint az arany, de érdemesebb azt venni.

2012. jún. 18. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!