Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Jól teszem, hogy titkolom?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól teszem, hogy titkolom? Vagy nem etikus? Mit tegyek? Hogy mondjam el? 25/F

Figyelt kérdés

Van egy két éves kapcsolatom, elég komoly. Már együtt élünk albérletben, nem rosszul, mindketten dolgozunk de azért nem vagyunk túlzottan eleresztve mindenesetre viszonylag gond nélkül élünk.

Az a helyzet, hogy van egy nagyobb örökségem a számlámon (11 millió forint) Namost erről a párom nem tud, elején azért nem akartam mondani mert nem ismertem és nem akartam, hogy esetleg emiatt szerelmet színleljen vagy megjátsza magát (lehet dobálózni, de tudom hogy nem minden nő ilyen, csak sajnos nincs a homlokukra írva)

A lány vidékről származik, elhanyagolható hozományra számíthat. Anyja háztartásbeli, családja konzervatív tartok attól is hogy ha megtudja majd ő is az akar lenni de nekem nem tetszik a kétpólusú életforma. Bár nem mutatja jelét hogy nem szeretné a munkáját, haladó gondolkodású.

A jövőnket együtt tervezzük, sokat beszélünk róla. Amikor ház/lakásvásárlásra terelődik a szó kínosan érzem magam, nem akarok hazudni neki ezért mindig diplomatikusan foglalok állást. De már nem tudom meddig bírom, rosszul esik hallgatni hogy évi 300 ezer forintos spórolásokat számolgat közös házra/lakásra. Én is szívesebben laknék egy szebb otthonban.

Mielőtt hülyéznétek hogy mégis albiban vagyunk a pénz állampapírban van, a kamata magasan fedezi az albérletet (ő úgy tudja annyival többet keresek).

2012. jún. 8. 21:46
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
51%
Jaj, ha vesztek a pénzből egy lakást, attól még nem akar egy nő rögtön HTB lenni egész életében. Azt a lakást fenn is kell tartani, ugyanúgy, mint az albit. Ha nem akarod, h kisemmizzen pár év múlva, vedd meg a pénzedből magadnak a lakást, a te nevedre és költözzetek oda. Ha nagyon zavarja, h neki nem lesz közös része benne, akkor egyezzetek bele, h pl. ő veszi a bútorokat.
2012. jún. 9. 12:10
 32/53 A kérdező kommentje:
A háztartásbelivel nekem csak az a baj, hogy nem szeretem ha kivagyok szolgálva, meg hogy ki van sajátítva a konyha meg a mosógép én meg csak egy "hülye férfi vagyok" egy nagy gyerek aki úgyis elrontja a kaját meg összemossa a színest a világossal. A szüleim így éltek, nekem ez az életforma borzasztó ellenszenves ezért ragaszkodom hozzá hogy legalább az étel 50%át én készítsem és mossak, takarítsak.
2012. jún. 9. 12:58
 33/53 anonim ***** válasza:

Én nagyon boldog lennék, ha kiderülne, hogy a páromnak ennyi pénze van és nem kell azon aggódni, hogy hol alapítsunk családot, mert ez a pénz elég egy lakáshoz. De kicsit elbizonytalanítana, hogy ha már együtt is lakunk miért nem mondta el. De mindenesetre szerintem minél előbb beszééld ezt meg vele. ÉS A szerződés valóban nem hülyeség, mert így biztos hogy nem tud kisemmizni. Ezt megbeszélheted vele, meg ha én a helyedben lennék, úgyis úgy lennék vele hogy ha lesz közös gyerek, majd rájuk íratod a lakást, így meg főleg nincs min megsértődni, mert ezzel gondoskodol a gyerekeid jövőjéről is valamilyen szinten.

És a privát véleményem az , hogy ha már együtt is éltek, nagy pénzkidobás egy albérlet. Én elbeszélgetnék vele erről a pénzről, majd vennék egy saját lakást, mert így nem vész el az a pénz amit albvérletre fizettek most és eltehetitek az esküvőre, családra. És mivel még nem vagytok házasok úgyis a te neveden lesz, és az esküvőig úgyis látod, hogyan viszonyul a párod a plusz vagyonodhoz, és szerződést is írathatsz ha úgy gondolod.

2012. jún. 9. 13:04
 34/53 anonim ***** válasza:

Ez a pénz kevés ahhoz, hogy lakást vegyetek és utána HTB legyen.

Vegyél most lakást, és mond el neki. Vagy nézzétek ki közösen, de még a házasság előtt, hogy a tied lehessen.

2012. jún. 9. 13:06
 35/53 anonim ***** válasza:

Azt lehet (biztos) megbocsátanám, ha két év után beszélnél a külön pénzről, pláne, hogy a kamatait eddig is közösen használtuk fel, csak nem tudtam róla. De ha a közösnek tervezett lakást a megkérdezésem, véleményem nélkül választanád ki akárki pénzéből, az sok lenne.

Szeretnéd, hogy beleszóljon, mire költitek ezt a pénzt?

Akkor mondd el neki, hogy úgy érzed itt az ideje hogy ezt megtudja, ezentúl ezzel is lehet tervezni.

2012. jún. 9. 15:53
 36/53 anonim ***** válasza:

#32, 12:58

Nincs egy testvéred? ;)

2012. jún. 9. 16:29
 37/53 anonim ***** válasza:
Én nem sértődnék meg, sosem kérdeztem az aktuális pasitól hogy mije van, mije nincs. Amit akar, úgyis elmondja. Én se nagyon avattam be a saját ügyeimbe, mivel én fizetem a kiadásaimat, semmi köze hozzá. 11 millió forint nem akkora összeg, hogy a csaj egyből hátra akarjon dőlni és háztartásbeliként akarja leélni az életét, hiszen ennyi pénzből úgysem lenne megoldható. Viszont ha elég értelmesnek tartod, talán meg kellene vele beszélned, és azt is, hogy a helyzet jobb így vagy sem. Mondjuk én a te leírásodban furcsálltam, hogy a lány szerény hozományt kap. Mi az a hozomány???? Hol élünk, a középkorban?
2012. jún. 9. 18:08
 38/53 anonim ***** válasza:
8%
Kedves kérdező! Hagyd ott a csajodat, és jöjjünk össze! Én tuti nem leszek HTB semmi szín alatt, nem érdekel a 11 millád sem, viszont annál inkább érdekel egy ilyen normális gondolkozású férfi :)
2012. jún. 9. 18:16
 39/53 anonim ***** válasza:
Hogyha nem bízol benne, ne mondd el neki, de szerintem akkor nem ő az igazi. Ha az lenne, simán elmondtad volna. Viszont elég sokan örülnénk ha ezt akarná bevallani a párunk :D
2012. jún. 9. 19:59
 40/53 anonim ***** válasza:

Ha nagyon vonakodva elkezded pedzegetni, hogy "valamit be kell vallanom neked..." és elég sokáig húzod a "műsorelőzetest", amikor már két infarktust kihordott lábon, hogy vagy megcsaltad, vagy titokban családod van, vagy nőnek születtél de átműtöttek, akkor nagyon kellemes csalódás lesz neki, hogy ez ovlt a nagy titok.

Én így csinálnám, ha már ilyen helyzetbe kerülnék :)

2012. jún. 9. 21:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!