Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Jól teszem, hogy titkolom?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól teszem, hogy titkolom? Vagy nem etikus? Mit tegyek? Hogy mondjam el? 25/F

Figyelt kérdés

Van egy két éves kapcsolatom, elég komoly. Már együtt élünk albérletben, nem rosszul, mindketten dolgozunk de azért nem vagyunk túlzottan eleresztve mindenesetre viszonylag gond nélkül élünk.

Az a helyzet, hogy van egy nagyobb örökségem a számlámon (11 millió forint) Namost erről a párom nem tud, elején azért nem akartam mondani mert nem ismertem és nem akartam, hogy esetleg emiatt szerelmet színleljen vagy megjátsza magát (lehet dobálózni, de tudom hogy nem minden nő ilyen, csak sajnos nincs a homlokukra írva)

A lány vidékről származik, elhanyagolható hozományra számíthat. Anyja háztartásbeli, családja konzervatív tartok attól is hogy ha megtudja majd ő is az akar lenni de nekem nem tetszik a kétpólusú életforma. Bár nem mutatja jelét hogy nem szeretné a munkáját, haladó gondolkodású.

A jövőnket együtt tervezzük, sokat beszélünk róla. Amikor ház/lakásvásárlásra terelődik a szó kínosan érzem magam, nem akarok hazudni neki ezért mindig diplomatikusan foglalok állást. De már nem tudom meddig bírom, rosszul esik hallgatni hogy évi 300 ezer forintos spórolásokat számolgat közös házra/lakásra. Én is szívesebben laknék egy szebb otthonban.

Mielőtt hülyéznétek hogy mégis albiban vagyunk a pénz állampapírban van, a kamata magasan fedezi az albérletet (ő úgy tudja annyival többet keresek).

2012. jún. 8. 21:46
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
68%

Leírom, hogy én mint nő, aki nem pénzéhes, hogy érezném magam ettől oké?

Először is baromi rosszul esne, hogy ennyire nem bíztál bennem még akkor sem, ha már rég kiderült, hogy nem vagyok pénzéhes.

Nagyon haragudnék, hogy hazudtál.

Elgondolkodnék a szakításon.

Első év után, vagy amikor elkezdte megemlíteni a közös jövőt miért nem mondtad el?

Mondjuk ez én vagyok, lehet hogy ő majd kiugrik a bőréből boldogságában ha elmondod neki.

Amúgy ennyi idő után miért nem bízol meg benne? Így semmi értelme tervezni a jövőt, ha ennyire nem tartod a barátnőd.

21/N

2012. jún. 8. 21:53
 2/53 anonim ***** válasza:
95%
Ha közösen vesztek lakást,akkor mindenképp írjatok szerződést,hogy ki,mit vitt,mert nagyon sokszor lehet hallani cifra dolgokat,ahogy kisemmizik egymást az emberek.Ha normálisan gondolkodik a párod,akkor ezen nem sértődik meg.
2012. jún. 8. 21:54
 3/53 anonim ***** válasza:
94%

Khmm... legyünk reálisak.

Ma 11 milka nem ANNYIRA sok, hogy arra a csaj otthon tudjon ülni HTB-ként.

Arra is karcsún elegendő, hogy hitel nélkül vegyetek egy lakást, vagy egy kisebb házat, esetleg csekély hitellel. Ha családot is akartok, akkor kell annyi anyagi tartalék, hogy amíg otthon van a picivel (2-3 év), ne kelljen szűkölködnötök, és egy bölcsi ma egy teljes vagyont emészt fel.

Amennyiben a barátnőd reálisan tud gondolkodni, akkor nem hiszem, hogy a hír hallatán rohan felmondani, és kijelenti, hogy holnaptól felváltva fog körmöt reszelni, meg szülni, hogy 10 gyerekkel jól megfogjon.

Viszont két év után ideje elmondani ezt neki. Ültesd le, mondd, hogy tudni kell valamiről, és legyél vele egyenes, őszinte.

A további titkolózással annyit érsz el, hogy azt hiszi, azt hiszed, két-három-öt évig nem voltál biztos benne, hogy a pénzért kell-e neked. Szóval érted...

2012. jún. 8. 21:55
 4/53 anonim ***** válasza:
96%
Persze hogy az elején nem mondtad el neki, nem is kellett volna. Na de akkor amikor már összeköltöztetek meg kellett volna mondanod. Komolyan azt mondtad neki hogy annyival több fizetést kapsz csak hogy ne tudjon a pénzről? Elég lett volna annyit mondani összeköltözéskor hogy van némi plussz tartalékod, amiből majd vehettek lakást. Nem kellett volna ezt túlbonyolítani.Mondd el neki, de számíts rá ogy rosszul fogja ériteni hogy ezt eddig titkoltad miközben ő nagy lelkesen tervezi mennyit kell spórolnotok a laksára.
2012. jún. 8. 21:56
 5/53 anonim ***** válasza:
92%
Ha kiveszitek a pénzt, nem kapsz kamatot, és azzal együtt csökkenni fog a "fizetésed". Erre számolj.
2012. jún. 8. 21:59
 6/53 anonim ***** válasza:
100%
Túlkomplikálod. A félretett pénzed nem kevés, node nem is egy vagyon, seperc alatt elúszik egy házra, emiatt ugyan nem akar majd háztartásbeli lenni a csajod. Hogy hogyan mondd el, hát egyszerűen: kicsim, eddig nem említettem, de évek óta tartogatok egy bizonyos összeget a számlámon, lakásvásárlásra. Ennyi! S ahogy már valaki írta, írjatok szerződést, hogy mekkora részt adtál te, nehogy később ráfaragj.
2012. jún. 8. 22:06
 7/53 anonim ***** válasza:
66%
Ne lepődj meg azon ha a párod erre rájön akkor tuti hogy nagy balhé lesz belőle hogy miért hazudtál erről eddig és folyton ezt vágná a fejedhez hogy már rég saját lakásban vagy házban lakhatnátok. Mondjuk ez okos ötlet volt részedről hogy egy ideig titkoltad ezt a dolgot de a túlzott titkolózás már nem a legjobb. Szerintem simán elmondhattad volna jóval korábban hogy akkor kaptad meg és stb... Hogy mit tegyél hogyan mondjad el, ez jó kérdés.
2012. jún. 8. 22:06
 8/53 A kérdező kommentje:
Olyan 6-7 hónapja tervezzük a közös jövőt. Igen gondolkodtam a házassági szerződésen de kellemetlennek érezem. Egyébként nem tudja konkrétan mennyi a fizetésem. Sohasem hazudtam neki, annyit mondtam hogy a projektek sikerességétől függően van bónusz mindig, ez igaz is, nem részleteztem hogy konkrétan mennyi.
2012. jún. 8. 22:15
 9/53 anonim ***** válasza:
100%
Én nem érezném kellemetlennek a szerződést.Egyébként én írtam neked.Több ismerősöm is ráfaragott már és csak évekig húzódnak az ilyen csatározások.Persze nem így kell hozzáállni egy kapcsolathoz,hogy ha osztozni kell,akkor ki,mit vitt,de én mégis azt gondolom,hogy jobb megelőzni a "bajt".Tudod,az emberek néha kifordulnak önmagukból.Az én párom nem sértődne meg és én sem venném zokon,ha ő íratna alá velem egy ilyen szerződést.Azért mégis 11 millió Ft-ról beszélünk,nem 11 ezerről....
2012. jún. 8. 22:20
 10/53 anonim ***** válasza:
87%

Mivel nem tudhatom, hogy a barátnőd kiféle-miféle, ezért elképzeltem a helyzetet, hogy mi lenne ha a párom csinálta volna ezt velem. Nos, én nem haragudnék azért, hogy eltitkoltad. A te pénzed, semmi közöm nem lenne hozzá. Az egyetlen ami eszembe jutna, hogy vajon miben hazudtál még, de ez azért van, mert a volt párom orrba-szájba hazudott.

Ha felmerült a közös lakás, és lassan bele is vágnátok, akkor azt gondolom ideje elmondani. Hogy hogyan? Hát ezt passzolom. Már csak azért is passz, mert nem tudhatom, hogy ő hogyan reagálna és hogy lehet neki ilyesmit elmondani.

2012. jún. 8. 22:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!