Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Jól teszem, hogy titkolom?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól teszem, hogy titkolom? Vagy nem etikus? Mit tegyek? Hogy mondjam el? 25/F

Figyelt kérdés

Van egy két éves kapcsolatom, elég komoly. Már együtt élünk albérletben, nem rosszul, mindketten dolgozunk de azért nem vagyunk túlzottan eleresztve mindenesetre viszonylag gond nélkül élünk.

Az a helyzet, hogy van egy nagyobb örökségem a számlámon (11 millió forint) Namost erről a párom nem tud, elején azért nem akartam mondani mert nem ismertem és nem akartam, hogy esetleg emiatt szerelmet színleljen vagy megjátsza magát (lehet dobálózni, de tudom hogy nem minden nő ilyen, csak sajnos nincs a homlokukra írva)

A lány vidékről származik, elhanyagolható hozományra számíthat. Anyja háztartásbeli, családja konzervatív tartok attól is hogy ha megtudja majd ő is az akar lenni de nekem nem tetszik a kétpólusú életforma. Bár nem mutatja jelét hogy nem szeretné a munkáját, haladó gondolkodású.

A jövőnket együtt tervezzük, sokat beszélünk róla. Amikor ház/lakásvásárlásra terelődik a szó kínosan érzem magam, nem akarok hazudni neki ezért mindig diplomatikusan foglalok állást. De már nem tudom meddig bírom, rosszul esik hallgatni hogy évi 300 ezer forintos spórolásokat számolgat közös házra/lakásra. Én is szívesebben laknék egy szebb otthonban.

Mielőtt hülyéznétek hogy mégis albiban vagyunk a pénz állampapírban van, a kamata magasan fedezi az albérletet (ő úgy tudja annyival többet keresek).

2012. jún. 8. 21:46
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Szerintem meglepődne. Egyébként már elmondanám, csak nem tudom hogyan. Olyan hülye helyzet ez.
2012. jún. 8. 22:24
 12/53 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem fontold meg magadban, hogy tényleg ő e az igazi.nem rosszból, de 100%, hogy vele fogod leélni az egész életed?csak mert egy férfi 25 évesen nagyon fiatal még az elköteleződéshez.Így én addig a pontig simán végig hallgatnék, ha már eddig ez volt, amíg a gyerek kérdés szóba nem jön.Mert a saját lakás akkor kell igazán.Bár azért azt sem árt figyelmen kívül hagynod, hogy ha ez tényleg lakás célú pénz, akkor soha jobbkor nem tudsz ingatlanba fektetni, mint most, mert lényegesen jobbat/nagyobbat kapsz ennyiből.Én vennék egy pici lakást a feléből, a többit tovább tartanám ott ahol eddig volt.Egy első lakásnak valót kaptok ennek a feléért.Azt újítgathatjátok, így valamennyi hozam megmarad továbbra is, és nyereség továbbá, hogy nem kell albira költeni.Szerintem meg hagyjuk már ezt a "ha eddig nem mondtad el, akkor elhagynálak"-nincs igazából közünk egy kapcsolatban a másik bankszámlájához.Mi házasságra készülünk, de fogalmam sincs, hogy pontosan mennyit keres a vőlegényem, csak kb. van sejtésem.Most fordult komolyra, ezért most mondod el.És pont.Ez nem a "nagy bizalom" próba.ennyit kaptál arra hogy elkezd az életed, és hidd el nem gáz, hogy nem akartál hirtelen döntéseket hozni vele kapcsolatban.Ezt úgy írom, hogy lány vagyok.Mi eleve úgy gondolkodunk, hogy egyáltalán nem számolunk arra, hogy egyszer majd öröklünk.Ki tudja addig mi lesz, úgy kell viselkedni, mintha ez soha nem történne meg.

Az pedig, hogy elvárod h dolgozzon, teljesen jogos, lehet ha az ő anyukája dolgozott volna, most egy lakással tudnák indítani.Annyira nem bőkezű a világ, hogy ne lenne szükség két keresetre.

2012. jún. 8. 22:24
 13/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezt túlbonyolítani.Elmondod neki,hogy ez van,van ennyi,meg ennyi pénzed és kész.Amúgy pedig az előttem válaszolónak igaza van abban,hogy nem is biztos,hogy együtt maradtok...
2012. jún. 8. 22:28
 14/53 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legegyszerűbb, ha elmondod neki, vesztek egy ingatlant és nagyjából olyan tulajdoni hányadot állapítotok meg, amilyen arányban pénzt tettetek bele. Ez semmi extrával nem jár, az ügyvédnek jelezni kell, ő majd így készíti el a szerződést.

Ha valami gebasz lenne később, akkor legrosszabb esetben eladjátok az ingatlant és ismét mindenki pénzénél lesz. Ha minden jól megy, akkor meg úgysincs jelentősége, hogy kinek a nevén van.

Mivel még nem vagytok házasok (ha jól értettem), a tulajdoni hányad valós dolog, tehát nem fog se később házasság vagy válás során sem másfelé tolódni az arány. Ha már esküvő után történik a vásárlás, akkor viszont már fele-fele, függetlenül attól, hogy milyen tulajdoni hányadot jegyeztettek be, vagy ki mennyi pénzt tett bele.

2012. jún. 8. 22:29
 15/53 anonim ***** válasza:
49%
Minden hónapban átvágod saját magad a hülyeség miatt.....Saját lakásod lenne nem kellene albérletet fizetni megmaradna elég sok lóvé.de nem te inkább fizeted az albérletet és hazudsz 2 éve.én nem maradnék veled ha kiderülne....vannak normálisabb megoldások is!!!!11 millio ft miatt ilyen csúnyán viselkedni........:(
2012. jún. 8. 22:33
 16/53 anonim ***** válasza:
68%

A lányok szeretik a romantikát,kinézed az ingatlant,megveszed a saját nevedre,elviszed,megmutatod,neki,hogy drágám,ez a miénk.

Eszi,nem eszi,nem kap mást.Ez a te örökséged,téged illet,miért kellene emiatt magyarázkodnod,vagy szerződést kötnöd?

2012. jún. 8. 22:53
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

Még az esetleges esküvő előtt vegyél TE egy lakást/házat. A te neveden lesz, és ha neadj'Isten váltok, akkor nem kell osztozkodni.

Ha meg együtt maradtok, akkor nem tök mindegy, hogy kié a lakás.

Más: Nem hiszem, hogy hatalmas botrányt csapn a a bnőd, ha megtudná, hogy van 11 misid. Azért ennyire ne legyünk már naívak.

2012. jún. 8. 23:02
 18/53 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem elmondhatod már neki. Megmondod egy esti vacsi után, hogy szívem, van egy meglepetésem, nekem van pénzem lakásra, keressünk egy saját otthont.

Én nagyon boldog lennék. Egyébként egyik barátom is ezt csinálta, neki még fiatal tini korában a szülei vettek egy házat, de nem akarta elmondani a barátnőjének amíg nem fordul komolyra a dolog. Amikor komolyra fordult, elkezdtek tervezgetni, elmondta a párjának egy késő esti romantikus séta alkalmával, hogy képzelje csak, már régóta tartogat egy nagy meglepetést: van egy háza, amit szeretne vele megosztani, az életével együtt.

Ennyi.

Egyébként persze, rákérdezne, hogy miért nem mondtad előbb, de nem kell túlspilázni, elmondod, hogy egyszerűen vártál a tökéletes pillanatra. Mivel 6-7 hónapja tervezitek csak a közös jövőt (mert egy albérlet még nem elköteleződés), akkor az még nem olyan sok, hogy kiakadjon.

Nem csak a pénzéhes lányok örülnek annak, ha nem kell évi 300 ezret kuporgatni a lakásra. Minden lány örülne neki, max van aki nem vallja be, hogy nem örülne, hogy a párja közli, kicsim milliomos vagyok. Ettől még szeret, de okos és tudja, hogy a 11 millióból lehet lakást venni anélkül, hogy évekig zsíros kenyeret ennétek egy albiban.

Egyébként tény és való: csináltass szerződést, ha házasságról van szó, hogy kié mit, azaz házassági szerződést. Ez ma bevett dolog, én nem sértődnék meg rajta, mivel manapság csak az a házasság biztosan a sírig tartó, ahol már el vannak temetve a felek és nem váltak el előtte....

2012. jún. 8. 23:04
 19/53 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként ez a duma, hogy "hát én szakítanék és haragudnék mert nem voltál őszinte" kb. olyan, mint a szépségkirálynő választásokon a "világbéke".

Magyarul: van az a válasz, amit mindenki vár: "hát szakítanék mert nem bíztál bennem, nekem nem fontos a pénz, csak a bizalom"

És van az a válasz, amely őszinte: "Hát, ez most meglepett, de nagyon örülök neki"

2012. jún. 8. 23:07
 20/53 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem két év alatt bebizonyította hogy nem a pénz miatt van veled.Ha bízol benne akkor ne titkold el ezt a dolgot bár lehet haragudni fog rád amiért ezt eltitkoltad

Egyébként mi a baj ha valaki háztartásbeli?Nem könnyű az sem,mosni,főzni,takarítani stb plusz a gyerekkel is foglalkozni(ha van)nem egy lányálom hidd el

2012. jún. 8. 23:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!