Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az ideális kor a házasodáshoz?
Régen ugyebár nagyon hamar, 18 éves kor alatt elkeltek a lányok, hamar szültek is, de manapság hogy megy ez? 20-30 között? A biológiai óra ketyeg, de SZERINTETEK milyen idősen van kész az ember gyereket vállalni, családot alapítani? Manapság már azt az embert nézik le, aki 19-20 évesen férjhez megy/nőül vesz valakit. Ez jól van így?
Ti hány évesen lettetek eljegyezve? Mikor jött az első baba? Esetleg hogy érzitek, mikor ér meg rá az ember?
Előre is köszönöm! 19l
Mondanám, hogy amikor kérik az embert:))
Akkor volna értelme házasodni, mikor a munkájában az ember elért egy egzisztenciát, tehát tud a családalapításra koncentrálni. De mára fellazult minden. Vannak, akik tizenévesen összeköltöznek, aztán élnek házasság nélkül, közben már 2 gyermek is megszületik. A munkahelyi egzisztencia is vagy van, fél év múlva már nincs.
Lakást szerezni sem könnyű ma már, van aki egész életét albérletben éli, nem várhat a házasodással addig, míg fészket rak a családjának. Szóval ma nem hagyományok szerint élünk már.
Házasodni két komoly felfogású ember házasodjon, s ez valakinél már 20 éves korban bekövetkezik, más még 35 évesen is éretlen, megbízhatatlan.
Én 27 évesen házasodtam, szerettem volna már korábban, de nem találtam megbízható társat. A férjemre viszont lehetett építeni, s hosszú évek óta élünk szeretetben. De a baba jött is azonnal, mert úgy éreztem, itt az ideje, decemberben házasodtunk, s októberben megszületett a kisfiunk, 2 év múlva a kislányunk. Mint a mesében:))
Úgy gondolom más a biológia érettség és más az lelki.
Teszem azt egy lány 14 éves kortól(mondjuk) képes biológiailag szülni, de nincs meg a lelki érettsége.
Hogy ez mikor van meg egy emberenek erre nincs recept. Ismerek embereket, akik komoly és érett felfogással rendelkeznek 18 évesen, míg ismerek olyat, aki 30 felett sem az.
Egyébként vicces amit valaki írt, de van benne igazság: az ember lánya akkor házasodik, ha megkérik :D
Abban nem értek egyet, hogy egzisztenciálisan rendben kell lennie az embernek, legyen lakása, autó, stb.
Úgy vélem, ha van két szorgalmas ember, akik akarnak dolgozni, nem lusták, vannak céljaik, akkor erre lehet építeni, mert meg fogják találni mindig az utat.
24- eljegyzés
26 -házasság
29 -szülés
Az ideális kor mindenkinél más, kapcsolata, életútja függvénye.
Nőknél: kb. 28-34-ig
Férfiaknál: 30-36-ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!