Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves korban ideális az eljegyzés?
Kedves 17 éves lány! Nagyon fiatal vagy még, szerintem semmiképpen ne kösd le magad még egy férfi mellett, ne sértődj meg, de még gyerek vagy! Tudom, hogy érettebbnek érzed magad (én is annak éreztem magam ilyen koromban), de hidd el, annyi csodálatos dolog vár még rád ebben az életben, hogy kár lenne ilyen súlyos, komoly döntést hoznod 17 évesen! Hallgass rám és mondd meg a párodnak, hogy ha szeret, akkor vár még egy kicsit (legalább, amíg nem leszel főiskolás). Semmit ne hamarkodj el, lehettek együtt komoly elkötelezettség nélkül is, ez már a 21. század!
Minden jót neked!
szia!
Részben igaza van az előttem szólónak ; csak én már megint azt nem értem, hogy az "eljegyzés" miért elkötelezettség? Attól ugyanúgy lehet tanulni, ugyanolyan maradsz , nem jönnek ki a pattanások rajtad... már bocs , hogy a végét elbagatellizálom. Viszont az tényleg igaz, hogy "lakva ismerszik meg az ember" , és nagyon -nagyon érdemes először összeköltözni. Jó, ez tudom macerás, de nem saját lakásra gondolok. Az albi miatt sokaknak ellenérzetük van , de egy olcsó albi fél évig megteszi azért, hogy jobban kiismerjétek egymást; de ha modernebbek a szülők , akár egyiknél vagy másiknál is tudnátok lenni.A gyerek meg egy 17 éves lánynak... háát, tudom kisbaba meg aranyos; de bizony a gyerekvállaláshoz is 3 fontos dolog kell: pénz, pénz , pénz....
az eljegyzés szerintem bármikor megtörténhet, az még nem jelenti azt, hogy rögtön össze is kell házasodni..
egyébként én is 17 vagyok most, és én sem tudnám elképzelni, hogy csak 26-27-28 (esetleg 30..) évesen szüljek..olyan 23-24 (amikor lediplomázok) évesen lenne jó az elsőt.
Ideális kor nincs. Hiszen gondoljunk bele, voltak olyan idők, amikor megszületett egy lánygyermek, rögtön eljegyezték.
Gyűrűt váltani lehet, nagyon szép gesztus, ha kapsz a párodtól, de mivel tovább akarsz tanulni, és csak 17 éves vagy, házasodni úgysem most fogtok. Ha esetleg szétmenne a kapcsolat (persze, soha ne legyen így, teljesüljenek szépen az álmaitok), a gyűrűt vissza lehet adni.
Mi a párommal másfél évig jártunk, utána volt egy szűk családi körös eljegyzés, ekkor összeköltöztünk, esküvőt még nem tartottunk, mert mindig jött valami fontosabb, amire inkább költöttünk. Ha szeretitek egymást, mindenféle cécó nélkül is jó lesz a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!