Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen anyagi helyzeted volt neked vagy a párodnak, amikor megtörtént az eljegyzés?
Ha nem tul személyes a kérdés kérlek válaszolj.
Mi 2o évesek vagyunk, lassan 21, és szeretnénk komolyabbra forditani a kapcsolatunkat, DE se közös lakásunk, se semmi. A párom dolgozik, én tanulok, szüleimnél lakunk. Egyre többet gondolkodom, hogy megéri-e igy az eljegyzés. Kérem akik tapasztaltak, mondják el a véleményüket. Köszönöm.
Eljegyzéshez nem kell komoly összeg.
Egy gyűrű,vagy egy pár gyűrű hacsak nem gyémánt,akkor párezer forintból megvan.Más nem kell.
először is grat:)
másodszor az eljegyzés nem jelenti h 1 éven belül el kell h vegyen! tehát az semmilyen kötelezettséggel nem jár!
ha majd lesz pénzetek akk összeházasodtok! addig csak jegyben jártok:)
20/L 3,5éve kapcsban:)
Szerintem az eljegyzésnek nincs köze az anyagi helyzethez.
Az esküvőnek, házasságnak már inkább (és legfőképp a gyerekvállalásnak!). Az eljegyzés egy gesztus, semmilyen hivatalos jelentősége nincs. Megtehetitek, ámbár én 20-21 évesen nem ezzel foglalkoznék, hiszen még 4-5 év minimum kell ahhoz, hogy komolyan el tudjátok-e dönteni, együtt maradtok-e. (Együttélés, munkák, érettebbé válás stb.) Egy eljegyzést felbontani mindig kellemetlenebb, mint ha "csak" párkapcsolatból léptek ki. Én várnék vele. De ez nem az anyagiakon múlik, hanem a korotokon. (És nem vagyok valami matróna, 26 vagyok.) :)
Mi szerencsések vagyunk,jó bére volt mindkettőnknek,és a férjem lakásában éltünk együtt néhány hónapja.1 hónap múlva összeházasodtunk,és sem az eljegyzésből nem csináltunk népünnepélyt,sem az esküvőnk nem volt milliós fényűzés,mégis gyönyörű volt,és megható.Ehhez tehát nem feltétlenül kell sok pénz.Viszont,ha a közeljövőben gyermeket is szeretnétek,az már nehezebb dió.
Mindenesetre sok boldogságot kívánok nektek,akárhogyan is döntötök,de az eljegyzésnek csak akkor van értelme,ha tényleg össze is házasodtok,nem csak 5 év múlva(ja,és mi összesen nem vagyunk együtt 4 éve,úgyhogy én a korotokat sem érzem akadálynak:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!