Ez így ideális és megvalósítható?
Most 21/L vagyok.
23 éves koromra szeretném befejezni az egyetemet.
23-24 éves korom körül összeházasodni a párommal, majd ekkor saját házba költözni. (A saját ház már megépült, csak ki kell egészíteni egy szobával és garázzsal, mert így még kicsi egy család számára.)
A házhoz a hozzáépítést szeretnénk megcsinálni legkésőbb 26 éves koromra.
27-28 évesen szeretnénk belevágni a babaprojektbe, persze csak akkor, ha már megvolt előtte 3 év munkaviszonyom. Szeretnék két gyerkőcöt 32 éves koromig megszülni. És aztán boldogan élni, míg... :)
Azt szokták mondani: ember tervez Isten végez.
Jól hangzik az egész, de soha ne éld bele magad!
A terv nyerő, nekem tetszik. De sajnos a mai világban beleköphet a légy több ponton is a levesedbe. ha nem szeretnéd, hogy összedőljön benned az illúzió, ne olvasd tovább már az írásom. Ha érdekel, hogy hol csúszhat a terv, akkor:
pl: a, párod még esküvő előtt közli, hogy még élni szeretne, megtetszett neki egy lány, mást is ki a akar próbálni, mégsem vesz el
b., vagy nem találsz munkát 2-2,5 évig, sajnos ez előfordulhat ma Magyarországon, ekkor a hozzáépítés és a gyerekprojekt csúszik
c., vagy a baba nem akar megérkezni akkor, amikor már szeretnétek, csak pl. 2 év múlva
4-es hozzászólónak: Igen, tudom, hogy közbejöhet valami. Az a) ellen nem tudok mit tenni, ha így alakul, akkor annyit tudok, hogy jobb, ha esküvő előtt dől el, mint utána. Bár remélem, ilyenre nem kerül sor, már évek óta együtt vagyunk és együtt is élünk.
Ha állást nem kapok, akkor a szüleim családi vállalkozásában tudok dolgozni, emiatt annyira ezért nem izgulok.
A baba projekt meg tényleg csúszhat, de 5 év alatt csak összejön. Ha meg nem, léteznek más megoldások is (pl. örökbefogadás).
Köszönöm a válaszod és hogy felhívtad ezekre a dolgokra a figyelmem. :)
Aztán a terv csak terv, megvalósulása nem biztos. :)
23 évesen akartam diplomázni. 25 vagyok, még mindig nem végeztem.
Suli után dolgozni akartam, hogy így fizessük ki az esküvőt. Nem jött össze, még az egyetem alatt megházasodtam, munkám meg még nincs.
Inkább ne tervezz, mert szörnyen bosszantó, ha nem jön össze!
4. vagyok, akkor valószínű sikerülni fog, amúgy igen, a baba 2-3 éven belül biztos összejön, ha azonnal nem is.
Szerencsés vagy, meg normális is.
Ugyanezek voltak a terveim ennyi idősen.
Akkor 2 éve voltam együtt az exemmel.
Még 2 évet lehuztunk,már épp végerztem volna amikor rájöttem hogy anh ezt nem,nem illünk össze.Pedig már esküvő volt tervben.
Igy végeztem a sulival 23 évesen,belekezdtem egy másikba (összeillőek,de külföldre jobb a mostani).
Megismerkedtem párommal,26 vagyok,élem világom,semmi nincs tervben,csak hogy maradjunk ennyire boldogok mint most,többi majd jön magától.
Szia!
Tulajdonképpen teljesen reális terv, és vállalható. 2 dolog van mai miatt nem jöhet össze a dolog. Az egyik az, hogy nem találsz munkát vagy nem olyat ami a terv alapján elegendő lenne anyagilag és pl. emiatt tolódik a babprojekt mert minimálbérrel elmenni gyesre nem a legjobb dolog, nem árt dolgozni előtt egy pár évet ahol lehet lépkedni a szamárlétrán persze a mai világban kérdés hogy lesz e holnap munkahelyed. A másik pedig, hogy a párod a párod lesz-e még akkor amikorra ezt az egészet szeretnéd és ő is így gondolja-e. Nagyon sokminden közbejöhet és rengeteg minden csak együttlakásnál derül ki. Sok kapcsolat ment már zátonyra mert míg jártak minden oké volt, de amikor összeköltöztek borult minden mert nem bírtak összeférni. Vedd bele azért. most vagy 21 éves, az életed első fontosabb tervét 5 év múlva tervezed (lakáshoz hozzáépítés) ehhez tőke kell és közös célok. 5 év rengeteg idő még akkor is ha ennyi ideje vagytok együtt. Nem mondom hogy nem lehet megcsinálni, és kívánom hogy sikerüljön, de rengeteg meló lesz vele és nem lesz minden szivárványszínű és cukormázzal borított. Ha valóban ezt szeretnéd, akkor menni fog, és ha a párod is ezt akarja akkor pedig még jobb. Kitartást, és sok sikert kívánok Nektek! :) 10 év múlva várjuk a fejleményeket, hogy sikerült-e ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!