Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire függ az eljegyzés a pénztől?
22 éves lány vagyok, a párom 25, több mint egy éve vagyunk együtt és nagyon jó a kapcsolatunk.
A környezetemben egyre több eljegyzés történik, házasságok, babák születnek. Én pedig még csak egyetemre járok. Persze tudom, hogy alap kell hozzá, a semmire nem lehet jövőt alapozni.
A párom nem az a jövőről beszédes fajta, de amikor beszélgettünk róla, mondta hogy még 2 év van a hiteléből, utána tervezhetünk, mert addig nem lesz pénze, utána tud csak gyűjteni.
Hát nem is tudom... egy hitelhez köti a szerelmünket úgymond. Nekem ez rosszul esett, persze nem akarom sürgetni, csak azért egy év után már illő tisztában lenni a másik szándékával. Úgy éreztem mintha el akarna csitítani ezzel a magyarázattal, tehát még 2 évig ne is reménykedjek?
remélem megértitek...
Nem teljesen értem a sértődésed okát.A párod elmondta,hogy most még két évig hitele van,utána tud lejegyzésre és eküvőre gyűjteni.Vagyis VELED tervez a hitel lejárta után is,sőt esküvőt tervez veled,csak addig nincs kerete arra,hogy ezt megvalósítsa.Ez mi,ha nem a szándék kinyílvánítása,hogy veled akar lenni örökre?
Gondolom meg akarja adni a módját és nem akar az eljegyzés után éveket várni az esküvőre sem,hanem,ha valamit csinál,akkor azt normálisan.Ha most megkérne,akkor azért lennél szomorú,mert még két év minimum mire a felesége lehetsz.
Az együttélés is még ott van előttetek.Ennek a feltételét egyelőre neki kell előteremteni,mivel te még tanulsz,így a közös jövőtökbe csak ő tesz bele. Ez sem kis nyomás,amit 25 évesen nem vesz félvállról.Nem halmoz hitelt hitelre,csakhogy elkápráztasson,logikusan és lépésről lépésre halad.
Attól,hogy a környezetedben rengeteg az eljegyzés te még nem leszel lemaradva semmivel két év múlva sem.
Nem tudom miért panaszkodsz, 1 év az semmi...Azért nem olyan hosszú 1 éves kapcsolat.Inkább örülj neki, hogy valószínűleg 2 év múlva már történik valami!
8 éve vagyok kapcsolatban, eljegyzés és minden ilyesmi nélkül,nem is beszélünk róla, nincs tervben(hiába szeretnék ezt-azt). Akkor én mit szóljak?:)
Igen, 2 évig még ne is reménykedj.Messze vagy még attól, hogy évek óta csak vársz és vársz valami változásra.1 év kapcsolat az csak egy laza járás.
Egyrészt durva, hogy azt írja valaki egy 1 éves kapcsolatra, hogy laza járás...(mondjuk szerintem ebben erősen benne van a válaszoló keserűsége is, hogy nem sikerült 8 év alatt olyan mély benyomást tenni a partnerére, hogy tervezzen vele...)
Hogy válaszoljak is: mi is ugyan ebben a cipőben vagyunk, 2014 közepetáján jár le a hitele a páromnak, utána tervezünk mi is...bár néha már nagyon elfog minket a vágy.
Teljesen megértelek, egy dolgot kivéve, hogy én más sorrendet állítanék fel a helyedben.
Először összeköltözés, pár évig éljetek együtt és ha megy, akkor lehet eljegyzés. Erre pont ideális lenne a hitel lejártáig fennálló 2 évetek. Szerintem gondold át, tényleg lakva ismerszik meg az ember.
Mi 9 hónapja élünk együtt,(és 15 hónapja vagyunk együtt) ezért javaslom ezt.
23N (30F a Párom)
mi már bő két éve éltünk együtt mikor a párom eljegyzett. nem kell ezt siettetni, fiatalok vagytok még, előttetek az élet.
érdemes a másik minden nyűgjét megismerni mielőtt gyűrűt húztok egymás ujjára. sztem sokkal cikibb egy eljegyzést felbontani mint szétköltözni.
várj türelemmel, ez nem lóverseny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!