Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Leánykérés miatt szakítás....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leánykérés miatt szakítás. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Barátommal egy éve vagyunk együtt, tegnap este megkérte a kezem. Nemet mondtam rá több okból is (fiatalok vagyunk, nem sok ideje vagyunk együtt stb.), erre most valószínű, hogy szakít velem. Illetve hát nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de akárhányszor hívom kinyomja, és a legjobb barátja is azt mondta, hogy nem biztos, hogy megbocsát nekem. Mit javasoltok?
2011. dec. 18. 15:44
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok a saját érzéseimmel. Mit gondoltok vajon miért mondtam nemet? :) Már leírtam egy párszor, hogy én 1 év alatt nem tudtam kiismerni , nekem ez kevés idő.
2011. dec. 19. 11:14
 22/33 anonim ***** válasza:
71%
de ha egyszer NEM akarod vele élni az életed, akkor mit aggódsz hogy elhagy-e? minek vagy vele egyáltalán?
2011. dec. 19. 13:43
 23/33 A kérdező kommentje:
Félreértitek. Még korainak érzem azt, hogy eljegyezzük egymást, ez minden. 1 éve járunk, ráadásul nem egyszer szóba került a dolog, hogy nálam a diploma az első, csak is utána jöhetnek ilyenek. Nem élünk együtt, nem költöztünk össze, semmi ilyesmi. Ezt fogjátok fel. Ne csűrjétek csavarjátok, mert a NEM , nem egyenlő azzal, hogy nem szeretem, simán én ezt most még nem akarom. Remélem most már érthető.
2011. dec. 19. 13:45
 24/33 anonim ***** válasza:
68%
ha ő lenne az igazi, akkor azt tudnád most is, nem kellenének még évek, meg kifogások hogy rájöjj, és ez a lényeg. szóval egyáltalán ne lepődj meg rajta ha elhagy
2011. dec. 19. 14:16
 25/33 anonim ***** válasza:
79%
persze ezzel nem azt akartam mondani hogy rosszul döntöttél, egyáltalán nem, felelősen gondolkozol, ha előbb össze akarnál vele költözni, meg a többi amit írtál. csakhogy a barátoddal csúnyán félreértettétek egymást, valószínűleg ő valami megerősítést várt, amit nemhogy nem adtál meg neki, hanem egy nagy pofont kapott. biztos, hogy érthetően elmondtad neki az érveidet? vagy csak egyszerűen neki nem azt jelenti az eljegyzés mint neked? még vár rátok egy nagy beszélgetés, de szerintem ne számíts sok jóra
2011. dec. 19. 14:20
 26/33 A kérdező kommentje:
Már beszéltünk és elmondtam neki, hogy mi van. Ő is elmondta, hogy igazából főleg ilyen nagy fellángolás volt neki - amit korábban írtam is, hogy sejtem, hogy így van - mivel a legjobb barátjának is egy hónapja volt és ezek mindig mindent együtt csinálnak. Mondta, hogy igazából annyira nem gondolkozott csak úgy hirtelen jó ötletnek tűnt. Én meg egy kicsit lassúbb ember vagyok, és nekem azt senki ne akarja bemesélni, hogy akivel eddig életében járt azzal mind házasságot terveztek, mert azt úgy sem fogom elhinni :D nálam először legyen az összeköltözés meg némi kilátás a jövőre , nem vagyok ez a "random este Vegasban és házasodjunk" típusú ember.
2011. dec. 19. 14:30
 27/33 anonim ***** válasza:
82%

hát ez durva, hogy végig se gondolta, hanem csak úgy... elég éretlen.

így mondjuk már nem gondolom hogy tényleg nagy sebet ejtettél volna neki. más dolgokban is ilyen felelőtlen?

2011. dec. 19. 14:36
 28/33 A kérdező kommentje:
Egy kicsit igen. Amúgy egy elég ambiciózus, művelt emberről van szó, csak eléggé szereti még az ilyen random dolgokat. Csak hát ugye azt felejti el, hogy pl a barátja 4 éve él együtt a jelenlegi párjával, mi meg cirka egy éve járunk. Mondtam neki, hogy nem magával a kéréssel van baj, hanem a meggondolatlansággal. Ha mondjuk 2 év múlva teszi fel a kérdést, akkor már valószínű, hogy igent mondok, de most ilyen körülmények között, amikor úgy is tudom, hogy nem feltétlenül komolyak a szándékai nem várhatja el tőlem, hogy fejest ugorjak egy ilyen komoly döntésbe.
2011. dec. 19. 14:41
 29/33 anonim ***** válasza:
61%

Ez esetben összeilletek, már bocs.

Ő egyet gondol, megkéri a kezed, te egyet gondolsz, nem-et mondasz.

Nekem is volt egy "fellángolása" (ahogy Te fogalmazol) a páromnak 18 évesen, hogy legyen eljegyzés, végül átbeszéltük, akkor nem lett. De az érzései komolyak voltak, csak nem gondolta át az értelmét, hogy akkor minek. (se egyetem, se lakás, se se se...)

De ha mindent átgondoltam volna és összevetek, akkor is igen-t mondtam volna, mert Ő az az ember akit egy nem-el tudom, hogy nagyon földbe lehetne dönteni.

Esetetekben nem történt semmi, végül is nincs dráma, ő nem gondolta komolyan, Te meg nem akartad. Mi a gond?

21-L

2011. dec. 19. 14:49
 30/33 anonim ***** válasza:
hát, ha átbeszéltétek és megértett téged akkor nincs gond. remélhetőleg egy pár év múlva lesz még bátorsága hozzá, hogy megint megkérjen, ha már komolyan is gondolja
2011. dec. 19. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!