Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebbol mar soha nem lesz eskuvo?
En 24eves vagyok,parom26 5eve vagyunk eggyutt,eddig szamitasba sem jott az eskuvo,hisz mind ketten tanultunk,de mostmar mind 2en vegeztunk a tanulmanyokkal es dolgozunk kb1 o pedig 2eve.
Mindig olyanokat mondott,hogy soha nem akar mas lanyt,es tenyleg nagyon jol osszeszoktunk,bar nem elutunk eggyutt!
Most jon a kanyar:parom huga aki velem egy idos,bejelnetettek .hogy osszehazasodik a bartjaval akivel 1,5eve jarnak(ok a lany bartaja mar 31eves).Borzaszto roszul esik,hisz a baratom az idosebb gyerek,miert nem neki lesz hamarabb eskuvo?Azt mondja a szulei megkerdeztek tolle,hogy nem akar-e o nosulni,de azt mondta meg nem.erre a szulok azt mondtak de akkor jo 2evig nem tudnak egy ujabb eskuvot osszehozni (anyagi okok)De engem miert nem kerdeztek meg?en vegulis nem kerhetem meg az o kezet.Nem tudom milyen keppel fogom vegigcsinalni a sogornom eskuvojet.Mit tehetek?
Ha a barátod még nem akar nősülni,akkor miért baj,hogy a hugának előbb lesz esküvője?
Talán mégsem olyan biztos abban,hogy te vagy neki a megfelelő feleség? Vagy csak még nem akar teljes lekötöttséget. Esetleg előbb anyagilag akar jobban állni.
Pl. azt, hogy ne irigykedj! Azt írtad, h nem éltek együtt. Előbb mondjuk érdemes lenne összeköltözni, kipróbálni, hogy úgy milyen az élet!
Nyilván a húg pasija 31 éves korára már megteremtett magának egy egzisztenciát (lakás, stb), így gyakorlatilag semmi nem akadályozza az esküvőt. Meg ezt a dolgot egymás közt kéne megbeszélnetek, és ha mondjuk 2 év múlva mész férjhez, akkor sem fogsz lemaradni semmiről.
Èn csak azt nem értem, hogy miért hiszik azt emberek, hogy egy papír miatt még jobb lesz minden. Miért kell elsietni? Csak 24 vagy, a barátod 26, van még idötök... a házasság nem garancia semmire, attól még lehet minden szép és jó, hogy vártok még. Ha eddig jó volt, ez ne okozzon köztetek problémát... legalább kipróbálhatjátok a házasság nélküli együttélést, ami azért más lesz, mint a különélés. Szerintem.
26/L
Akkor a húga esküvője éppen kapóra fog jönni, hogy előhozakodj az érzéseiddel... használd okosan ezt a lehetőséget és tudj meg mindent kettőtökről, és arról hogy mit gondol az esküvőről, miért nem akarja még...stb.. és ha nem tetszik, akkor keress mást amíg van választék :)
De lefogadom neki ez most így kényelmes, és nem akarja a függetlenségét feladni
Bár lenne egy olyan megjegyzésem feléd, ami biztos hogy nem fog jól esni de ne a szülőktől várjátok el hogy kifizessék az esküvő számláját, sem részben sem egészben. Az ajándékozás nem ott kezdődik, hogy elvárás, hanem ajándék (meglepetés). Ha kifizetik - önmaguktól ajánlják fel- az ajándék, ha kikényszeríted, kizsarolod, az már szerintem neked sem fog jól esni! Ja és az önállóság ott kezdődik, hogy már nem élősködünk a szülőkön...sem érzelmileg sem anyagilag már nem függünk tőlük, ugye érted?
28N
*De engem miert nem kerdeztek meg?
Mert nem te vagy a gyerekük. Te pillanatnyilag "csak" egy barátnő vagy, nem családtag, akinek bármi köze lenne az anyagi helyzetükhöz.
Másrészt: ha lenne gyerekem, az ő véleménye érdekelne esküvőügyben. Tök mindegy, hogy te mit szeretnél, ha ő nem azt szeretné. Te megvitatod a TE szüleiddel ezt a témát, ő meg az övéivel.
Viszont: igaz, hogy nem kérheted meg a kezét, DE a terveiről igenis megkérdezheted, és elmondhatod, hogy te mit szeretnél. Ha elhagy, nem emiatt hagy el. Ha meg nem egyeznek a terveitek, jobb, ha mihamarabb kiderül. 24 éves vagy, 5 évet tettél a kapcsolatba, ha 30 évesen hagy el (vagy te őt), nem lesz ennyi időd, ha szeretnél gyereket meg családot. Jobb mielőbb tisztázni az ilyesmit.
Én azt nem értem, hogy mindketten felnőtt emberek vagytok önálló keresettel és elvárjátok, hogy a szülők fizessék ki az esküvőtöket???
Az más, ha magunktól szeretnének valamennyit adni az esküvőn, de elvárni, hogy az elejétől fogva ők fizessenek mindent??
Mi párommal minimálbéren vagyunk, de lesült volna a bőr a képünkről, ha szüleinken élősködtünk volna.
Így halasztottuk az esküvőt fél évvel, hogy összejöjjön a pénz egy szerény összejövetelre, de legalább nincs bennünk rossz érzés, hisz mi magunk fizettük javarészét.
Ja és még egy dolog:
ha esetleg idén lenen esküvőtök és jövőre elválnátok az nem lenne ciki, hogy 27 évesen elvált nő vagy? Tudod a papír nem garancia semmire sem... (sajna)
*miért hiszik azt emberek, hogy egy papír miatt még jobb lesz minden. Miért kell elsietni?
5 év után nem nevezném elsietésnek...
Amúgy tényleg nem lesz jobb a papírtól, de a papír a végleges elköteleződés szándékát testesíti meg. Az nem baj, ha a pár egyik tagja sem akar elköteleződni, de az igen, ha az egyik akar, a másik meg nem (mint jelen esetben). Mert szerintem akkor jobb, ha mielőbb kiderül, és aki el akar köteleződni, tud dönteni (ehhez joga van!), hogy megy vagy marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!