Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen az anyósom? És egyáltalán minden anyós így viselkedik?
Nem rég volt az eljegyzésünk a párommal és még ebbe is bele akar szólni. Most az lényegtelen hogy miért, de beleszólt, ráadásul megsértődve is adta elő, amire már nem tudtunk mit reagálni...Én csak azt nem értem, miért nem lehet ez csak a mi dolgunk a párommal, miért kell ebbe is beleszólni és megmondani hogy ő hogyan szerette volna?Nem az a lényeg hogy mi hogyan szeretnénk, az esküvőnkön is megfog sértődni ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné?
Párom egyszerűen konfliktuskerülő, nem akar vitatkozni és ezért nem szólt rá egy szót sem, hogy igazságtalannak érzi..
Én sajnos már látom lelki szemeim előtt a jövőnket, jön a gyerek, a gondok, ez az és majd akkor is jogot fog érezni beleszólni. (esetleg még meg is sértődik) Nem értem miért nem lehet hagyni minket, had éljük az életünket anélkül hogy nekik megkéne tökéletesen felelnünk?
Ha valakinek van hasonló története az is meséljen, abból is lehet tanulni:)
kedves utolsó előtti! ez azért egy kicsit sok....én biztos hogy ott azonnal helyreraktam volna, pedig eléggé béketűrő ember vagyok:@ foglalkozzon a saját gyűrűjével ne a tiétekkel...
kedves utolsó válaszoló! Nem értem miért kérsz bocsánatot, de tényleg:D egyetértek mindennel amit írtál, ésszel kell kezelni ezt a helyzetet mert ha nem, az eléggé csúnya családi vitákat robbanthat ki..és ne adj isten még a végén nem találkozna a gyerek a nagymamával...
Hát az én anyósom is ilyen. Mindenbe beleszól, megszabja, hogy milyen legyen a lakásunk, megszabja, hogy mire mennyit költsünk, stb. Én tűrtem, tűrtem, csak nyeltem a beszólásait folyamatosan, de egyszer az egész család előtt úgy beszólt nekem, hogy ellene fordult mindenki. Egy esküvőn kijelentette, hogy az ő fia akkor fog házasodni, amikor ő megmondja, mert még fiatal és ne is álmodjak róla kb. Mindenki mellém állt, még a párom is, hogy ez azért durva, és igensi, majd ő eldönti, és egy jó ideig nem is megyünk hozzájuk. Majd jött a nyálas rész, a nyakamba borult, és bocsánatot kért és bevallotta a párom előtt, hogy féltékeny, majd mikor kettesben maradtunk hipnotizálni kezdett, hogy én azért vagyok ilyen érzékeny és lelkiszegény, mert elváltak a szüleim blabla... és hogy azért nekem is elég rossz stílusom van :S Én néztem, hogy miről beszél, mert sosem veszekedtem senkivel sem a családból, ráadásul, hogy kerül ez ide, de hagytam és elmosolyodtam magam, és erőt vettem magamon, és annyit mondtam, hogy "sajnálom magát", majd kifejtettem nagyon szépen részletesen a véleményemet. Rögtön odament a páromhoz és azt mondta neki, hogy elhatározta, ezentúl szeretni fog. A párom mondta neki, hogy nem kell szeretni, csak fogadjon el. Én persze ezt csak taktikának véltem. Mindegy utána mások előtt kinyalta a fenekem, leste minden kívánságom, de hát én éreztem, hogy ez csak színjáték, mert haragszik rá az egész család. Aztán most fél évvel később a botrány után odáig jutottunk, hogy nekem is viszonylag jó a véleményem róla, meg ő is szerintem őszintén kedvel, persze most is vannak beszólásai, de hát ő ilyen. A recept az volt, hogy mindenre, mindenre, amit ő szidott a lakásban, azt mondtam, hogy NEKÜNK ezt tetszik! A páromra mosolyogtam és ő is kihangsúlyozta: igen anya, nekünk ez tetszik! Ha az anyós ajánl valamit, akkor arra persze mindig azt mondom, hogy " hm, ez tényleg jó" -még ha nem is!
Az én párom is konfliktuskerülő, de eggyel tudtunk hatni az anyósra úgy, hogy még veszekedni sem kellett: Nem mentünk hozzájuk látogatóba, még a fia sem egyedül, ha valami rosszat mondtak, csináltak mkor ott voltunk náluk, fogtuk magunkat, összepakoltunk és eljöttünk... Így megtanulta, ha gerjeszti a feszültséget, akkor nem találkozik a fiával!
Szerintem beszélj mindenképpen pároddal, mert ez így csak rosszabb lesz! Tapasztalat!
Az én férjem is konfliktuskerülő, erre anyós oda akarta csődíteni a roma élettársa összes rokonát, miközben kis esküvőt terveztünk!
Volt egy kisebb veszekedésünk, de szerencsére a férjem is a sarkára állt.
Most is néha rendezkedni akar (beleszól/belenyúl ha főzök, ahogy a gyereket nevelem) szerintem hamarosan jön mégegy elbeszélgetés.
Kitartás!
Kicsi és nem puccos esküvőt szerettem volna. Nadrágkosztüm, szűk családi kör.
Anyósom az esküvő előtt (apámmal is volt pár kör, hogy ezt így szeretném és így is lesz) felhívott, hogy de hát csokor...de hát fehér ruha....és fátyol se lesz??
Itt visszakérdeztem, hogy annyira ronda lennék, hogy le kell takarni..?
Nagyon elkezdett röhögni, mondta, hogy ááá, velem nem lehet komolyan beszélni és elköszönt.
Ez a taktika azóta is bevált, ha valamit nagyon akar, úgy forgatom, mintha ő csak viccelődne és még meg is dicsérem a humorát.
Ilyenkor annyira elkezd örülni a dicséretnek, hogy elfelejti, miért nyúzott előtte :)
Valószínű, hogy azért ilyen az anyósod, mert túl gyakran találkoztok. Milyen időközönként találkozol anyósoddal? Mert szerintem ettől nagyon sok minden függ!
Én kb havi egyszer szoktam anyósommal találkozni, és elég jó a viszonyunk, de azt is tudom, hogy ha gyakrabban taliznék vele, akkor már nem lenne ilyen jó! Szóval szerintem inkább ritkázzátok a találkozást ti is úgy kb havi egyre, és akkor jobb lesz minden! Gondolom, nem egy városban laktok! Mert ha már valaki külön megy a szülőktől, akkor egy másik várost választ, hogy ne tudjon beleszólni mindenbe a szülő! Ha meg elkövettétek azt a baklövést, hogy ugyanabban a városban laktok, mint a szülők, akkor sorry, nagyon sajnálom, akkor mindent csak magatoknak köszönhettek, akkor csak az az egy megoldás van, h egy másik városba mentek lakni, és ez akkor könnyebb, ha albérlet, akkor nehezebb, ha más saját a ház is, szóval mindent bele!
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!