Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen az anyósom? És egyáltalán minden anyós így viselkedik?
Nem rég volt az eljegyzésünk a párommal és még ebbe is bele akar szólni. Most az lényegtelen hogy miért, de beleszólt, ráadásul megsértődve is adta elő, amire már nem tudtunk mit reagálni...Én csak azt nem értem, miért nem lehet ez csak a mi dolgunk a párommal, miért kell ebbe is beleszólni és megmondani hogy ő hogyan szerette volna?Nem az a lényeg hogy mi hogyan szeretnénk, az esküvőnkön is megfog sértődni ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné?
Párom egyszerűen konfliktuskerülő, nem akar vitatkozni és ezért nem szólt rá egy szót sem, hogy igazságtalannak érzi..
Én sajnos már látom lelki szemeim előtt a jövőnket, jön a gyerek, a gondok, ez az és majd akkor is jogot fog érezni beleszólni. (esetleg még meg is sértődik) Nem értem miért nem lehet hagyni minket, had éljük az életünket anélkül hogy nekik megkéne tökéletesen felelnünk?
Ha valakinek van hasonló története az is meséljen, abból is lehet tanulni:)
én írtam utolsónak.
óóóó 100%-ig megértelek! én a mai napig nem feltétken örömmel emlékszem vissza az eljegyzésünkre, ugyanis nekem férjem családja (apja leginkább) nagyon "röghözkötött", szereti a hagyományokat, és eléggé uralkodó típus a családjában.
Namármost a mi eljegyzésünkön nem is férjem kérte meg a kezemet hanem az apja az enyémtől.....tiszta gáz!!! Én mindig romantikus és egyedi lánykérésről álmodtam, erre az volt hogy áthívtakminket családostól és apja megkérdezte apámat hogy odaad-e engem a fiának.....a mai napig sajnálom hogy így elrontotta ezt a szép eseményt azzal hogy ragaszkodott egy ilyen hülyeséghez. Nem volt romantikus, hanem hivatalos volt és anyámék sem tudtak hirtelen köpni-nyelni mert ők sem íg képzelték :)))
Egyébként én anyósom is olyan ám hogy ha szépen mondom akkor is megsértődik, de ez van, a lelkiismeretem tiszta. MINDIG udvariasan hárítottam, akkor is falra másztam a beszólásától, ennek ellenére is megsértődik néha, pusztán azért mert nem fogadom meg amit mond. Hát ezen nem tudok segíteni, ez van.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:35
Nálunk is ugyan ez volt:) Az volt a probléma, hogy nem ültünk össze és nem kérték meg a kezem aputól, hogy nem volt hatalmas buli.És nálunk is az apja erőltette ezt ennyire.
Én közöltem, hogy de mi így szerettük volna, akkor is ezzel jöttek és egyéb furcsa indokokkal..
Nem értem, hogy miért nem tudnak csak simán örülni, hogy komolyan gondoljuk, összeházasodunk és unokáik is lesznek.
Mert ők azt szokták meg hogy ők a szülők, és ti a gyerekek (szerintem) és sajna még nem tudatosult bennük az hogy ez nem így van.
Ne aggódj, idővel majd -ha jól csináljtáok- akkor rá fognak jönni hogy csak papás-mamást játszó gyerekek vagytok, hanem felnőtt érett pár, mint ők :) De ehhez nagyon következetesen kell hozzáállni. Pl. ha kitaláltok vmi szabályt, gyereknevelésben akkor ahhoz tartani kell magatokat, magyarul meg kell mutatnotok hogy felnőttek vagytok saját családdal és fogadják el.
Tudom, nekem sem sikerül 100%-ban de azért valahova már eljutottunk, régebben ennél is durvább volt :)
Hála égnek az én anyósom csak nagyon szitaagyú, és túlságosan segítőkész.
Mi olyan mindent az utolsó-utáni pillanatra hagyó pár vagyunk. Az esküvőnk is ilyen volt, és csak két tanús, és csak bejelentettük hogy lesz, pont. Mondjuk másfél gyerek mellett nem nagyon akartunk cécózni. Sértődés volt, 20percig, aztán elfelejtette, mondjuk az anyám nem, Ő az én "anyósom" ilyen téren. Anyósi segítőkészség a szülés és a gyereknevelésben jelenik meg csak, sajnos a feledékenység miatt ugyan azt kapom meg folyton folyvást...
Viszont néha nem tudom hová tenni, hogy most jó vagy rossz anyósom van. Egyrészt "beteg" és mindent elfelejt(spontán szeleskedik, és figyelmetlen) és mindig minden ismétlődik, ami egy idő után teher pl két hónapig tanulta az asszony nevem kis-kovács lilla éva, és ez nagyon nehéz ám, a lilla pl hírtelen vezetéknevem lett és csak évának akart hívni...(csak példa a név)
Másik oldalról meg tündéri álmodozó, nincs rossz szava, kicsit nem akarok tudomást venni a rossz dolgokról, magyarul a világról ember. Így kicsit nehéz rá számítani.
Szóval nem biztos, hogy csak a házsártos anyós a rossz anyós. Kitartást
Anyós használati utasítása:
Össze kell vele barátkozni, felvenni az ő stílusát és átvenni az irányítást.
Egy tapasztalt anyósidomító. :-D
Utolsó azért kicsit keveri a szezont a fazonnal.....más ha valaki egy szerettével kényszerül konfliktusra és megint más ha életet kell védeni vadidegentől....nagyon buta hasonlat volt, ne haragudj......
Nem lehet csak valakinek beszólni akivel egy család vagyunk. Ésszel kell kezelni a konfliktusokat, nem hangerővel, legalábbis intelligens berkekben. Én írtam már egyébként többször is, én írtam azt is hogy udvariasan de határozottan kell hárítani. Nem nekiesni a "vén szipirtyónak".....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!