Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó az ha a párok előre megbeszélik az eljegyzést?
Nem tudom, én párom tisztában van az ízlésemmel (ill. van, hogy ha látok gyűrűt mondom, hogy mi tetszik, mi nem) és az ujjméretemet is lelesi a többi gyűrűmről. És még sincs előre megbeszélve.
Ez másoknál miért nem megoldott?
És abban ennyi erővel mi a romantikus, hogy te célozgatsz neki, hogy mi tetszik? Miért nem hagyod, hogy maga válasszon?
Egyébként, az én gyűrű választásom kb. egy teljes évig tartott, mert mikor elkezded nézegetni, rájössz, hogy van 500különféle fajta óriási nagy árkülönbségekkel, 10féle fémből, és ezek csak azok, amik már készen vannak, nem a csináltatottak, mert ugye a csináltatottat olyanra tervezed, amilyenre akarod, de annak meg még a belső kerekítése is vagy 10féle lehet, attól függ melyik a kényelmes.
Akkor én is sarkítok. Az összeköltözés sem úgy zajlik, hogy valamelyik fél hívatlanul megjelenik egy bőrönddel a másiknál nem? Akkor a házassági szándék kinyilvánítása miért legyen másabb?
FELNŐTT komoly embereknél ez szóba szokott kerülni, hogy akkor együtt tervezik a jövőt, meg mi is legyen, A fentebb említett dolgok miatt aztán sokan a gyűrűt is együtt választják ki, és sokan rögtön fel is húzzák, van akik meg nem, hanem majd pár nap múlva egyszercsak. (pl. unokatestvéremék együtt vettek gyűrűt, de nem húzták fel, hanem egyik nap reggel, mikor felkelt azt vette észre, hogy a párja ott térdel az ágynál és lányt kér. Majd következő hétvégén a család előtt karikát is cseréltek.)
A másik az, hogy engem a férjem előtt már akart megkérni más, de én nemet mondtam volna neki. Még jó, hogy nem akart meglepetést, hanem a szervezkedés előtt megkérdezte mi lenne a véleményem. Szerinted vesz minimum 50ezerért egy gyűrűt én meg mondom, hogy sorry elvagyunk, de eszemben sincs még férjhez menni, az milyen meglepetés? Max. meglepődés. Meg egy másik exem is mondta a szakításunk után (én szakítottam), hogy x helyre akart nyaralni menni és ott megkért volna. Hát még jó, hogy nem rendezte le a dolgot, mert baromira pofára esett volna.
És képzeld, a lánykérés nem a gyűrűtől függ. Nekem is egyik nap csak úgy mellesleg elmondta a férjem, hogy úgy érzi én vagyok az igazi neki és nem akar tovább keresni, velem szeretné leélni az életét és hozzá mennék-e feleségül. Persze, hogy hozzámentem volna. Ettől fogva ráálltam a gyűrű nézegetésre, és mikor együtt volt az ötlet is, meg pénzünk is úgy volt, elmentünk és megcsináltattuk. Majd nem sokkal később meg volt az esküvő is.
Ezerszer inkább ezt és így választanám, mint azt, hogy jön nekem egy olyan gyűrűvel, amilyen szerinte tetszik nekem, aztán vagy jó vagy nem, meg hát erre tellett mikor jött az ötlet, jó ez szép ez, mint mondjuk még várjak egy csomót, mert meglepetést akar, és nem beszél róla, csak várja, hogy legyen pénze, megint csak egy olyanra, ami vagy jó vagy nem.
Amúgy megkérdezhetem, hogy hány éves vagy meg van-e házasságod? Nagyon max. 22re tippellek a hozzáállásod alapján, mert a lényeget nem érted meg, hogy mi az eljegyzés és a házasság lényege.
"És abban ennyi erővel mi a romantikus, hogy te célozgatsz neki, hogy mi tetszik? "
Igazából ezek nem célozgatások. Nagyon jól tisztában van az ízlésemmel ami nem is különbözik igazán az övétől. Ismerjük egymást, ennyi.
"Az összeköltözés sem úgy zajlik, hogy valamelyik fél hívatlanul megjelenik egy bőrönddel a másiknál nem? Akkor a házassági szándék kinyilvánítása miért legyen másabb?"
Szerintem leírtam már párszor, hogy attól még a párok kommunikálhatnak egymással és beszélgethetnek a jövőjükről, hogy nem tűznek ki közösen egy konkrét időpontot a leánykérésre.
"FELNŐTT komoly embereknél ez szóba szokott kerülni"
Igen, én is ezt mondtam. De ez nem ugyanaz, mint konkrét időpontokat kitűzni.
"A másik az, hogy engem a férjem előtt már akart megkérni más, de én nemet mondtam volna neki."
Itt megint előjön az, hogy attól még lehet a jövőről beszélgetni, hogy nincs dátumhoz kötve a leánykérés.
"És képzeld, a lánykérés nem a gyűrűtől függ."
Tisztában vagyok vele. Még mindig nem a gyűrű a fő téma, hanem a konkrét időpont előre megbeszélése.
"Amúgy megkérdezhetem, hogy hány éves vagy meg van-e házasságod?"
Nem hiszem, hogy ennek sok köze lenne a kérdéshez.
Ez egy sima kérdés volt amit nem értek/értettem és próbáltam rá ésszerű magyarázatot keresni, amiket írtak is és meg is köszöntem. Megértettem őket, innentől kezdve nem tudom mi értelme van ítélkezni csupán egy kérdés miatt.
Kedves Kérdező!
Én értem a kérdésed, és egyet is értek veled!)
Mi is már több, mint 6éve vagyunk együtt, sejtheti mindenki, hogy beszélgetünk a közös jövőnkről. Közös otthonunk van, talán már a baba is úton van:)). Nem tudom, fontos-e a történet szempontjából, de 29 éves vagyok. És igen, nekem fontos, hogy a párom megkérje a kezem és "meglepetés" legyen! Pedig nem vagyok már kölyök:)
Lánykérést lehet szervezni egy nagy csokor vörös rózsával is, ha valakinek kifogása van a kísérőgyűrű ellen (nekem nem lenne...), a hangsúly nem ezen van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!