Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó az ha a párok előre megbeszélik az eljegyzést?
A nagyon aktív 81 %-os válaszadóval egyetértek, különösen a 13:05-ös gondolatával. Az eljegyzés önmagában is romantikus, megható, hiszen két ember ezzel jelzi egymásnak, hogy közös jövőt terveznek, megtalálták a másik felüket. Attól, hogy együtt választják ki a gyűrűt, vagy akár megbeszélik a "hivatalos" (családi/baráti) eljegyzés időpontját, részleteit, még nem veszít az esemény az értékéből, romantikájából.
Mi anno együtt vettük meg a gyűrűket, együtt szerveztük meg az eljegyzési ebédünket, mégis mindketten elérzékenyültünk, amikor a tényleges eljegyzésre került a sor. És hidd el, ez nem volt képmutatás!
Előző vagyok, úgy látom közben a kérdező is hasonlóképpen kisarkította mint én:)
De kérdem én, ha előre meg van beszélve, hogy megkéri a kezedet akkor hol a romantika?
Szerintem ha már csináljuk, akkor csináljuk rendesen, legyen meglepi a meglepi és ne előre tudjam, hogy mi lesz.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:14
Nah, erre gondoltam én!
És igen kisarkítottam, mert kb ilyen az egész. Tudod előre, így nem sok értelme marad az egésznek.
Lehetséges, hogy úgy kellett volna feltennem a kérdés, hogy eljegyzés helyett leány kérést írok és akkor mindenki számára érthetőbb, hogy mi a problémám a dologgal.
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:16
A képmutatást pedig nem arra írtam amire te gondolsz, de köszönöm a te válaszodat is.
Az eljegyzés "hivatalosan" a házassági szándék bejelentése. Mindig is ez volt a funkciója, nem a romantika. (Persze ettől még lehet romantikus, aki igényli, a romantikának is vannak fokozatai, van a megható és van a csöpögős.)
A házassági szándékot a családnak szokás "bejelenteni", ha nincs időpont, elég nehéz odavarázsolni egy helyre, egy időbe a menyasszony és vőlegény családját, és rittyenteni egy eljegyzési ebédet vagy vacsorát.
A gyűrűt már elmondták előttem: bármennyire is azt hiszed, hogy a párod a legtökéletesebb gyűrűvel lep meg, ez nem így van. Egyrészt ízlések és pofonok, másrészt nagyon nehéz olyan gyűrűt találni, ami jól mutat mindkettőtök ujján, ugyanis nem mindegy, milyen a fazon, más illik vékony/vastag, hosszú/rövid stb. ujjra. Ha nem egyforma az ujjatok... nos, az szívás. A karikagyűrűt jó esetben életed végéig viseled (ha nem erre számítasz, inkább ne vágj bele), nem mindegy, milyen, tetszik-e mindkettőtöknek.
Amire te gondolsz, szerintem maga a leánykérés. Szokás, hogy a fiú meglepiként kettesben megkéri a lány kezét egy köves, ún. kísérőgyűrűvel. Ilyet csak a lány kap, és rögtön viseli. Ezután kitűzik az eljegyzés (családdal) időpontját, amikor karikagyűrűt váltanak. Ezután a lány mindkét gyűrűt azonos ujján hordja, bal kézen. Esküvő után mindkettő, de legalább a karikagy. átkerül a jobb kézre. Nem mondd nekem, hogy ebben nincs romantika, mert nagyon is van. Az eljegyzésből meg nem szívesen zárnám ki (zártam volna ki) a családomat, mégiscsak a családom, fontosabb, hogy osztozzanak az örömömben és boldogságomban, mint a romantika.
Természetesen minden szokástól el lehet térni, ha szeretnél, mindenki úgy csinálja, ahogy jó, csak nem kritizálj másokat, csak mert nem úgy gondolják, ahogy te.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:23
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:40
Köszönöm a választ. Ezekre a dolgokra gondoltam.
Végre valaki értelmesen össze tudta foglalni nekem a dolog lényegét.
Hogy miért jó? Szerintem annál nincs szebb, és romantikusabb dolog, mint amikor a párommal olyanokról beszélgetünk, hogy milyen esküvőt szeretnénk, hány gyereket akarunk, mi legyen 5-10-20 év múlva stb. Ezek nem a barátnőkre tartozó dolgok, hanem csak rá és rám. (mármint amikor először beszélünk ezekről, nem a barátnőmmel kell megbeszélni, hogy pl. kiket hívunk meg a lagziba, hanem a párommal, vagy nem?) Remélem eddig érthető. :D És amiatt, hogy ilyenekről tudunk (és szeretünk is) beszélgetni, tudom, hogy ő kell, és egyre erősebben kötődök hozzá (és ő is hozzám :D ) És inkább legyen előre "megbeszélt" lánykérésem (hiszen ugye tudom, hogy el fog venni), minthogy a gyerek, közös jövő tervezgetése a lánykérésig tabu legyen... Hisz hogyan is tervezhetnénk meg a következő mondjuk 5 évet, ha kifelejti közölni, hogy igen, meg szeretné kérni a kezem, és velem szeretné leélni az életét... Ha ezt nem mondja, lógna a levegőbe az összes mondata, remélem érthető. Egyébként az nincs megbeszélve, hogy mikor, hol, hogyan kéri meg a kezemet (bár adtam neki egy két ötletet, meg néztünk gyűrűt is, az ő meg én ízlésem totál más), de szerintem így is teljes meglepetés lesz majd a lánykérés, hiszen nem tudom, hogy pontosan mikor történik meg. Csak azt tudom, hogy meg fog történni. :D
(remélem érthető voltam, és nem túl zavaros a válaszom! :D)
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:22
Minden érthető volt, én is úgy gondolom ahogyan Te.
Nyugodtan lehet róla beszélgetni. Nekem a problémám a konkrét időpontok előre megbeszélése volt és nem az, hogy beszélgetünk a jövőről és a terveinkről.
köszönöm a válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!