Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan adtátok a párotok tudtára, milyen gyűrűt szeretnétek?
Tudom, tudom, valaki annak is örül, ha egy gumicukor karikával kérik meg a kezét, biztos én is romantikusnak találnám valahol... De kicsit kontrollmániás vagyok, ha a külsőségekről van szó, nem is szívesen hordanék életem végéig olyasmit, ami nem tetszik, ami nem 100%-ig én vagyok, ami nem engem tükröz.
Egy teljesen egyszerű, letisztult gyűrűt szeretnék, viszont megvan, hogy honnan és mekkorát (se nem kicsi, se nem túl nagy, hogy ne legyen nevetséges, a márka pedig a Tiffany, kamaszkorom óta imádom magát a márkát, az ékszereiket, mindent).
Az nekem nagyon illúzióromboló, hogy majd együtt elmegyünk, kiválasztjuk és megvesszük, ezt ő is tudja... Ahogy az is, hogy az orra alá dugom a telefont, hogy tessék, ez az, ilyen csiszolással, tisztasággal és színnel szeretném, utazz ki és vedd meg.
Beszéltünk már eljegyzésről többször, pár éven belül már szeretnénk kisbabát is, valamint, év elején majd elutazunk.
Szóval, a kérdés, ti hogyan adtátok finoman a tudtára, hogy melyik gyűrű a szívetek vágya?:D
"miután már ezerszer átbeszéltétek, hogy minek hogyan kell lennie"
Nem beszéltünk át semmit részletesen, de vannak terveink az életünket illetően.
Pár éven belül szeretnénk babát, jövőre elkezdtünk telket keresni, mert építkezni szeretnénk majd. Tehát, nem meglepő, hogy együtt tervezzük az életünket, és igen, ehhez bizony az eljegyzés/esküvő is hozzátartozik. Én annyit mondtam, hogy ne karácsonykor vagy szülinapkor akarjon eljegyezni, legyen erre egy külön nap, alkalom.
"Miért nem tudnál annak örülni amit kapsz? Az a lényeg, hogy szívből adja."
Mert nem. 25 éves vagyok, 16 éves korom óta tudom, hogy én azt a gyűrűt akarom. Nem hasonlót, pontosan azt. Ha szívből ad nekem a kedvenc sütimből, akkor nagyon örülök. Annak is, ha meglepi randit, utazást szervez. De én sem lepem meg olyasmivel kapcsolatban, aminek úgymond ő a "szakértője", én meg csak tudom, hogy igen, szereti pl. a motorokat, találomra meglepem valamilyennel.
"Ha annyira nem tetszene, max akkor kiválasztanátok együtt mikor visszamentek."
Ez szerintem túlságosan is életszagú. Ne én válasszam már ki az üzletben az eljegyzési gyűrűmet...
"De egy biztos, ha a tudtára adod, hogy már pedig neked az nem tetszik, az meg neki illúzió romboló. Kétesélyes, hogy eltalálja-e az ízlésedet."
Persze, ez a bajom nekem is. Hogy nem így akarom, hogy az orra alá dugom a telefont, vagy elküldöm egy kedd reggel a képet, hogy "hahó, amúgy ezt vedd már meg légyszi".
"Szerintem egy olyan boltból mint a Tiffany, nagyon boldognak kéne lenned, hogy egyáltalán ilyet kapsz, mert a legtöbben nem engedhetik meg maguknak."
Igen, valahol ez meg a másik szempont, hogy ha már ennyiért kapok gyűrűt, akkor tényleg olyan legyen, amit imádok és teljesen "én vagyok".
10
Igen, tényleg nem ez a kérdés... Csak kijött belőlem:)
Szerintem, Kérdező, mutasd meg neki, az a legegyenesebb.
“Életed végéig hordanád az eljegyzési gyűrűt? Azt hittem esküvő is lesz.”
Igen, és? :)
Hol van leírva, hogy esküvő után tilos hordani az eljegyzési gyűrűt a jegygyűrű mellett? Rengetegen így viselik őket…
Az, hogy ez kinek pénzkidobás, kinek nem… Én nagyon szeretem az ékszereket, nem naponta vagy hetente adunk ki ekkora összeget ilyesmire. Úgy gondolom, eljegyzésnél, esküvőnél nincs olyan, hogy pénzkidobás, ha a másiknak ez a szíve vágya.
Ha valakinek fontos valami, akkor nem érzi pénzkidobásnak. :)
A párom pl. szeret vitorlázni, motorozni. Nem sajnálja egyikre sem a pénzt. Én egy forintot nem költenék arra, hogy egy hangos motorral utazzak, vagy a vízen hánykolódjak. Nekem minden ezzel kapcsolatos kiadás pénzkidobásnak számít, de mivel ő ezeket szereti csinálni, neki öröm és eszembe nem jutna beleokoskodni. Ugyanígy, őt sem zavarja, mikor kiadom egy autó árát egy táskára vagy nyakláncra.
Ugyanez igaz az esküvőre is.
Aki nem szereti az ilyen alkalmakat, nincs családja, az összeházasodik a párjával egy sima hétköznap, utána esetleg beülnek valahová enni.
Mások pedig akár külföldre is elutaznak 80 fővel, mert ők erre vágynak és nekik bizony ez nem lesz pénzkidobás.
Fejezzük már be ezt, hogy aki nem úgy gondolkozik, mint mi, az biztos rosszul gondolja a dolgokat.
14-es, ha ez így lenne, akkor megvettem volna már magamnak régen. :)
Szeretem a páromat, de nem fogok miatta olyasmit hordani, ami nem tetszik.
16
És főleg, hogy mire van pénze valakinek...
Oké. Akkor gondolj bele a másik oldalról, hoztad a motoros példát. Ha tegyük fel a motor ajándékozásának is lenne hasonló alkalma, mint hogy az eljegyzés során gyűrűt ajándékoznak. Akkor te hogyan csinálnád? Neki tudod, hogy van egy szerelemmotorja. De nem akarja neked elmondani, melyik az, sem semmilyen konkrét formában segíteni a típusát, tulajdonságait illetően, mert szerinte az illúzióromboló. Közben viszont csak és kizárólag annak az egynek tudna szívből örülni, elvárja, hogy gyakorlatilag gondolatolvasó legyél, és azt szerezd meg neki, amit ő kitalált. Kíváncsi lennék, te hogyan próbálnád megugrani ezt az akadályt? Lehetetlen küldetésnek tűnik, nemde?
Véleményem szerint nem működik a 2 dolog egyszerre, de ezt már más is írta. Az, hogy 1 konkrét darabot válasszon ki, csak akkor lehetséges, ha te szólsz neki róla, hogy ezt akarod, ez tetszik, ez a szerelemgyűrűd. De mivel te ilyet nem akarsz, így marad az, hogy ő a legjobb tudása szerint választ majd egyet. Ami neked nem fog tetszeni.
A te helyzetedben, ha nem tudod elengedni ezt a kis rögeszmét, mindenképp illúzióromboló lesz a lánykérés. Vagy azért, mert kijelented mit akarsz... Vagy azért mert nem azt kapod amit szerettél volna, aztán a csalódottságoddal szépen elrontod az egész lánykérés varázsát, a párod lelkesedését letöröd, és ugyanoda fogsz kilyukadni, mint az első esetben, kénytelen leszel megmondani, mit viselnél szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!