Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Na erre mit lépnétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Na erre mit lépnétek?

Figyelt kérdés

Eljegyzésre készültök.

Bejelentitek a pároddal a családjának, mire a szülei ezzel állnak elő.

Neked van lakásod, hitelmentes. A párod szülei azt kérik, add el nekik, papíron. Ennek költségeit fedezik, de vételárat nem kapsz!

Indok.: Ez egy bizonyíték, hogy komolyan gondolod a közös jövőtöket.

Természetesen lakhattok benne, vagy kiadhatjátok.

Válásnál, ha miattad váltok, bukod a lakást. Ha a gyerekük miatt, visszaadják neked, ingyen.

Ők, el nem adják. Megnyugodhatsz.

nov. 25. 19:44
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
40 ez nem tudom kinek szól, de vélhetően mindannyiunknak mert ahogy elnézem senki se kérne ebből a tolvaj "kiccsaládból".
nov. 26. 18:40
 42/53 anonim ***** válasza:
40: csak akkor bízom a páromban, ha puszira odaadom a lakásom a szüleinek, akik valszeg meg fognak lopni? A szerelem egyenlő azzal, hogy elvesztem az összes agysejtemet? Az meg nem bízom - nem bízom kérdése, hogy tisztában vagyok azzal, hogy történhet olyan, ami miatt megváltozik a személyisége később.
nov. 26. 19:14
 43/53 A kérdező kommentje:
De ezek után a férfi se sértődhet meg, ha a nő nem szül neki, hiszen minek szüljön valakinek, aki menekülési tervet sző, őt aranyásónak, a szüleit meg csaló tolvajnak skatulyázza be?
nov. 26. 19:19
 44/53 anonim ***** válasza:
43: én vagyok a nő, de ne zavarjon :D. A párom szüleit nem fogom tolvajnak titulálni, ha nem állnak elő egy ilyen undorító ötlettel, hogy rá akarják rakni a mancsukat az ÉN lakásomra. A páromat, meg ha ezek után nem rakja helyre azt a bagázst, otthagynám a fenébe. Gyereket amúgy sem akarok. Ha a párom is tesz óvintézkdéseket a saját vagyonra megmentésére, hajrá! Abszolút támogatom! Okos, értelmes, felnőtt dolog!
nov. 26. 19:25
 45/53 anonim ***** válasza:
#43 eddig azt hittem hogy a pasi a fogyatékos a gyám szüleivel, mivel rólad tudjuk hogy pasi vagy és úgy ontod ezeket az ostoba, elképzelt szituációkat. Na de mindegy. A másik oldalról is gáz lenne. Soha nem kérném, de pláne nem a szüleim, mivel nem vagyok fogyatékos és ők nem a gyámjaim, hogy irassa rám a vőlegényem a lakását. Vagyis pardon, a szüleimre (gyámjaimra 🤡) Te tényleg nem érzed milyen gáz vagy? Nézegesd inkább Kadarkai Endre Nagy dilemma című műsorát hogy inspirációt meríts belőle kevésbé debil kérdések kitalálására mert ez a "fiunkat eladjuk neked a lakásodért" nagyon gáz :D
nov. 26. 19:29
 46/53 lizzi77 ***** válasza:
De,eladom nekik,ha ők még eladják nekem a Rózsadombi villájukat ,szintén " zálogba"...na persze.De tegyük fel,mondjuk rózsaszín köd,stb,belemegy a balek. 1 hónap múlva apóséknak kampec mondjuk autóbaleset miatt,és a házastársam örökli a vagyonukat,benne a lakàsommal...vagy még jobb,vannak 5-en testvérek,é 5-en öröklik a lakàsomat...ennek aztán végképp sok értelme volna
nov. 26. 20:32
 47/53 anonim ***** válasza:

"De akkor csak nem bízol a leendő párodban, ugye? >:)"

Továbbra sem értem, hogy a páromban való nem bízás hogy jön ide. Nem ő akarja az ingatlant, hanem a szülei.

Mégha a kérdés úgy lett volna feltéve, hogy a leendő férj akarná, akkor abban lenne némi logika. Mert ha teszem azt, házasságkötés után meghalnék, akkor ő örököl, mint férj. De a szüleinek semmi közük és jogalapjuk nincs ehhez.

nov. 26. 21:14
 48/53 anonim ***** válasza:
#47 itt nem végrendeletről és öröklésről hanem ajándékozással átírásról (vagy kamu adásvételről) van szó, azaz senki nem a halálodra és az örökségre bazíroz, hanem elvennék az ingatlanod már most. Mert ha neked van egy tehermentes ingatlanod fiatalon, első házasság előtt, az általában ajándék vagy örökség a szüleidtől, azt nem örökölné meg SOHA a házastársad mert jönnek a szüleid a különvagyon és pluszban az ági örökség kártyával. Ez a kérdés meg pont arról szól hogy most azonnal, még életedben irasd másra kamu adásvétellel mivel tudják a paraziták hogy soha nem örökölné meg a kisfiuk.
nov. 26. 21:29
 49/53 anonim ***** válasza:

Megkérdezném a páromat, hogy mit gondol erről.

A opció: azt mondja hogy ez hatalmas baromság. Ebben az esetben összeházasodunk és nem tartjuk a kapcsolatot apósékkal a továbbiakban.

B opció: egyetért a szüleivel. Ekkor szakítanék, mivel nem egyezik a világnézetünk ilyen súlyos kérdésekben.

nov. 27. 13:56
 50/53 anonim ***** válasza:

"tt nem végrendeletről és öröklésről hanem ajándékozással átírásról (vagy kamu adásvételről) van szó, azaz senki nem a halálodra és az örökségre bazíroz, hanem elvennék az ingatlanod már most."

Példaként írtam, elolvastam a kérdést. Arra próbáltam rávilágítani, hogy esetleges halál esetén a férjnek valóban lenne köze a nő vagyonához. De a férj szüleinek akkor sem. Házassággal a férj és a feleség közösen szerzett vagyona lesz közös, amihez a férj szüleinek szintén semmi közük. A férj szüleinek nulla jogalapjuk van a menyük vagyonához.

nov. 27. 14:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!