Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 ev utan aktuális lehetne az eljegyzés vagy csak egy átmeneti "agymenés" jött rám?
Ő is velem képzeli el a jövőt és egyszer majd ha úgy érzi elvesz...
Ez nekem red flag lenne. Házasság 2 ember döntése, nem pedig a férfi által gyakorolt kegy.
Ha szeretnéd hogy elvegyen, akkor mondd meg neki, hogy nem akarsz tovább várni, döntse el hogy mit szeretne.
Hány olyan ismerősöm van, akinél 5-6-7-10 év után bukott ki hogy a pasi igazából csak jól elvan, és nem akar továbblépni a kapcsolatban ...
Kérdező
Eljegyzést akarsz, vagy házasságot?
Csak mert manapság párok simán meglépik azt, hogy megtörténik az eljegyzés, aztán évekig rádicsend. Így teljesen értelmét veszti az egész.
Szóval ha eljegyzés, akkor rá 1 de max 2 évre érdemes házasodni is.
Kérdezném, hogy hány évesek vagytok, de igazából ezzel az életstílussal (dolgoztok, önállóan laktok) igazából szinte mindegy.
Az van, hogy igazából akármit mondunk, ez rajtatok fog állni:D De érdemes lenne beszélgetni erről, hogy mik a párod gondolatai, ő pl miben látja azt, hogy eljött az idő vagy ilyesmi. Ez a "majd egyszer" azért nem jó, mert én is pont ugyanezt mondom a fogyókúrára és hát... nem vagyok vékony:D
Szerintem ez úgy van, hogy egy férfinak van egy határozott elképzelése arról, hogy szeretne-e házasodni. Nem az adott nővel, hanem úgy alapból. Ezt meg kéne beszélni az első 1-2 hónapban egy párnak, hogy ugyanaz-e a véleményük erről.
Az, hogy veled akar-e házasodni, az más. Szerintem ő nem akar senkivel, különben nem lenne az, hogy nem szeret beszélni róla. Mi másfél éve vagyunk együtt, nem kért még meg, de sokat beszélünk eljegyzésről, esküvőről, gyerekekről. Tudjuk, hogy együtt képzeljük el az életünket. De úgy alapból házasságről és gyerekekről beszéltünk már a legelején is.
3 év után, úgy, hogy 2.5 éve együtt is éltek, nem korai, hanem pont aktuális lenne, de szerintem már 2 év után is. Felnőttek vagytok gondolom, ha már ilyen régóta együtt éltek. Ha nincs is pénz lagzira, attól még megkérhetne.
Szerintem idő szempontból ideális lenne, de más szempontokból nem igazán. Pl.mert nem úgy tűnik, hogy el akarna venni. Az nem derül, ki, hogy később tervben van-e nála, de az ilyen kitérő válaszoknál általában nem szokott.
A másik a gyerek téma. "Majd, ha úgy érezzük." Ja, csak ti az esküvő utan is 2 külön ember lesztek. Miből gondoljátok, hogy egyszerre fogjátok úgy érezni. Számtalan kérdés volt már itt az oldalon is, ahol az egyik fél 2 év után úgy érezte, a másik meg soha. Fél gyerek pedig nincs. Mivel ez nem egy kis lényegtelen apróság, ilyenkor szokott jönni a válás. Akkor mi értelme volt az esküvőnek? Szerintem felelőtlenség úgy házasodni, hogy a gyerek kérdés nem tisztázott.
Én kb. 7 év után kértem meg az asszony kezét, rá egy évre házasodtunk. Szóval nem feltétlenül gond ez. Egyébként a nőknél ez a házasodási vágy nem átmeneti agymenés, hanem mindig jelen van. :D
A dodb ki ha nem vesz fel a második percben hozzászólóknak meg... Soha nem értettem a nőknél ezt a degenerált beidegződést, hogy úristen, ha 2-3 év után nincs házasság, akkor ki kell dobni a férfit, akármennyire is szeretitek egymást, akármilyen stabil is a kapcsolat. Az ilyen vegyen magának egy macskát, csukja be az ajtót és éljen boldogan férfi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!