Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor aktuális az eljegyzés? Hány évesen?
NINCS ILYEN, hogy mikor aktuális! Ez nem egy kényszer kötelékes zubbony!
Amikor úgy érzik a felek, beszéltek már róla, tervezik, hogy majd összeházasodnak..stb.
Van, akit huszonpárévesen jegyeznek el, van akit később...és???
Ez nem egy lóverseny, hogy siettetni kell!
És mi van, amikor fiatalon összeházasodnak, aztán 5 év múlva meg válnak? Ennek aztán tényleg sok értelme van.
amikor mindkét fél szeretné és ott tartanak az életben is,hogy aktuális legyen.
pl lehet van 2 fiatal aki nagyon szereti egymást meg minden, de közben még mindketten tanulnak,nem élnek együtt,kilátásban sincs az esküvő..akkor még korai. szóval azért a körülmények is adottak legyenek.
legalább az egyik fél dolgozzon és a másiknak se legyen már sok hátra a suliból..szerintem.
egyébként eljegyzés után 1-2 éven belül szokás tartani az esküvőt. ahol ez nem teljesül és el se kezdik szervezni az esküvőt és évekig jegyben járnak,annak szerintem nem sok értelme van.
ha megkér,akkor igenis kezdjük el szervezni az esküvőt. ez lenne a lényege az eljegyzésnek szerintem
kort szerintem nem kell mondani,mint írtam amikor mindkét fél készen áll és úgy is állnak,hogy 1-2 éven belül meg tudnak esküdni
2,5 évvel azután, hogy megismertük egymást már gyerek volt és házasok voltunk. Házasságkor 31 és 24 évesek voltunk. Azóta jól mennek a dolgaink már hat éve.
Nem érdemes elhamarkodni, de azért butaság is a gyerekkel mondjuk 4-6 (vagy még több...) éveket várni.
38/F
Ez teljesen kapcsolatfüggő.
8 éves élettársi kapcsolatban soha nem jött szóba a házasság, majd a következő kapcsolatomban másfél éven belül lánykérés és esküvő is volt. Igaz, 30 fölött voltunk, elég józan döntésnek tűnt, az élet igazolta is.
Nincs korhoz kötve, sem kapcsolati állapothoz (járnak avagy élettársak), sem együtt töltött időhöz. Akkor aktuális amikor a 2 fél úgy érzi. Pont.
Nekünk hamar megvolt. 24 éves voltam, a férjem meg 21, és akkor még nem éltünk együtt, és nem voltunk együtt több éve. Pont leszartam, ha valaki beszólt mert hogy korai. Kit érdekel mit gondolnak mások? Nem az alapján éljük az életünket ahogy másoknak jó, hanem úgy ahogy nekünk. Illetve 17 hónap telt el az eljegyzés és az esküvő között. Ez sem a szokványos egy év, de nem érdekelt minket.
Igazság szerint mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Ha viszont 1-2 éven belül nincs esküvő, akkor igen, lesznek akik komolytalannak fogják tartani. Ilyesmi előfordul.
A mi baráti körünkben is van egy pár akik a mi esküvőnk után pár nappal eljegyezték egymást nagy hirtelen, és ezt ki kellett tenni a facebookra is, aztán eltelt 5 év és sehol az esküvő. Én is azok közé tartozom, akik azt gondolják, hogy így minek? De amúgy meg mindenki azt csinál amit akar. Bár ott azt hiszem nem véletlenül nem házasodtak össze. Eléggé döglődik a kapcsolatuk. A csaj mostanság megpróbál direkt teherbe esni, hogy megtartsa a pasiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!