Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy történik az eljegyzés?
Figyelt kérdés
Hogy történik az eljegyzés egy családi vacsora keretében hagyományosan? Szószerint írjátok le a lépéseket. A lánykérésen köves gyürűvel már túlvagyunk. Most következne a hagyományos családi vacsora karikagyűrűkkel a család előtt. Mit hogyan illik?2016. okt. 11. 23:03
1/3 anonim válasza:
Nekünk 13fős volt az eljegyzèsünk. Szülő,testvér,keriszülő,nagyszülő.
Elmondtuk hogy a leanyketes utan ugy dontottunk eljegyezzuk egymast. Megkoszontuk,hogy eljottek stb.
A leanykeres volt olyan, hogy a parom (azota ferjem) leterdelt es megkerte a kezem. Ez csak kettesben,a falunkban,a templom elott szenteste. :)
2/3 anonim válasza:
Szia! :-) Nálunk ebéd volt és az előre eltervezett szűk családból végül kb 35 ember lett :-D de a menete ugyanaz, mint egy kisebb összejövetelnek. Nálunk úgy volt, hogy én (L), a szüleim ès a tanúm, fogadtuk a vendégeket, majd amikor mindenki megérkezett, akkor jött a párom, az ő szülei, testvére, és a tanúja. Hozott egy eljegyzési kosarat, illetve a karikagyűrűket. Elmondta, hogy bár már egyszer igent mondtam, szeretné újra megkérni a kezem, mert nagyon szeret engem és velem akarja leélni az életét. Elkért a szüleimtől, majd miután ők rá mondták az "áment", újra megkért, hogy legyek a felesége. Én igent mondtam, majd felhúztuk a gyűrűket egymás ujjára és átadtuk az egymásnak szánt ajándékot. Én egy órát, ő egy nyakláncot. Ezután következett a gratuláció és a fényképezkedés a vendégekkel, majd az ebéd :-) Nálunk így zajlott, de természetesen nem egy könyvbe írt szabály, hogy ennek így kell történnie, de hátha segítettem valamiben.
3/3 anonim válasza:
Ahány ház, annyi szokás.
Nálunk nincs erre meghatározott forgatókönyv. Hagyományosan a lányos háznál van, ahova meghívják a vőlegényt és a családját. Nálunk csak tényleg a szűk család szokott ott lenni: szülők, testvérek. Megeszik a vacsorát, beszélgetnek, és még vacsora előtt szokott lenni egy kis koccintás, hogy akkor igyunk a jegyespárra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!