Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzési gyűrűt amikor veszek csak barátnőnek szokás, vagy mindkét fél részére illik akkor gyűrűt vásárolni?
Hallottam már így is úgy is, és a neten erre most nem találtam semmit. Nem vagyok járta ebben a témában,de úgy érzem most már szeretném megkérni a barátnőm kezét.
Köszi előre is (mosoly)
Az eljegyzési gyűrű az az, amit csak a menyasszony kap. A karika gyűrű, amit mindkét fél hordani is fog, azt pedig a házasságkötéskor kell felhúzni.
Na már most, ha valaki spórolni akar, akkor csak a két karikagyűrűt veszi meg, de akkor azt illik mindkét félnek felvennie már az eljegyzéskor. Ezzel csak az az egy hézag van, hogy ugye elvileg a karika gyűrűt sosem szabadna levenni, viszont, ha csak ez van, akkor kénytelenek vagytok a házasságkötés előtt levenni... :-)
Sok boldogságot!
Köszönöm szépen a válaszokat és a jókívánságot is.
Igen én arra gondoltam, hogy "csak" eljegyzési gyűrűt adok most át. a karikagyűrűt majd amikor... :)
sokat segítettetek, hálásan köszönöm :)
Én nagyon örülök, hogy anno a férjem kísérő gyűrű mellett döntött. Az apró köves volt. Azzal kérte meg a kezem. Majd a karikagyűrűt én választhattam ki, az én ízlésemnek megfelelően (persze vele együtt). És azt a házasságkötéskor húztuk fel egymás ujjára.
És a karikába nincs kő, abba nem akartam. Az legyen letisztult, egyszerű.
A második válaszolót kérdem, ki mondta, hogy soha egy percre nem lehet levenni a jegygyűrűket? Mi lesz akkor, ha megtesszük? Mert ha olyan munkát végzünk, akkor pl. mi le szoktuk venni. Még nem szakadt ránk az ég. De a házasságkötéskor, gyűrűhúzás előtt is ki lehet bírni azt a pár percet.
Meg oké, hogy most a kísérőgyűrű a divat, de pl. nekem az olyan idétlennek tűnik, hogy esküvőig csak az egyik félen legyen ékszer. Tudom, lehet külön venni a vőlegénynek is, de az meg már megint csak bonyolítja az egészet. Meg egy karikagyűrű mellett szerintem bután néz ki bármilyen más, főleg egy köves gyűrű, de ez már tényleg ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!