Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 ev utan aktuális lehetne az eljegyzés vagy csak egy átmeneti "agymenés" jött rám?
Ezt Nektek kell tudnotok.
Én a leginkább SZENTSÉGI(!) házasság próbát szoktam javasolni másoknak. (Nekem már valószínűleg nem lesz részem ebben.)
A "szentség" alatt azt értem, hogy a római katolikus valláshoz kötődik az ilyen szokás. Jegyben járás, illetve tanácsadás.
Az idén én is voltam a "párom" nélkül - meg volt fázva éppen - ilyen műveltségi vetélkedőn. Február 16.-án tartották. Egy plébánián.
Sajnos vagy sem, ezt általában a Valentin naphoz szokták kötni. Az pedig az idén már elmúlt. Nem értem, hogy miért - de ez van.
“és egyszer majd ha úgy érzi elvesz...”
Netán házasodik, amúgy.
De 3 év után mi tartja vissza?
Én beszélnék vele megfelelő pillanatban, hogy ha amúgy is együtt képzeljük el a jövőt, akkor én úgy érzem, hogy ideje lenne a házasságnak.
Érdeklődtök a spirituális dolgok iránt? Jártatok templomba valaha? Kötődtök bármilyen felekezethez?
Hány évesek vagytok? Szüleitek ismerik egymást? Mennyire vagytok hagyománytisztelők? Egyáltalán nem, vagy csak kicsit?
Ja, az 1-es és a 3-as válaszoló is én vagyok. :)
Csak éppen jött egy másik nézőpont is közben.
1-es#
Azért “Valentin” napkor, mert az Bálint nap!
Csak 90 után hozták be a Valentin bizniszt, hogy felülírják a keresztény hagyományt az ócska, lecsupaszított giccsparádéval.
A szeretet ünnepe Jézus születése, a fényt hozó Kerecsen ünneppel összekapcsolva : a Karácsony.
A keresztény hagyományban más ünnep is kapcsolódik a szeretet ünnepével.
Bálint napjára ( a nap egyezik a globalista Valentin nappal), esik Jézus Krisztusnak, mint égi vőlegénynek megérkezése az égi esküvőre, ám a naptárból idővel eltűnt ez a jeles nap.
Ma a szentesített szerelem, a házasság és az így létrejövő család ünnepeként tartják számon.
Ennyi idő után, pláne, hogy két és fél éve együtt is éltek, régen meg kellett volna születnie az elhatározásnak a párodban.
Sajnos azt kell mondanom: mindent megkap, amit egy házasságban megkapna, csak éppen nulla elkötelezettséggel, nulla felelősséggel. Ezen egy kellően önző férfi nem akar önszántából változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!