Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mondhatok nemet jogosan vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mondhatok nemet jogosan vagy ezzel nagyon túl lőnék a célon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátommal 7 éve alkotunk egy párt. Ő 26 én most leszek 25.

Szóval tényleg véletlenül láttam meg egy üzenetet anyukám telefonjában, amiből kiderült, hogy a párom meg akarja kérni a kezem.

Én nagyon örülök neki, mert úgy 1-2 éve vágytam már rá. Többször volt szó köztünk magáról a lánykérésről és ami Fontos itt, hogy többször is elmondtam, hogy én úgy képzelem el és annak örülnék ha abban a pillanatban csak mi ketten lennénk, ne legyenek tapsoló idegen, és a szép dolog vagy sem, a családaink társaságát sem szeretném akkor ott. Azt szeretném ha egy egyszerű romantikus lánykérés lenne, otthon akár vagy séta a folyó parton, a lényeg, hogy a pillanat a miénk legyen. Én akkor tudnám azt ott átélni, megélni, igazán egymásnak örülni. Persze elmondanám utana a csaladnak, de na, maga a lánykérés nekem így lenne a legjobb. Mindig elmomdtam azt is, hogy nem szeretném sem ha szülinaphoz kötődne, sem karácsony, hanem akkor amikor úgy érzi, hogy alkalmas.

De, és itt jön a lényeg, mint kiderült, a szülinapomon, egy családi ebéd után/előtt történne.

Nekem ez nagyon kényelmetlen lenne, most napok óta az van bennem, hogy hogy mondhatnék igent valakinek, aki ezek szerint ennyit nem tud tiszteletben tartani?

Ha Nemet mondok, mert szívem szerint Igent ott nem tudnék őszintén momdani, az nagyon megalázó lesz?

Nem akarom megbántani, tudom, hogy nagyon megharagudna, de nekem is sértő, hogy sokszor beszeltünk erről, és ezt így figyelmen kívül hagyja.

Mit gondoltok a helyzetről?

Én reagálom ezt túl?

2023. ápr. 1. 23:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
36%

38

Nő vagyok! És de! Picsa! Egy idiota picsa! Megkérik a kezét...és neki az a legnagyobb problémája, hogy hogy.... nem inkább megbecsulné...na sebaj...majd a macskaknak 20 év mulva meselheti, hogy "volt egy fiu, aki meg akart kérni, de a hogyan volt a legfontosabb!" Hajrá

A leulest nem javaslom...onnantol ez olyan tores a kapcsolatban, ami onnan visszahuzhatatlan! Majd meséld el, milyen volt a szakotás. (Nyugi, nem azonnal lesz, hanem majd ha realizalodik benne, higy kisgeretet beloled)

2023. ápr. 3. 13:26
 42/65 anonim ***** válasza:
73%

Ebből "megfelelő" eljegyzési sztori már nehezen lesz. "Így és így és ne úgy csináld és akkor annyira meg fogok lepődni és örülni, hogy az aztán a legegyedibb pillanat lesz, ami csak a kettőnké" :D

Azért kemény világban élünk gyerekek... :D

2023. ápr. 3. 16:01
 43/65 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon sok minden nem pont úgy történik, ahogy elképzeltük, semmi sem teljesen tökéletes. Pl. Képzeld el, hogy születésnapja van a párodnak. Ott van tíz ember akik mind nagyon fontosak a számára. Ott van egy barátja akit mondjuk annyira nem bírsz. Nem bántott, nem inzultál, nem tiszteletlen, de neked nem szimpatikus. Nem mész el? Lefújod? Elmész, de végig kellemetlenül érzed magad? Vagy elmesz és meg próbálod jól érezni magad, és a másik 9 emberre fókuszálni, a barátodra, ahelyett hogy végig amiatt az egy ember miatt szorongsz stb? 7 éve jól elvagytok, komolyan tervez veled, meg akar kérni. Annyi ember van aki örülne ennek. Örülj te is. Nem hiszem, hogy azért döntött így mert nem tisztel, hanem azért mert szeretné ha a család is jelen lenne. Gondolom őket is tiszteli és szeretné bevonni őket. Lehet, hogy számodra más jobban tetszene, de szerintem engedd el ezt a képet amihez ragaszkodsz, mert végülis a szándékai jók, és ha jól tudom szeretitek egymást. A legtöbb kapcsolat nem is jut el idáig. Ez egy jó dolog, hogy megkér, így is meg tudod élni, csak engedd el saját magad érdekében ezt a feszengést. Utána majd ünnepeltek kettesben úgy is. Amúgy sem feltétlenül az az egy nap ami meghatározza az egész kapcsolatotokat, hanem az a hét boldog év! Lehet egy tökéletes lánykérés egy nem túl jó kapcsolatban, vagy egy picit másabb lánykérés egy jó kapcsolatban. Nem mindegy.
2023. ápr. 3. 16:16
 44/65 anonim ***** válasza:
86%

Most akkor a családnak akar benyalni, vagy érdeklik a párja érzései? Szerintem jól teszik, hogy megbeszélik.

Én sem vagyok szereplős ember, ezt mindenki tudja rólam, ezért nem erőltetnek rám olyat, amiről tudják, hogy rossz lenne nekem.

2023. ápr. 3. 16:36
 45/65 anonim ***** válasza:
40%

40:Gratulalok, pick me girl :D

Igen, hatalmas megtiszteltetes, hogy vegre meltoztatja az Ur megkerni a kezet. Innentol kezdve elvezzen el a boldogsagtol es az elegedettsegtol, az ne is szamitson, hogy a srac direkt ugy kerte meg a kezet, amire tobbszor meg lett kerve, hogy igy NE TEGYE. Es ha minimalisan is vannak keresei/elkepzelesei a lanykeressel(es igy a kapcsolatukkal) akkor BIZTOSAN egyedul fog meghalni macskakkal es azon fog keseregni, hogy az a koma, akivel meg tinikent osszejott nem lesz a ferje. (Azt meg sem kerdezem, hogy miert allitod be ennyire borzalmasnak azt, hogy valaki 45 evesen egyedulallo es biztosan csak azert lehet haziallata, mert baromira maganyos.)

De legyszives azt magyarazd mar meg nekem, hogy a kerdezo kedves parjanak miert nem mindegy, hogy mikor keri meg? Neki miert pont AKKOR kell megkernie, amikor a masik nem akarja?

2023. ápr. 3. 17:23
 46/65 anonim ***** válasza:
63%

Vicces ez az incelezés. Szerintem is gáz ez a hiszti és férjnél vagyok! Nem is értem az összefüggést. Mindegy.

Egyébként nem az a gáz, hogy emiatt haragszol, nekem sem esne jól, ha valamit megbeszélnék a férjemmel és nem úgy lenne! NA DE emiatt azon gondolkodni, hogy NEMET mondj? Jézusom! Ha te életed szerelme mellett lennél, eszedbe sem jutna a "NEM" opció...

Egyébként minek teszed fel többször ugyan azt a kérdést? Mint egy gyerek, akit nem hallgat meg anyuci és 66x ordítja, hogy "ANYAAA!" 😀

Lehet hirtelen ellentmondásos leszek: én ezekből kiindulva azt tanácsolom, hogy tényleg mondj neki nemet. Engedd el őt, had legyen igazán boldog egy olyan Nő mellett, aki annyira szereti őt, hogy az "IGEN"en kívül soha eszébe sem jutna más opció!

2023. ápr. 3. 19:59
 47/65 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett, kérdező? Sikerült megbeszélni? Megvolt a szülinap és/vagy a lánykérés?
2023. ápr. 3. 20:04
 48/65 anonim ***** válasza:
79%

"NA DE emiatt azon gondolkodni, hogy NEMET mondj? Jézusom! Ha te életed szerelme mellett lennél, eszedbe sem jutna a "NEM" opció..."

Élete szerelme nem direktben úgy kérné meg a kezét, ahogy nem akarja.

Ha most elképzeljük, hogy 5 év múlva van, és a kérdező kiír egy kérdést, hogy a férjével megbeszélték, hogy munkával/szülőkkel/gyerekekkel kapcsolatban X módon lesz a dolog, de a férj mégis Y módon fogja megcsinálni, mert mindig ezt csinálja, akkor jönne 20 egyforma kérdés, hogy nem voltak jelek, mielőtt hozzámentél volna, hogy semmibe veszi a kérésed? És akkor jönne a válasza, hogy hát, már a lánykérés is necces volt, mert...

Akkor most mindenki, aki szerint az Igaz Szerelemben Minden Oké egyszerre kezdené el mondani, hogy hát akkor minek mentél hozzá.

2023. ápr. 3. 20:14
 49/65 anonim ***** válasza:
40%

Eszembe se jutna ezért nemet mondani, csak mert nem úgy kért meg ahogy azt elképzeltem.

Ha ezzel megalázod megáshatod a sírt a kapcsolatnak is.

Te döntsd el mi a fontosabb. Igent mondani ëleted szerelmének, vagy az hogy mást szervezett mint amit megbeszéltetek.

Nem mondom hogy jó döntés volt ez így a részéről, de ez köszönő viszonyban sincs azzal a töréssel, amit egy mindenki előtt kimondott " nem" okozna benne.

2023. ápr. 4. 02:26
 50/65 anonim ***** válasza:
61%
Pont azért akarja mindenki előtt kimondatni. Gusztustalan módszer.
2023. ápr. 4. 02:28
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!